azarkan-excelsior

Nieuws

"Ik dacht: hoe kan hij nou hier spelen?"

Van de redactie

Mats Wieffer heeft de afgelopen wedstrijden een goede indruk achtergelaten als vervanger van de geblesseerde Quinten Timber. Zowel tegen PEC Zwolle als FC Groningen behoorde de van Excelsior overgekomen middenvelder tot de uitblinkers.

Zijn oud-ploeggenoten bij Excelsior zijn niet verrast door de progressie van Wieffer. "Ik dacht: hoe kan hij nou hier spelen? Ik zag echt meteen hoe goed hij was'', zo zegt Marouan Azarkan tegen Algemeen Dagblad. De van Feyenoord gehuurde aanvaller zag op de training dat Wieffer er met kop en schouders bovenuit stak. "Ik had ook geen enkele twijfel of hij het goed zou doen bij Feyenoord, ik wist dat hij dit niveau goed aan zou kunnen."

Dezelfde mening heeft Redouan El Yaakoubi. De aanvoerder van Excelsior denkt dat Wieffer zijn kans bij Feyenoord gaat pakken. "Hij heeft aan het begin wat pech gehad, maar laat nu zien hoe goed hij is. Hij heeft gewoon alles in zich om een topmiddenvelder te worden. Hij is groot, sterk, goed aan de bal, heeft een goede pass en kan veel meters maken."

Azarkan – die zelf ook ooit weer in De Kuip hoopt te voetballen – denkt dat Wieffer de potentie heeft om naar een grote club in het buitenland te gaan. "De top van Spanje, daar zou hij wel passen. Ik weet zeker dat hij dat gaat halen. Maar hij moet het eerst laten zien bij Feyenoord".

Ook El Yaakoubi is van mening dat voetballiefhebbers nog veel van Wieffer kunnen verwachten. "Ik denk zelfs dat hij een van de vijf beste middenvelders van de Eredivisie kan worden. Als ik hem vergelijk met andere middenvelders uit de top, kan hij daar makkelijk naartoe groeien".

Delen

Reacties

Hoop zo erg dat Azarkan volgend seizoen zijn kansen krijgt in het 1e en zich dan steeds meer ontwikkelt en dan het seizoen erna een vaste basisklant wordt, want zie hem veel liever dan Ali of Wålemark.
Niks mis mee, zo'n positief verhaal!
Lekker bezig Marouan! Ff die Wieffer nog ophemelen zo voor de klassieker, goed voor zijn zelfvertrouwen!
Dat heeft hij niet nodig. Dat zie je aan zijn spel. Een echte Tukker.