UEFA Champions League groep E | 2023/2024 | Feyenoord Atlético Madrid SS Lazio Roma Celtic Football Club

In beeld

Groep E • Atlético wint in aanloop naar duel tegen Feyenoord; Lazio verliest en Celtic wint in blessuretijd

Aankomende week is het weer Champions League week. In groep E van het prestigieuze toernooi neemt Feyenoord het woensdagavond uit in Madrid op tegen Atletico. Lazio en Celtic staat tegenover elkaar in Glasgow diezelfde avond. Atlético Madrid won zondagavond het thuisduel van Cadiz, Lazio verloor van AC Milan en Celtic in de laatste minuut uit bij Motherwell.

De Madrilenen kende een lastige start van het duel in het Wanda Metropolitano tegen Cadiz. Aanvaller Angel Correa bleek snel hersteld van zijn blessure en begon in de basis. Al na 27 minuten spelen stond de ploeg van Diego Simeone met 0-2 achter in eigen huis tegen de middenmotor, ondanks dat de grote kansen voor Atlético waren. Correa deed na 32 minuten spelen iets terug door de aansluitingstreffer binnen te koppen en bepaalde de ruststand op 1-2. Direct na rust kwamen de Madrilenen op gelijke hoogte door een harde knal van Molina. Na ruim een uur spelen was het opnieuw Correa die het net wist te vinden en bezorgde zijn ploeg de drie punten, eindstand 3-2. Atlético Madrid staat momenteel vierde in La Liga met 16 punten uit zeven duels.

Lazio verloor zaterdag van de nummer twee in de Serie A, AC Milan. In het San Siro in Milaan was AC met 2-0 te sterk voor de ploeg van trainer Maurizio Sarri door doelpunten van Pulisic en Okafor. De Romeinen kennen een moeizame start in de Italiaanse competitie en bezitten de 15e plaats met zeven punten uit zeven duels. Woensdagavond om 21:00 uur neemt de ploeg van Sarri het in Schotland op tegen Celtic direct na het duel tussen Atlético en Feyenoord.

Celtic won zaterdag het uitduel van Motherwell met 1-2. Pas na 87 minuten opende Celtic de score door een doelpunt van Luis Palma. In de 95ste minuut scoorde Motherwell de gelijkmaker via Spittal en leek het duel in een remise te eindigen. Matt O'Riley bezorgde de ploeg uit Glasgow alsnog de drie punten door in de slotseconden de 1-2 binnen te schieten met een volley. De Schotse fans waren dusdanig uitzinnig dat vele supporters het veld op kwamen om het doelpunt van hun club te vieren met het team.

Bekijk hieronder de samenvattingen van de tegenstanders van Feyenoord in Groep E van de UEFA Champions League in hun nationale competities.