bijlow

VK Sportphoto

Nieuws

'Het moet duidelijk worden waar de blessuregevoeligheid van Bijlow vandaan komt'

Nigel

Het houdt de gemoederen in Rotterdam en omstreeks, maar wat bezig. Justin Bijlow heeft dit seizoen alweer een blessure opgelopen, en dat is niet de eerste keer. De sluitpost van de Rotterdammers heeft een polsbreuk en ligt er sowieso de komende weken weer uit. Oud- Feyenoordkeeper Joop Hiele reageert in De Telegraaf over hoe het nu verder moet met Justin Bijlow. 

Over de keeperskwaliteiten is Joop Hiele lyrisch, daar ligt het bij Bijlow echt niet aan. "Justin is nog steeds een toptalent, terecht de eerste keeper als hij fit is en hoort ook in Oranje." Hiele kent Bijlow al van jongs af aan. Hij blijft zich afvragen hoe het komt dat Bijlow jaarlijks zoveel wedstrijden mist. "Wat is de reden dat hij elk seizoen zoveel wedstrijden mist? Het zijn elke keer incidenten en andere blessures, maar misschien is het tijd om toch eens al die blessures naast elkaar te leggen en onderzoek te doen." Bijlow staat sinds 2018 vast onder de lat bij Feyenoord en sindsdien miste hij al meer dan 60 duels voor Feyenoord door blessures. 

Justin Bijlow is een topkeeper, maar Hiele maakt zich ook zorgen over de toekomst van zijn carrière. Als de keeper in Engeland een blessure krijgt waardoor hij tien weken is uitgeschakeld, mist hij zo twintig wedstrijden. "Daar is altijd een dubbel programma." Het moet duidelijk worden waar de blessuregevoeligheid van de Feyenoorddoelman vandaan komt. 

Of Feyenoord nog een extra doelman moet halen is Hiele stellig in: "Wellenreuther heeft vorig seizoen op zijn eerste twee, misschien een beetje onwennige duels na, prima gekeept." Volgens Joop Hiele wordt het ook nog heel moeilijk om een goede eerste keeper ergens vandaan te halen. "Waar haal je in deze fase nog een echte eerste keeper vandaan op de transfermarkt?" 

Delen

Reacties

Branderhorst halen als 2e keeper eventueel. Wellenreuther door als 1e keeper kan voorlopig prima. Dan Bijlow terug weer 1e keeper.
Vraag is dus: haal je een 3e keeper of een 2e keeper.
3e is goedkoopste optie. Alles schuift door. Lamprou tijdelijk 2e keep. 3e keeper dan een talentje lijkt mij.
Is het niet gewoon zo dat Bijlow langer uit de roulatie kan zijn dan dat men nu communiceert? Je kan geen keeper halen als het echt 6 tot 8 weken duurt, hooguit een Marsman om mee te trainen bijvoorbeeld. Mocht een keeper als Noppert of Olij komen, dan vrees ik dat men het vertrouwen in Bijlow is kwijtgeraakt en dat zijn blessuregevoeligheid een blijvend terugrekenend fenomeen gaat zijn.
Nee toch zeker. Ik zie hier posts met een riant fruitvliegjes gehalte. Vreselijk om te lezen, en getuigt niet van enige vorm van respect richting Justin.

Ik heb dit al een keer getypt, maar teruglezen is misschien moeilijk. Ik ga erin mee dat Justin vaak een blessure heeft. En ja dan baal ik ook. Het is, wanneer fit gewoon een steengoeie keeper. Maar wat ik gisteren, en hier vandaag lees aan de negatieve kant slaat kant nog wal en dat zal ik uitleggen.

Justin heeft heel wat punten verdient voor Feyenoord. Heel wat goals tegengehouden! Dan is Justin TOPPIE JOPPIE! Nu hij een blessure heeft heb ik zoveel negatieve shit zien langskomen, niet normaal! Gisteren ging de kettingzaag erin hier.

Justin droomt ook van een top carrière. Ik ga eerlijk mijn bedenkingen uitspreken richting Nederlands elftal. Bart Verbrugge komt eraan, en dat is ook een kanjer.

Ik heb al die leden gisteren al de vraag gesteld.

Wat vind jij ervan als mens wanneer JIJ Justin zo beet pakt?
Justin is een hele goeie keeper, maar hij kost je ook geld. Die man heeft zometeen sinds 2018 iets van 100 wedstrijden geblesseerd toegekeken, dat is 3 seizoenen!
We zijn daardoor genoodzaakt om 3 dure keepers te hebben, want je weet elk seizoen 100% zeker dat je je 2e keeper nodig hebt. Dus die moet ook top zijn. Je 3e keeper moet ook van dusdanige kwaliteit zijn dat je je niet hoeft te schamen in geval van een onverhoopte blessure of schorsing van de 2e keeper.

