sc-heerenveen-feyenoord-1-2-jim-breeman-sports-photography-16

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Heerenveen moet geschorste Haye missen tegen Feyenoord

Stan

Als Feyenoord het in de vijfde speelronde opneemt tegen SC Heerenveen zal Thom Haye niet van de partij zijn bij de Friezen. De bepalende middenvelder pakte zondag een rode kaart in het verloren duel met Sparta en dat komt hem op een schorsing van twee duels te staan. 

Bij een overwinning op Sparta had Heerenveen zondag de koppositie in de Eredivisie kunnen pakken, maar de wedstrijd verliep niet als gehoopt voor de ploeg van Kees van Wonderen. In de extra tijd keken de Friezen tegen een 1-3 achterstand aan en dat leek Haye maar moeilijk te kunnen verkroppen. Bij een uitbraak van de tegenstander uitte hij zijn frustraties door Sparta-spits Brym vol onderuit te glijden. Dat leverde Haye een rode kaart op van scheidsrechter Lindhout. 

Thom Haye krijgt vanwege zijn rode kaart een schorsing van twee wedstrijden opgelegt van de KNVB. Daardoor mist hij naast het duel tegen Go Ahead Eagles van komend weekend, ook het treffen met Feyenoord na de interlandbreak (16 september). Haye heeft daarmee dezelfde straf gekregen als Feyenoorder Bart Nieuwkoop, die na zijn ongelukkige rode kaart in de openingswedstrijd tegen Fortuna Sittard ook twee duels geschorst werd. 

Delen

Reacties

@ftm trainen lindgr en ivanusec al mee? Zo ja, is er al wat te zien op welke positie?
Ze hebben met Webster een huurling van Chelsea die geen koekenbakker lijkt te zijn. Dus of we hier nou beter mee af zijn is de vraag
Gaat echt weer nergens over. Bewust iemand doormidden zagen kost je dus net zoveel wedstrijden als een ongelukkige actie.
Zat exact het zelfde te denken, raar dat hij dezelfde straf krijgt voor deze overtreding.
Dit was toch wel iets erger dan die ongelukkige actie van Bart Nieuwkoop.
Azarkan had ook rood moeten krijgen met 2 benen vooruit op de schenen van zijn tegenstander.
Had hij ook gehad. Wanneer het komend weekend Utrecht-Ajax was geweest
Douvikas is verkocht doet dus zondag ook niet mee
Silberbauer is er ook niet want die is dan ontslagen