been-arnesen

Nieuws

“Het grootste gemis in de jeugdopleiding is het eindstukje"

Van de redactie

Dat Jong Feyenoord niet in de Keuken Kampioen Divisie (KKD) speelt, laat zich voelen. Dat stellen Mario Been en Frank Arnesen in Goedemorgen Eredivisie.

“Het grootste gemis in de jeugdopleiding bij Feyenoord is het eindstukje. De Onder-21 speelt veel te laag”, zo is de stellige overtuiging van Mario Been.

“Dat is een drama”, zo omschrijft voormalig technisch directeur Frank Arnesen de huidige situatie. “Nu wordt Feyenoord gedwongen om spelers bij andere clubs uit te zetten. Dat is een groot nadeel. Je kan ze zaterdag niet laten spelen en zondag op de bank laten zitten. Je kan ze niet mee laten trainen.”

Arnesen is vind wel dat Feyenoord de deelname aan de KKD zelf heeft laten lopen. Zijn voorganger Martin van Geel heeft alle kansen gehad om mee te doen. Net als PSV, Ajax, AZ en Utrecht. Feyenoord is alleen niet ingestapt. Toch vind de Deen dat de KNVB zich soepeler zou moeten opstellen. “Ik vind dat de KNVB beter kan reageren. Feyenoord is een topclub in Nederland. Ze leveren altijd internationals voor de Onder-16 en Onder-17. Er komt altijd talent uit de club. Ze spelen met Onder-21 nu op het vierde niveau. Dan denk ik, ‘denk nou even mee’ en laat Feyenoord in de KKD spelen.” Mario Been vult aan; “Dan is het makkelijker om de stap te zetten naar het eerste elftal.”

Arnesen beroept zich niet zozeer op een voorkeursbehandeling, maar op het belang van het Nederlandse voetbal. “Ze moeten wel rekening houden met hun talenten. De KNVB zit er ook voor de nationale teams van Onder-16, Onder- 17, Onder-18, en uiteindelijk de hoofdmacht. Er is veel talent bij Feyenoord. Die willen we op het hoogste niveau zien, zodat ze steeds beter worden. Ook voor de nationale teams. Nu haken ze af als ze twee jaar in de Onder-21 spelen. De talenten van andere clubs gaan zoveel sneller. Die spelen tegen NAC, tegen Willem II. Voor vijftienduizend mensen.”  

Delen

Reacties

Nog geen reacties