danny-buijs

VK Sportphoto

Nieuws

“Ik was toen gewoon zware supporter van de club"

Van de redactie

Danny Buijs was bovenal supporter toen hij in 2006 bij Feyenoord kwam spelen. Dat vertelt de voormalige middenvelder bij Feyenoord TV.

Buijs vertelt hoe hij bij Feyenoord in de jeugd opgroeide en langzaam steeds vaker naar de wedstrijden van het eerste ging. “Ik was negen toen ik op Varkenoord terecht kwam. Uiteindelijk heb ik daar een jaartje of tien doorgebracht en dan zie je elke dag De Kuip. Je gaat daar naartoe als kleine jongen. Eerst naar thuiswedstrijden en op een gegeven moment ook naar een paar uitwedstrijden. En uiteindelijk mag ik in het eerste spelen”.

Buijs denkt dat hij meer uit zijn tijd als Feyenoordspeler had kunnen halen. Volgens de Dordtenaar zijn de faciliteiten tegenwoordig professioneler en is de begeleiding beter. Maar bovenal wijst hij naar zichzelf. “Ik was toen gewoon zware supporter van de club. Dat gaat toch in je koppie zitten en doet heel veel met je. Als je eerst op de tribune zit en daarna daadwerkelijk op het veld komt te staan, dan moet je dat gevoel wel kunnen scheiden. Op het veld moet je voetballen als een topsporter en niet als een supporter. Daar heb ik wel moeite mee gehad.”

Als voetballer ging hij geregeld over het randje. “Omdat je vanuit de emotie speelt. Te fanatiek ja. Als je er zo emotioneel bij betrokken bent dan wordt het helemaal lastig in je boven kamertje op sommige momenten. Zeker in een periode zoals destijds, toen het niet goed ging”, aldus Buijs.

Buijs realiseerde zich pas later dat zijn supportershart invloed heeft gehad op zijn spel. “Het is pas na je carrière dat je daarop terug gaat kijken. Je ontwikkelt jezelf en dan komen dat soort dingen naar boven.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties