hancko

Nieuws

Hancko over eventuele transfer: "Heeft nu geen zin om me daarop te concentreren"

Van de redactie

Dávid Hancko is met de nationale ploeg van Slowakije in voorbereiding op het komende EK in Duitsland. De verdediger van de Rotterdammers kende een uitstekend seizoen bij Feyenoord waarin hij nauwelijks speelminuten miste. De 26-jarige Hancko gaat Arne Slot missen en hoopt in de toekomst nogmaals onder hem te spelen.

In gesprek met het Slowaakse medium Sport Aktuality spreekt de 26-jarige speler over het afgelopen seizoen in de Eredivisie. "In de laatste ronde vestigden we een clubrecord in het aantal behaalde punten, aangezien het in 34 ronden werd gespeeld en we de titel nog steeds niet wonnen. Dat is absurd. Ik denk dat we nog beter voetbalden, maar aan het begin van het seizoen hadden we een paar mindere resultaten. Persoonlijk beoordeel ik het seizoen echter positief omdat ik praktisch alles speelde, ik was het hele seizoen gezond en ik denk dat ik ook goed presteerde", aldus Hancko.

Dat Arne Slot vertrok naar Liverpool was voor de uitblinker van het afgelopen seizoen geen verrassing. "Ik wens hem het beste en ik denk dat het voorbestemd is voor hem om daar te slagen. Het feit dat hij dit seizoen nog bij Feyenoord was, was voor mij een beetje een verrassing. Ik kan niet zeggen dat hij mijn kijk op voetbal heeft veranderd, maar zoveel als hij mij in die twee jaar heeft geleerd, kan ik hem alleen maar voor bedanken", besluit de Slowaak.

In de toekomst hoopt Hancko nogmaals met Slot te werken. Dat Liverpool een van zijn favoriete clubs is, is geen geheim. "We maakten er een grapje over (met agent Branislav Yashurek, die zei dat Hanko zou gaan waar Slot ook gaat), maar natuurlijk, als ik met hem bij een van de beste clubs ter wereld zou kunnen spelen, zou het een droom voor mij zijn. Wat een eventuele transfer betreft, spelen daar zoveel dingen een rol, zo moet de club beslissen, maar nu heeft het geen zin om me daarop te concentreren. Ik zal me concentreren op EURO 2024 en dat is nu het belangrijkste voor mij."

"Ik zei ook bij de Voetballer van het Jaar-uitreiking dat ik in het slechtste geval bij Feyenoord zal blijven, waar ik het goed doe. Ik hou van de fans, we hebben elke wedstrijd uitverkocht en ik zal de Champions League wederom spelen dus het zou niet per se moeten dat ik vertrek. Natuurlijk, vanuit het oogpunt van de speler en verdere vooruitgang, als het een mogelijkheid was en het een logische stap zou zijn, zou ik verder willen gaan als voetballer, maar er spelen meerdere factoren mee en vooral de club moet me willen", sluit Hancko af.

Delen

Reacties

Hij gaat natuurlijk CL met Feyenoord niet inruilen voor een jaartje degradatie voetbal met Leicester City.
Verpatsen aan de hoogst biedende , wat hij wil is niet interessant
Ik vind Hancko een geweldige voetballer. Maar van mij mij mag hij nu weg. Dat ene kleine gemene bijzinnetje liet me naar de wc lopen......

In het ergste geval blijf ik Feyenoorder.......

Joh van mij mag je oppleuren nu. Door Feyenoord ben je nu waar je staat sukkel!
De vraag is of hij dat letterlijk zo heeft gezegd in zijn eigen taal. Neem alles niet zo letterlijk hier.
Hancko is alleen maar positief over Feyenoord, Slot en de supporters. Verder is hij momenteel niet bezig met een transfer, hij is bv international om maar wat te noemen.
Zou er een transfer naar een club als Liverpool komen te spelen, dan is dat voor hem een win-win situatie, want een overgang naar de Premier League, Liverpool en onder Slot blijven spelen, zou geweldig zijn.
En als zo’n eventuele transfer zou mislukken, in het slechtste geval noemt hij dat, bij een mislukte transfer (!) zal hij bij Feyenoord mag blijven spelen. (waar hij het dus geweldig naar zijn zin heeft zoals hij aangaf).
Het Geertruida verhaal gewoon, hetzelfde wat Luts overkwam: een voetballer wil graag hogerop, transfer mislukt, nou jammer dan, we gaan niet treuren want het ergste wat me kan overkomen is bij Feyenoord blijven.
Hancko is alleen maar positief over Feyenoord en zegt niks verkeerds.
En mede door Hancko staat Feyenoord nu waar het staat. En dat ziet er heel wat beter uit dan voordat Hancko er was.
@FeyenoordTM Klopt het dat Liverpool Orkun Kokcu wil kopen? We krijgen dan zo'n 10% dacht ik
Geen lopend thema nu

25% over de winst, als je uberhaupt al winst gaat maken
Het ga je goed 50 mil anders lekker blijven
Lijkt mij meer dan logisch dat er een club een monsterbedrag gaat bieden op hem, geweldige speler. Ik zou het blind aandurven bij Liverpool.
Wat is er blind aan hem nu 2 jaar zien spelen
Jij wel. Maar Liverpool heeft echt geen interesse in jou….
Hoop uiteraard dat hij blijft, maar een vertrek van deze jongen is haast niet uit te sluiten. Wat een speler. Als hij gaat dan hoop ik dat hij met Arne mee mag.
Die gaat deze zomer. Hopelijk dan naar Liverpool. Wat een goede speler zeg.
niet onder 50 muiljoen heeft net verlengd
Waarom naar een club met met een amerikaanse miljardair als eigenaar ?
Feyenoord moet hem verkopen aan de meest biedende, hij zegt zelf dat ie handelswaar is.