hacko1

VK Sportphoto

Nieuws

Hancko: "Wisselwerking met supporters was weer geweldig"

Stan

In een lastige wedstrijd wist Feyenoord zaterdagavond met 1-0 te winnen van FC Groningen. De ploeg van Arne Slot speelde verre van geweldig, maar wist wel de nul te houden. Dávid Hancko, die als verdediger een groot aandeel had in de clean sheet, bespreekt de wedstrijd na afloop voor de camera's van Feyenoord. 

Hancko erkent dat Feyenoord een moeizaam duel speelde: "Het was geen makkelijke wedstrijd, omdat we in de eerste helft niet scoorden. Het was nog steeds 0-0 dus moesten we voorzichtig zijn in onze restverdediging en bij elke standaardsituatie die we tegen kregen. Wat de trainer ook zei in de rust: ‘We moeten door blijven gaan. Wij zijn Feyenoord en onze kansen zullen komen.' Dan scoren we opnieuw een paar minuten voor het einde. Dit zijn drie hele belangrijke punten."

De verdediger merkte dat de ploeg weer volop gesteund werd door de supporters in het stadion. "Dat was heel goed. Ik wil ze opnieuw bedanken voor de geweldige support. Ook in de fase van de wedstrijd dat we makkelijk balverlies leden. Ze hadden kunnen gaan fluiten, maar ze blijven ons supporten. De wisselwerking tussen ons was weer geweldig, omdat we uiteindelijk scoren. Zij kunnen nu genieten van een thuisoverwinning. Dat is perfect en daar moeten we heel dankbaar voor zijn."

Een belangrijk moment in de wedstrijd tegen Groningen was de rode kaart van Isak Määtta, die met al een gele kaart op zak de bal tegen Alireza Jahanbakhsh aan schoot. Hancko zag het van een afstand gebeuren en heeft dan ook weinig te zeggen over de belissing van scheidsrechter Joey Kooij. "Ik was heel ver weg, ik stond aan de zijlijn. Het is niet onze beslissing, dus ja. Ook als het niet was gebeurd, had ik het gevoel dat het vandaag om ons draaide. Wij moeten scoren en kansen creëren. Dat deden we en daar ben ik blij mee."

Het was duidelijk dat de ploeg van Dennis van der Ree, maar met één doel naar de Kuip was gekomen. "Ik sprak met Tomás Suslov, een teamgenoot van het Slowaakse nationale elftal. Hij zei dat het voor hen een gouden punt geweest zou zijn. Ze verdedigden heel goed, ze hadden een laag blok en speelden 1-op-1 op het middenveld. Er was dus bijna geen ruimte voor Mats Wieffer en ook Orkun Kökcü, dat maakte het heel lastig. Natuurlijk waren hun counters ook gevaarlijk. Dus we moesten het goed op orde hebben."

"We creëerden wat kansen die ze blokkeerden en we scoorden niet uit de standaardsituaties", beschrijft Hancko het verloop van de wedstrijd. "Dan weet je dat het een wedstrijd als deze gaat worden. We deden wat we nodig hadden. We scoorden een goal en hielden ons doel schoon. Dat is het meest belangrijk."

Dat die overwinning weinig sprankelend was is volgens de Slowaakse mandekker geen reden voor zorgen. "Het is wat de trainer zei na de wedstrijd. In een competitie van 34 wedstrijden, kan je niet altijd geweldig spelen. Zeker met het drukke schema dat we nu hebben. We klagen niet, maar het is zwaar. We zijn blij dat we nog in drie competities zitten, dat is mooi, maar soms heb je van die wedstrijden waar je in de eerste helft kan scoren. En zoals ik zei, dit zijn drie belangrijke punten voor ons en de fans, dus ik ben heel blij."

Het vizier van Feyenoord gaat nu richting donderdag, als in het Europa League-toernooi de uitwedstrijd met Shakhtar Donetsk wacht. "We kijken nu naar de wedstrijd op donderdag. Ik weet dat het een klein beetje cliché is van voetballers, maar we moeten het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Dat is alles waar we ons op moeten focussen, dat is zwaar. Voor de volgende wedstrijd moeten we goed herstellen en ik blij dat Gernot Trauner en Sebastian Szymánski aan het terugkomen zijn. Dat is ook het geweldige van ons team; we hebben zoveel goede spelers. Hopelijk kunnen we deze reeks daarmee voortzetten."

Delen

Reacties

Wat vinden we trouwens van die Blokzijl van Groningen? Lastig denk ik om in te schatten hoe veel zo'n jongen kan doorgroeien maar het kan zomaar zo'n speler zijn die zelf beter wordt als hij betere spelers om zich heen krijgt. Zou best een interessante aankoop kunnen worden wanneer Groningen degradeert. Net als Balker trouwens
Idd en nog een jonge speler. Zit potentie in.
Wat een speler. Een van de beste verdediger van Nederland.