vivianne-miedema

Nieuws

"Hij heeft een fundament gelegd waarmee de club verder kan"

Van de redactie

Vivianne Miedema vindt het niet raar dat Feyenoord veel geld vraagt voor Arne Slot. “Eigenlijk is het als club veel logischer om veel te betalen voor een coach dan voor een linksback. Een coach is zo enorm bepalend”, zo zegt de fervent Feyenoordsupporter en topspits van Oranje in Algemeen Dagblad.

Volgens Miedema is de stijgende lijn bij Feyenoord al sinds de periode van Giovanni van Bronckhorst ingezet. “Met de landstitel van 2017, maar het was weer typisch voor de club dat daarna niet werd doorgepakt. Feyenoord is een rumoerige club, waar altijd wel iets aan de hand is. Dat zal altijd wel zo blijven, maar onder Slot is er juist ook rust gekomen. Onder hem heeft de club weer aanzien gekregen met de titel, de beker en een Europese finale.”

Miedema twijfelt er niet aan dat Slot klaar is voor de Premier League. “Al is het moment om in te stappen bij Liverpool niet ideaal. Jürgen Klopp opvolgen is niet niks, na alles wat die daar heeft neergezet.” Dat Liverpool voor trainers begrippen flink voor de Feyenoordtrainer moet betalen vindt Miedema niet gek. “De afkoopsommen in het voetbal zijn sowieso al bizar. Eigenlijk is het als club veel logischer om veel te betalen voor een coach dan voor een linksback. Een coach is zo enorm bepalend. Dat heeft Slot bij Feyenoord wel bewezen de afgelopen jaren.” 

Het naderende vertrek van de coach zal Feyenoord volgens de sterspeler van Arsenal gaan voelen. “Zijn uitstraling in de media is verfrissend. Hij is eerlijk en straalt rust en zekerheid uit. Zijn specifieke manier van voetballen spreekt mij aan. Vooruit spelen en druk zetten, met spelers die passen in dat systeem. Hij heeft afgedwongen dat de club spelers koopt die in zijn visie passen. Natuurlijk heeft Feyenoord een probleem als Slot vertrekt, maar hij heeft wel een fundament gelegd waarmee de club verder kan.”

Delen

Reacties

Kan ons het schelen wat hij vindt....nog ff en ze gaan cora van mora quoten...
Ze heeft gewoon volledig gelijk. Ik kan er ook niet bij dat middelmatige verdediger verkocht kan worden voor 100 miljoen, terwijl een coach die een hele organisatie en speelwijze opzet, maar 15 miljoen waard is.
Ze? Maargoed, Chelsea geeft gewoon 80miljoen+ uit aan een coach voor 7 maanden. Dus het komt wel voor maar dat moet zich nog ontwikkelen. Over een jaar of 5 gaan coaches wel weg voor die bedragen.
Wat zit je nou raar te doen man. Miedema is ook supporter van onze mooie club en heeft waarschijnlijk meer verstand van het spelletje dan jij.

Omdat het een vrouw is ga je zo achterlijk zitten doen. Onnodig.
Helemaal eens. Kansloze reactie
LeeTowers heeft gewoon geen verstand van voetbal en hoort op andere fora, wellicht van Mora, thuis.
Terechte opmerking, een Slot is moeilijker te vervangen dan Hartman, ook al is zijn marktwaarde veel hoger