Hancko Slowakije (Proshots)

Pro Shots

Nieuws

Hancko in Feyenoord-onderbroek goud waard voor winnend Slowakije

Moreno

Dávid Hancko en Slowakije wisten vanavond voor de grootste stunt van het toernooi te zorgen. België werd met 0-1 verslagen. Ivan Schranz scoorde de enige treffer van de wedstrijd. Feyenoorder Dávid Hancko, die in zijn Feyenoord-onderbroek op het veld stond, hield Slowakije na rust op de been door een bal op geweldige wijze van de lijn te halen.

Na een stormachtig begin van België, waarin de zuiderburen tweemaal verzuimden op voorsprong te komen, profiteerde Slowakije optimaal van een kapitale fout van Belgische aanvaller Jérémy Doku. Hij stichtte in de openingsfase twee keer behoorlijk gevaar aan de goede kant, maar bracht zijn ploeg na zeven minuten in de problemen met balverlies in eigen zestien. Schranz scoorde in tweede instantie: 0-1.

De Slowaken lieten in de eerste helft zien uit welk hout gesneden te zijn. Met fris aanvallend combinatievoetbal waren Hancko en zijn ploeggenoten voetballend de betere partij in de eerste helft. In de 35e minuut leek het voor de Feyenoorder even mis te gaan. België kwam via Man City-speler Jérémy Doku door aan de rechterzijde, waar hij de één-tegen-één situatie met Hancko opzocht. De linksback - want daar speelt hij bij zijn natie - wist de voorzet ternauwernood te blokken, maar overstrekte zijn knie daarbij. Na een blessurebehandeling kon hij na wat strompelen wel terugkeren in het veld, en net zoals we in Rotterdam geregeld hebben gezien, verbeet hij de pijn en speelde hij 'gewoon' verder.

De Feyenoorder speelde een prima partij in Frankfurt. Doku, het grootste Belgische talent, wisselde in de rust van kant waardoor hij niet meer tegenover Hancko stond. Of dat te maken had met het goede spel van Hancko of België-bondscoach Domenico Tedesco een andere reden had, is niet duidelijk.

In minuut 56 leken de Belgen dan toch langszij te komen. Het semi-automatische buitenspelsysteem besloot echter anders; Romelu Lukaku stond niet veel meer dan een paar centimeters buitenspel. In de minuten die erop volgden, regen de zuiderburen de kansen aaneen. Maar niet voor het eerst was het Dávid Hancko die Slowakije nog maar eens hielp. PSV'er Johan Bakayoko schoot, de keeper was al gepasseerd, maar de Feyenoorder haalde de bal met gevaar voor eigen leven van de lijn. Een geweldig optreden van de Feyenoord-verdediger.

In de slotfase slaagden de Belgen er niet in om tot een gelijkmaker te komen. Romelu Lukaku leek zijn ploeg wederom naar de 1-1 te schieten, maar weer was het de VAR die ingreep. Oud-Vitessespeler Loïs Openda had voorafgaand aan het doelpunt hands gemaakt. Zo zorgen de Slowaken voor een gigantische stunt. 

Delen

Reacties

40 miljoen is veel te weinig. maak er 60 van.
Die moeten toch verkocht worden in de fanshop. Ik zou er wel een paar willen hoor.
Hancko is echt een geweldenaar! Die vervelende trainer van Liverpool wist al lang van zijn kwaliteiten en zal hem wel daarheen laten halen. Als hij op het EK zo doorgaat, kan de prijs zomaar naar € 50 miljoen schieten.
Heb wel mijn hart vastgehouden hoor elke keer als hij weer aangeslagen op het veld lag. Deze man is weer onze beste speler volgend seizoen of de duurste uitgaande transfer. Daar moeten we zuinig op zijn.
Ben bang dat een kleine blesure het enige is dat hem hier kan houden...Daarmee gun ik hem dat niet uiteraard!
Deze man is zo ongelofelijk goed.
Hancko krijgt bij de BBC de hoogste waardering van alle spelers op het veld, bijna een 8.
Als ik de boxershort mag geloven gaat deze eindbaas nergens heen.
Blijf het zeggen! Beste aankoop vd afgelopen jaaaren! Gouwe Kerel
Mezze Feyenoord onderbroek. Briljant
Feyenoord is overal, zelf op een EK.
https://www.feyenoordpings.nl/jack-van-gelder-snapt-niks-van-beslissing-feyenoord-dwazen/

Ik snap niks van de beslissing dat deze engnek nog op TV is.
Clubs die hem te duur vonden gaan spijt krijgen dat ze hem niet voor dat sportprijsje gekocht hebben.
Geweldige promotie voor Feyenoord!
Lukaku had ook een Feyenoord onderbroek aan. Geruild met Beelen in Rome
Daar hield Beelen hem verstopt toch tijdens de wedstrijd? ;-)
Kunststukje weer van onze slowaakse strijder.
Wat een redding!
Nu worden er potjandrie te pas en te onpas vragen aan Bombarda gesteld, ik mis nu de belangrijkste….. Bombarda, hoeveel is Hancko meer waard geworden door dit potje…. ? 😎
Prachtig! Dit soort wedstrijden zijn ‘m op het lijf geschreven. Laten we hopen dat hij nog jaren blijft.
Soldaat. Echt een van de beste spelers en aankoop van de laatste jaren!!
Fantastische speler, niet te vervangen
Die heeft z’n transferprijs weer aardig opgekrikt 🤑. Fantastisch gespeeld hoop toch dat hij blijft al is zeker nu de kans klein.
De Atletico-teller is zojuist met 20 miljoen gestegen. Wát een geweldenaar, wát een fantastische pot speelde Hancko!
Speelde geweldig, als die komend seizoen nog bij ons speelt is het een groot wonder
Eens.
Maar dat was het het afgelopen seizoen eigenlijk ook al.
Marktwaarde van Hancko weer verder omhoog, Bakayoko net ff minder [grijns].
Waarde Hancko effe met een paar miljoen omhoog! TOP!
Nou als hij maar hele thuis komt..