hartman

Nieuws

Hartman: "Het is een moment dat ik nooit meer ga vergeten"

Van de redactie

Quilindschy Hartman kent een droomseizoen. De verdediger werd aan het begin van het seizoen bijna verhuurd aan stadsgenoot Excelsior, bleef toch in de Kuip en veroverde een basisplaats. Het jeugdproduct van Varkenoord vond zichzelf vandaag terug op de Coolsingel met de kampioensschaal.

“Het was heel gaaf. Echt superveel mensen. Ik weet van TV hoe het eruit ziet, maar als je er zelf staat is het toch anders. Het is een cliché, maar het is een moment dat ik nooit meer ga vergeten”, zo vertelt de linksback tegenover RTV Rijnmond.

Volgens Hartman begon de ploeg zonder hoge verwachtingen aan het seizoen. “De doelstelling was om aan elkaar te wennen en meer richting het aankomende seizoen te kijken.” De verdediger zegt dat de samenstelling van de selectie uiteindelijk goed in elkaar viel. “Als je kijkt dat we jongens hebben die eerst bij een degradant speelden en nu kampioen zijn. We hebben jongens die in de KKD speelden, uit de jeugd kwamen en aankopen die direct belangrijk zijn. Alles is samengekomen. De puzzel paste goed in elkaar.”  

Op het balkon van het stadhuis zag Hartman wat de landstitel bij de supporters heeft losgemaakt. “Bizar. Ik speel nu dertien jaar bij Feyenoord. Ik weet wat het inhoudt om bij Feyenoord te spelen en wat het betekent voor de mensen. Ik heb zelf ook vaak in de Kuip gezeten, dus het is bijzonder dat ik hier nu mag staan. Een kampioenschap is altijd speciaal, vooral ook bij Feyenoord omdat de club niet gewend is elk jaar om de titel te spelen. Hopelijk kunnen we dat vaker bereiken. Als we het team een beetje bij elkaar kunnen houden, kunnen we de stijgende lijn blijven inzetten.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties