yv2023727yv2023727a1a08885-1

VK Sportphoto

Nieuws

"Hancko is van de gevestigde orde, Sauer behoort tot buitencategorie"

Stan

Oekraïne speelt op dit moment de openingswedstrijd op het EK tegen Roemenië. Iemand die dat duel met veel aandacht zal bekijken is Marino Pusic, die bij Shakhtar Donetsk met veel internationals van de Oekraïense ploeg samenwerkt. In het Algemeen Dagblad vertelt de voormalig assisten-trainer van Feyenoord daarover. 

In oktober 2023 begon Pusic aangesteld aan de trainersklus bij Shakthar. Tijd om zich voor te bereiden had hij nauwelijks, want nog dezelfde dag stond het Champions League-duel tegen FC Barcelona op het programma. "Ik ben in één dag naar Spanje gevlogen, daar heb ik kennisgemaakt met de spelers en 's avonds speelden we die wedstrijd. Dat was een hele speciale dag. Maar ik dacht bij mezelf: ik heb deze keuze gemaakt en ik ga ervoor, ongeacht welke wedstrijd op het programma staat."

Voor het door oorlog geteisterde Oekraïne vormt het EK dat vandaag is begonnen voor de nationale ploeg een klein lichtpuntje. Veel van de spelers uit de ploeg Serhij Rebrov zijn afkomstig van Shakhtar en Pusic zal de ploeg dan ook goed in de gaten houden tijdens het toernooi. "Het is een mix van getalenteerde spelers en jongens die het goed doen in het buitenland. Een aantal spelers van Shakhtar gaan een belangrijke rol spelen. Sowieso achterin, waar Yukhym Konoplya en Mykola Matviyenko een vaste waarde zijn. Georgiy Sudakov vind ik een van de grootste talenten van Europa. Hij kan echt hoge ogen gaan gooien op het EK." Tijdens het EK zal hij ook contact houden met zijn spelers. "Ik probeer een steun voor ze te zijn."

Oekraïne zit in poule E op het EK bij Slowakije, waar voor Pusic met Dávid Hancko en Leo Sauer twee spelers actief zijn met wie hij samenwerkte bij Feyenoord. "David is van de gevestigde orde, hij zou een stap naar een topclub kunnen maken en Leo behoort voor mij ook in de buitencategorie van Europese talenten."

Delen

Reacties

Het is te hopen dat Sauer komend seizoen gaat spelen
Tja, en dan weggespeeld worden door Roemenie