arne-slot

Nieuws

Slot: "Ik denk dat het in ieders belang is dat er snel duidelijkheid komt"

Van de redactie

Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen FC Emmen (1-3) wilde Arne Slot niet ingaan op de vermeende interesse van Tottenham Hotspur. Dat ook algemeen directeur Dennis te Kloese in de belangstelling stond van de Londenaren wist de trainer niet. “Ik was verrast dat een aantal maanden geleden Tottenham zich voor hem had gemeld. Daar was ik niet van op de hoogte”, zo zegt hij bij NOS.

Over de lokroep aan zijn eigen adres laat Slot weinig los. “Feyenoord is een geweldige club om voor te werken en er heeft zich nog geen club gemeld. Bovendien heb ik nog een tweejarig contract”, zo predikt de trainer de officiële lezing. Om daar aan toe te voegen: “Het is wel zo dat er clubs geïnteresseerd zijn in mij, dat is duidelijk.”

De kampioenstrainer is het er niet mee eens dat Feyenoord een stap terug zet wanneer hij zou vertrekken. “Deze club is veel groter dan mij of Orkun Kökcü, want dat is ook een speler die wellicht in de belangstelling staat en waar veel geld voor op tafel moet komen. Ik vind zelf dat Feyenoord er geweldig voor staat, anders dan zes jaar geleden toen ze ook kampioen werden en vele Champions League gelden kregen. Van dat geld is destijds onze fantastische trainingsaccommodatie gebouwd. Die staat er nu al. Bovendien is dit elftal veel jonger en zit veel meer waarde in dan vorig jaar. Daarbij hebben we vorig jaar dertig tot veertig miljoen aan transfersommen opgehaald. Dus de club staat er geweldig voor. Ik ben heel blij dat mensen vinden dat ik daar ook voor nodig ben. Ik zal mijn rol ook niet kleiner maken dan die is, maar er zijn genoeg andere trainers die het ook goed kunnen doen.”

Slot steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. “Het is ook bekend dat als er bepaalde clubs komen, ik daar dan zelf naar zou willen luisteren, maar altijd vanuit de situatie dat het ook goed is voor Feyenoord. Op dit moment is dat niet aan de orde.” Een zomer vol speculaties heeft de trainer liever niet. “Ik denk dat het in ieders belang is dat er snel duidelijkheid komt. Voor mij en voor Feyenoord. Als er een club is die interesse heeft, dan zal die zich in het belang van mij en Feyenoord snel moeten melden. Ik begrijp ook heel goed dat er anders in augustus misschien heel andere transfersommen worden gevraagd. We wachten het af de komende dagen.”