Het is jammer en hard, maar als we een mooi bedrag kunnen vangen wanneer hij fit is, dan direct doen. Het blijft topsport
Ja idd Jeff. Zo had ik het nog niet bekeken. Je hebt hier gelijk. Idd jammer voor de mens Justin.
Geloof me, ik vind het super sneu voor die jongen. Lijkt me heel frustrerend voor hemzelf om elke keer weer een (langdurige) blessure te hebben. Maar ik vrees wel dat dat de reden gaat zijn dat hij nooit bij een topclub in het buitenland terecht gaat komen en ik hoop dat ik dat mis heb.
Het gaat niet over de mens Bijlow, het gaat over de keeper.
Mijn mening is, dat het een hele goeie keeper is, waarvan de historie 5 seizoenen eredivisie uitwijst, dat het niet de vraag is of ie geblesseerd raakt, maar wanneer.

Wellicht, maar dat weet ik dus niet, is zijn lichaam niet in staat langdurig topsport te bedrijven.
Het is ook niet zo dat ie iedere keer een blessure heeft in hetzelfde deel van zijn lichaam, maar overal, dus ja, wie het weet mag het zeggen.
Ik ga gedeeltelijk met je mee. Wat ik bedoel met de mens Justin is dat hij een goede carrière aan het opbouwen is. Ook dromen naleeft.

Ja, het gaat over de keeper Justin. Maar voelt voor mij dubbel hoor. Straks ligt alles in puin voor hem.
Helemaal met je eens, de jongen doet er alles voor om te slagen als prof.
En nu komt eigenlijk de tijd, dat ie op z'n best gaat zijn en als je dan iedere keer weer een blessure hebt.
Ongelooflijk jammer voor hem , maar ja, als het lichamelijk niet kan, ik heb niet het idee , dat er topclubs voor hem gaan komen, of hij moet eens 1 of 2 seizoenen blessurevrij blijven.
Melk met extra calcium drinken, goed voor zijn botten! 😉

Dit zijn volgens mij lastige dingen. Stijl van keepen, continu op de heupen vallen. Maar los hiervan: elke vangbal is een belasting voor de polsen. Laat staan een knal op doel. Doelmannen krijgen het zowiezo vollop te verduren.
Bijlow kan het niveau duidelijk niet aan.De waarheid is soms hard..
Zo jij heb er verstand van ttx supporter
Heeft niks met niveau te maken. De vraag is meer hoe hier mee om te gaan.
Het heeft juist alles met niveau te maken snap je dat nou echt niet????
Er zijn stuurlui die aan wal staan kunnen duidelijk het niveau van reacties plaatsen niet aan en plaatsen zulke onzin dat ik dat het internet vervuiling is
Nee je zegt het verkeerd, bijlow is blessure gevoelig, dat is heel erg vervelend.

Bijlow is ver uit de beste keeper van de eredivisie
Zo heb jij er ook al verstand van get a life
Feyenoord heeft al een eerste keeper buiten Bijlow: Wellenreuther.
Kijk dan eerder naar een echte tweede keeper.
Dat is Lamprou. Anders slaat het helemaal nergens op dat ze die gehaald hebben.
Die jongen heeft gewoon dikke pech. Sterkte Justin!
Ik vind de term blessuregevoeligheid in zijn geval altijd wel een beetje dubieus.
Natuur de feiten en cijfers spreken voor zich, maar wanneer spreek je van blessuregevoeligheid en wanneer spreek je van botte pech?

Zo heeft hij recent twee maal een blessure in zijn pols opgelopen doordat een bal hard en net verkeerd tegen zn hand komt.
Eerder heeft hij een breuk in zijn hand opgelopen doordat die lompe Willem II spits, Wriedt?, eens op zijn hand ging staan toen hij vol voor de bal ging.
Zouden wij hier niet dezelfde blessures bij oplopen?

