hartman

VK Sportphoto

Nieuws

Hartman: "Zolang ik geen reden geef om me te wisselen, heb ik een goede kans"

Van de redactie

Feyenoord is begonnen aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Zaterdagmiddag oefende de Rotterdammers op een koud en uitverkocht Varkenoord tegen het Belgische KV Oostende (2-0). Komende week wacht voor de selectie van Arne Slot een trainingskamp in Portugal; van maandag 12 december tot en met zaterdag 17 december. Quilindschy Hartman sprak na het oefenduel met RTV Rijnmond.

Hartman is blij dat het team weer begonnen is. "Het is lekker dat we weer begonnen zijn. We hebben een tijdje niet gespeeld, maar deze week wel goed intensief getraind." Vanwege het WK is het een ander seizoen dan 'gewoonlijk', vindt ook de 21-jarige verdediger. "Ja, het is wennen. Sowieso is het pas mijn eerste jaar bij het eerste elftal. Ik vond de break wel iets te lang denk ik. Drie weken voelde als drie maanden. Ik ben blij dat we weer begonnen zijn."

Hartman krijg vaak de vraag of hij nu basisspeler is of niet. "Die vraag krijg ik inderdaad vaker. Het is lastig te zeggen denk ik. Ik heb de laatste drie wedstrijden gespeeld. Ik denk dat het goed ging, maar ik heb ook veel concurrentie. Zolang ik geen reden geef om me te wisselen denk ik dat ik een goede kans heb om te spelen, maar zodra ik die kans wel geef dan staan er ook andere jongens klaar om het te doen. Ik moet gewoon elke week kijken hoe het gaat, ik voel me fit en lekker. Ik ben er wel klaar voor."

De linksback maakt een goede ontwikkeling door dit seizoen. "Dat denk ik ook. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de eerste en laatste wedstrijd denk ik dat ik wel gegroeid ben, maar dat is ook wel logisch als je elke dag met zulke goede spelers en trainers werkt. Ik kijk er heel positief naar."

Delen

Reacties

Lekker bezig gozert, hou vol en ga door. Topper in wording