Delen

Reacties

Ik neem niet aan dat in zijn prive situatie alles om Slot alleen draait.
Hij heeft toch ook een vrouw en twee opgroeiende kinderen in de pubertijd die zo'n beetje hun examenjaar ingaan.
Die kan je gewoon optillen en in Londen neerzetten en zeggen van, nou uh, succes ermee ?
Dat is zeker in ieders belang, maar heb toch sterk het idee dat slot zelf de sleutel tot duidelijkheid is. Iedereen is vervangbaar, maar een eventuele nieuwe trainer moet wel een normale voorbereiding kunnen draaien.
Wat schiet je er mee op als je nee zegt als hij zelf wil, dat moet je in mijn optiek nooit doen.
Als hij weg moet hij dat aangeven, een 20 miljoen ga je echt niet krijgen. Slot wil volgens mij het liefst na laatste wedstrijd zeggen dat hij weg wil.
Mocht Tottenham zich deze week officieel melden dan zal er een reactie komen.
Lijkt wel Slot nul acht hier.
Zou fijn zijn als deze onzin stopt, en er pas weer over bericht wordt als hij daadwerkelijk weg gaat.
Vanuit Zwolle (directe bekenden van Slot) toch veel berichten dat Slot gewoon bij Feyenoord blijft
Jij hebt het over iemand die hier ergens beweert dat hij Slot al jaren jent en dat hij zogenaamd Feyenoord gek is ? Ik denk dat diegene zijn10 minutes of Fame heeft gehad maar dat alles gewoon fake is wat hij of zij te melden had.
Nee hoor er zijn andere bronnen in Zwolle die dit ook bevestigen maar goed we zullen zien..
Ik hoop echtdat je gelijk hebt maar ik denk dat alleen hij, zijn gezin en zaakwaarneemster iets er vanaf weten.
Tis wel goed met al dat nieuws. Ook Slot is vervangbaar. Alles is nu prima georganiseerd.
Waarom kan Feyenoord niet gewoon een ‘nee’ verkopen? Slot heeft nog 2 jaar! Dat heeft hij met volle verstand getekend. Feyenoord zal echt geen niet te weigeren bedrag ontvangen bij zijn vertrek. Dus waar niet gewoon ‘nee, niet bespreekbaar?’ @ftm?
Misschien zit er alsnog een clausule in, kan zomaar hoor. Anders kan je je inderdaad anders opstellen.
Niet de clausule van een gelimiteerde hoofdsom, wellicht wel dat hij mag kregen met de top 5 van Engeland , Duitsland en Spanje en dat daar, door Feyenoord, medewerking wordt verleend .
En waarom zullen ze dat niet krijgen dan?
En wat is niet te weigeren voor Feyenoord wetende dat ze volgende zomer een gelimiteerd bedrag krijgen en over 2 jaar niks!? 15-20 miljoen? Dan is het aan Spurs of ze dat ervoor over hebben. Anders is het gewoon nee want niet goed voor Feyenoord.
Beste kameraden, voor 1908 is elk woord of bijzin over Slot en zijn toekomst een moment om content te plaatsen. Wat goed is voor de clicks vanuit de socials naar de website. Laten we allemaal blijven rustig blijven ademen en laat je niet gek maken omdat ze er nu elk uur iets geplaatst wordt over zijn toekomst.
Ik heb juist moeite met wat ze NIET plaatsen... Dat Slot aangeeft dat zijn zaakwaarneemster in gesprek is met Feyenoord, dat hij zegt dat er heel veel redenen zijn om te blijven etc. Gaat hier alleen maar over Tottenham...
Kan Feyenoord niet gewoon nee zeggen tegen Tottenham aangezien er nog geen clausule deze zomer?
Het is heel krom, je hebt een contract, maar bij een positieverbetering ben je kansloos als club. Als Feyenoord 20 miljoen vraagt voor Slot en Spurs willen dat niet betalen dan zal een rechter uiteindelijk oordeel vellen en dan leg je het af als club.
Want tottenham speelt misschien confereceleague en feyenoord championsleague, de enige verbetering is dan zijn salaris
Premier league is groter dan die hele Champions league. Gewoonweg omdat er meer geld in zit. Clubs worden liever PL kampioen dan CL winnaar.
Je heb gelijk over het salaris
Maar slot en zijn staf hebben feyenoord helemaal op de kaart gezet
En als hij 2 jr de tijd krijgt kan hij dat bij tottenham ook doen
Tottenham is een beetje feyenoord van Engeland
Veel geld een mooi stadion maar slecht beleid
Als slot een goede td krijgt die zijn beleid kan en wil uitvoeren kan hij tottenham groot maken
Alleen zie ik dat niet gebeuren omdat tottenham niet de touwtjes uit handen wil geven
Misschien is dat voor een eerste jaar juist wel fijn;-)
Klinkt als, de kans is vrij groot dat ik de club ga verlaten, maar dan moet het wel deze komende 2 weken ergens beklinken. Anders zal ik echt pas weg gaan bij hele grote transfersommen.........
Natuurlijk zal er iemand zijn die ook een goede trainer zou zijn, maar één jaar Slot is heel belangrijk om Feyenoord in een rustig vaarwater te brengen/houden. Hopelijk kan het komende jaar de club versterkt worden op technisch en bestuurlijk vlak, waarna een opvolger kan worden gekozen voor Slot.....
Dit is echt pure klinklare onzin. Ik heb mij vorige zomer diep verdiept in dit soort jurisprudentie omdat mensen zich afvroegen of Zerrouki op die manier gehaald kon worden. Het moet echt heel heel heel erg verschillen in zowel sportief als financieel niveau om het op die manier te ontbinden. Er valt genoeg voor te zeggen om het niveauverschil en salarisverschil niet als te hoog te zien. Feyenoord speelt champions league (spurs niet eens europees voetbal) en Feyenoord doet er alles aan om slot meer dan een marktconform salaries aan te bieden. Alle omstandigheven van het geval meegewogen gaat geen enkele rechter dit contract ontbinden.