Wat is jullie mening hier over?
Ik denk een dosis pech. Daarnaast zou het ook kunnen dat hij er altijd 110% voor gaat en dus net iets vaker risico neemt dan een lapzwans die voor de volle 70% ervoor gaat.
De enige inhoudelijke reactie, waarvoor dank!
je vraagt wat onze mening is, vervolgens geeft spits zijn mening en zeg je: ''zeg dan gewoon niks'' hahahahahahahahha wat een pipo
Zonder enige vorm van onderbouwing, wat zegt hij nou precies in zijn reactie? Hij zegt enkel exact wat de media roept, en gaat niet in op mijn vraag. Maar jij bent hier het heldere lichtje natuurlijk. Wat is dat toch met mensen tegenwoordig, meteen een poging tot uitlachen, mensen uitmaken voor van alles en nog wat? Beetje onzeker, of heb je niks te vertellen thuis?
De initiele reactie van spits was enkel een objectieve waarneming, hoeft niks aan onderbouwd te worden. Hij stelt dat bijlow enorm blessuregevoelig is (wat ook zo is) en zegt vervolgens dat hijzelf nog nooit een andere keeper heeft gezien die zo vaak geblesseerd is (dit is overigens zijn mening, jij vroeg nota bene zélf om onze mening. Ben t een beetje zat met jullie ''analisten'' die constant vragen om onderbouwing zelfs als die niet van toepassing is. Dit is een forum en geen universitaire opleiding, dus zelfs al had hij een opinie niet onderbouwd lekker boeie. Verder kan jij goed van een mug een olifant maken door het woord ''pipo'' te formuleren als ''mensen uitmaken voor van alles en nog wat''. Mijn opmerking was niet denigrerend bedoeld, als deze zo overkwam mijn excuses. Maar in t algemeen gewoon effe wat minder janken!
wanneer spreek je van botte pech?

bij twee botte breuken?
Een onderzoek doen? Hoe, sectie verrichten?
Te weinig melk gedronken. Als zn vriendin een scheetje laat breekt Justin altijd wel iets.
Het kan nooit kwaad het allemaal eens goed te analyseren
Ik snap het echt niet meer. Waarom nu nog een 1e keeper halen als je Timo hebt. Timo heeft bewezen ook een 1e keeper te zijn. Justin komt over 9 weken weer terug en dan heb je feitelijk 3 1e keepers en Lamproe nog.
Besteedt het beetje geld dat je nog hebt aan een creatieve spelers.
Idd als he Lamprou niet als 2e keeper ziet voor 10 weken, waarom hem dan uberhaupt halen.
Ik kan me een jeugdkeeper herinneren eind jaren 80, begin jaren 90, Ricardo de Jongh. 1e keeper (Joop Hiele?) Raakte geblesseerd en Ricardo moest opdraven tegen Ajax meen ik. We wonnen in het Olympisch stadion met 1-3 of 2-3. Waar ik maar mee wil zeggen dat we wellicht beter kunnen kijken naar een keeper uit de jeugd, voordat we een godsvermogen uitgeven aan een concurrent voor Wellenreuther. We kunnen ons geld volgens mij wel beter gebruiken...
Zo is dat opeth oude metalhead😂😂.Slot wil tesnel geld uitgeven.ze hebben sws op 3 andere plekken n probleem
Dus omdat je een wedstrijd met Ricardo de Jongh won, kun je altijd op jeugd vertrouwen?
We zegt dat Berger daar aan toe is?
Bovendien was de Jongh ook niks bijzonders. Verdween via Den Haag en Dordrecht uit het betaald voetbal. Heeft een wedstrijd of 40 gekeept in iets van 10 jaar tijd. Kan in een lang rijtje jeugdkeepers die uiteindelijk niet goed genoeg waren.

Ik ben het overigens met je eens dat het onzin is om veel geld uit te geven aan een extra keeper. Een goedkoop buitenkansje achter Wellenreuther kan echter geen kwaad.
Kan mij vergissen hoor, maar is Bijlow ook niet een fanatiek bokser in zijn privé tijd?

Misschien wat te makkelijk gedacht, maar als je meerdere keren per week/maand met je vuisten tegen een boksbal of wat dan ook staat te rammen, dan is het in ieder geval niet bevorderlijk voor de gesteldheid van je handen/polsen.
Tenzij hij dat helemaal verkeerd doet en zonder bandages/juiste handschoenen kan dat het probleem niet zijn. Neemt niet weg dat ik het een onverantwoord risico vind voor een keeper in het betaald voetbal.
Je mag toch aannemen dat dat soort activiteiten in overleg met Feyenoord gaan.
Juist wel. Maar dan moet je je handen wel goed plaatsen.
Bij goed boxen/martialarts verstevig je juist je spieren en botdichtheid
Kan best zijn dat je gelijk hebt hoor. Gevoelsmatig lijkt het mij gewoon niet de sport die je moet bedrijven náást het zijn van keeper op prof niveau.
Boksers hebben wel vaker problemen met pols en hand 🤔