hacko1

VK Sportphoto

Nieuws

"Iedereen zal op z'n best moeten zijn voor een goed resultaat tegen Roma”

Van de redactie

Morgenavond speelt Feyenoord de kwartfinale in de Europa League tegen AS Roma. Na de onderlinge ontmoeting in de Conference League finale vorig seizoen komen beide clubs elkaar dus weer tegen. Een pikant duel. "Dit wordt de grootste wedstrijd in mijn carrière tot nu toe”, zo vertelt Dávid Hancko op de persconferentie in De Kuip.

De Slowaak maakte voor dit seizoen de overstap naar Feyenoord, waarmee hij nog om twee hoofdprijzen speelt. “Als je dat had voorspeld op het moment dat ik afgelopen zomer tekende bij Feyenoord, weet ik niet of ik je had geloofd. Dit zal ik als speler niet elk jaar van mijn carrière meemaken. Ik probeer gefocust te blijven en tegelijkertijd ook te genieten.’ 

Hancko maakte al een aantal speciale Europacupavonden mee in De Kuip en hoopt wederom op de steun van Het Legioen. “We hebben hun steun zeker nodig. Thuis zijn we dit seizoen heel sterk, ook dankzij de kracht die de supporters ons geven. Hun rol kan donderdag cruciaal zijn.”

Vorig seizoen speelde de verdediger nog niet in Rotterdam. De finale in Tirana zag hij als speler van Sparta Praag vanuit huis. “Ik weet het nog goed. Het was drie dagen voordat mijn zoon werd geboren. Dus ik was met mijn vrouw thuis, het was na het einde van het seizoen”, zo zegt hij bij ESPN.” Ik heb de wedstrijd op TV  gekeken. Ik kan mij nog veel van het duel herinneren.”

De verdediger is beducht op het gevaar van de Romeinen. “We zullen heel voorzichtig moeten zijn. AS Roma is heel goed in de omschakeling. Ze hebben goede aanvallers, zoals Dybala. Tactisch moeten we morgen heel goed zijn. En bovendien moeten we veel vechtlust tonen en veel energie in de wedstrijd stoppen. Iedereen zal op z'n best moeten zijn om een goed resultaat te boeken tegen Roma.”

Delen

Reacties

ik zag herhalingen op ESPN van die wedstrijd. Kan er nog niet naar kijken, maar ik snap dat meneer Slot zich daar overheen moet zetten.
Een ding weet ik wel, in de Kuip op schermen kijken heeft nog geen geluk gebracht. (al snap ik het commerciële aspect wel, want aan sfeer ontbrak het niet).