rotterdam-vlag

1908.nl archief

Nieuws

'Hofpleinfontein wordt voorbereid voor mogelijke kampioenswedstrijd zondag'

Twan

Gemeente Rotterdam bereidt de Hofpleinfontein en omliggende omgeving voor op een eventueel kampioensfeest aankomende zondag. Dit doet de gemeente door de fontein gereed te maken voor feestvierende supporters en een verkeersregeling te treffen, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Feyenoord kan aanstaande zondag landskampioen worden als PSV op zaterdag punten morst tegen stadsgenoot Sparta, en Feyenoord op zondag wint van de andere stadsgenoot Excelsior. Als dit scenario werkelijkheid wordt stelt de gemeente de 'Hofpleinregeling' in. Deze regeling staat vanaf half drie 's middags klaar en wordt een kwartier voor het laatste fluitsignaal ingezet. Hierdoor zal de omgeving van de Hofpleinfontein verkeersvrij worden gemaakt. De Coolsingel zal verder niet volledig afgezet worden.

Deze week wordt er ook extra aandacht besteedt aan het onderhoud van de Hofpleinfontein. De fontein wordt extra goed schoongemaakt, en gecontroleerd op kapotte ornamenten die mensen eventueel kunnen verwonden. 

Bij het laatste kampioenschap in 2017 kozen duizenden supporters voor een duik in de Hofpleinfontein na de overwinning op Heracles. De gemeente wil zich hier op voorbereiden door de genoemde maatregelen te treffen. De fontein zal overigens gewoon gevuld zijn, zo laat een woordvoerder weten. Bij de Conference-League finale van afgelopen seizoen wilde burgemeester Aboutaleb de fontein nog droog laten leggen om verkeersproblemen te voorkomen. 

 

Delen

Reacties

Vinden ze het erg dat ik hoop dat Psv 2de word nee beter nog Ajax vierde .:)
Ik hoop dat AZ 2e wordt en PSV 3 en Ajax 4 want als verliezend finalist gaat Ajax de EL in. en ik gun ze wel een jaartje conference league, dan drogen die financiële reserves rap op.
Voor een eventueel kampioensfeest. (Wat pas 15 mei gevierd wordt😡😡). Ik mag toch hopen dat psv de punten pakt en tweede blijft.
Wow. Wat een positief bericht! Bij de kop dacht ik dat ze hem droog zouden leggen en wellicht nog wel af zouden zetten. Positief verbaasd hier door de houding van onze Rotterdamse burgervader!