hartman

VK Sportphoto

Nieuws

Hartman: "Er zit meer in mij en het elftal"

Van de redactie

Quilindschy Hartman kijkt erg uit naar de Champions League loting morgen (donderdag). De vleugelverdediger van Feyenoord bereikte dinsdag een principeakkoord over een nieuw contract wat hem tot 2026 aan de Rotterdamse club verbind. In gesprek met Voetbal International geeft de 21-jarige verdediger aan uit te kijken naar het kampioenenbal. "Ik heb er zin in", aldus Hartman.

"Real Madrid zou ik echt tof vinden, met Feyenoord naar Santiago Bernabéu, dat is toch geweldig? Maar Celtic lijkt me ook top... Maar wat is niet mooi? Er zitten zo veel mooie clubs tussen. Ik hoop op een mooie poule, met kans op succes. Hoewel we als groep best ervaring hebben in het spelen van Europees voetbal, is de Champions League toch iets heel anders. De aandacht, de tegenstanders, die hymne... Ik probeer me voor te stellen hoe dat dan is, als we straks op het veld staan en They are the best teams klinkt. Ik zal dat moment echt helemaal in me opnemen. Een jaar geleden keek ik als fan naar de Champions League. Lekker schakelprogramma aan en genieten. Ik keek als liefhebber, maar lette wel op spelers op mijn positie, Kyle Walker en vooral Oleksandr Zinchenko. En nu staan we er zelf", geeft Hartman aan.

Hartman is trots op zijn contractverlenging bij Feyenoord. "Het is helemaal rond en dat maakt me blij. Ik ben nog niet klaar bij Feyenoord." Ook dit seizoen wil de verdediger weer kampioen worden met zijn club. Ook wil Hartman weer voor Oranje uitkomen. "En mezelf ontwikkelen. Ik heb vaker gezegd: er zit meer in mij en meer in het elftal. Dat wil ik eruit halen. Deze week hoor ik of ik bij Oranje zit, nadat ik wel ben opgenomen in de voorselectie. Niet dat ik me erdoor laat leiden, maar het Nederlands elftal is wel echt een doel voor mij. Dat geldt inderdaad ook voor de Champions League."

Na een valse start voor Feyenoord in de eredivisie wist de ploeg van Arne Slot wel ruim te winnen van het gepromoveerde Almere City. Punten laten liggen was geen optie. "Omdat we vier punten hebben laten liggen en dat toch het beeld bepaalt van hoe de buitenwereld naar dit Feyenoord kijkt. Spelers zijn ook mensen. We zitten thuis, horen dat ’t allemaal niet zo best is en zóúden erin kunnen gaan geloven dat het daadwerkelijk zo is. Maar wij hebben de afgelopen week op het trainingsveld beelden gezien én cijfers en statistieken waaruit blijkt dat we als team al heel veel goed doen, dat we onze aanvallers in positie krijgen, dat we tegen Sparta-uit een recordaantal balcontacten hebben gehad in de zestien. Ook tegen PSV was het gewoon lang heel gelijkwaardig. Het is dus niet zo slecht, alleen geeft de uitslag niet altijd het juiste beeld van de realiteit in het veld. Neemt niet weg dat we van Almere moesten winnen, omdat je als Feyenoord niet drie wedstrijden op rij puntenverlies kan lijden. Maar volgens mij heeft iedereen wel gezien dat we dát niet lieten gebeuren."

Delen

Reacties

Mooi dat Slot zijn spelers wapent tegen al die scorebordjournalistiek!
Keiharde statistieken die gedetailleerd hun prestaties laten zien en de vinger precies op de zere plek weten te leggen.
Ik vind hem verbaal altijd zo sterk!
Goed gezegd, gwn genieten, op tijd bijgetekend en lekker mee in de CL. Om die aandacht vast te houden, zijn punten pakken meer dan noodzakelijk. Hartman is een speler die ook vanuit een interne felheid speelt, dat pas goed bij Feyenoord en houd ik van. Wel oppassen dat Europees gezien de scheidsrechters nog weleens ineens de rode kaart trekken, terwijl jedie felheid normaal vind. Mooi team dat nog veel ruimte heeft, beter te worden. Ben weer erg benieuwd dit seizoen 👍 en niet alleen naar de nieuwe spelers, maar ook de eerder beschikbare basis. Hartman is meestal al goed en wiefer Timber zijn ook beter aan het worden tov vorig seizoen.. Mooi man..
Groot gelijk heb je,lekker ontwikkelen jij bent nog jong en bij Feijenoord speel jij elke week,lekker ervaring opdoen heelveel succes, mvg Huib
Zijn ontwikkeling afgelopen jaar is zo knap geweest. Ook geluk gehad dat iemand Malacia zo kon opvangen destijds. Malacia verdedigend was een beest, Q brengt aanvallend meer dreiging heeft spelinzicht en speelt met de juiste dosis gif in z'n spel.
Hartman is ook actief op sociale media om alvast in contact te komen met nieuwe ploeggenoten. ''Ik volg wat er gebeurt op de transfermarkt. Dus als ik hoor en lees dat jongens op het punt staan naar ons te komen, ga ik ze volgen op social media en vaak volgen ze mij dan weer terug. Door nieuwe spelers alvast te gaan volgen, kweek je als het ware alvast een band. Dat is ook een van de redenen dat ik dit doe, alle kleine beetjes helpen, het gaat om details. Vorig seizoen had ik snel een klik met Oussama Idrissi.''

Hopelijk heeft Paixao dat van hem overgenomen mbt Bitello
Laat maar zien jongen, mijn zegen heb je!