gimenez-1

Nieuws

"Ik wil hier eerst wat winnen voordat we aan de zomer denken"

Van de redactie

Santiago Giménez prikte tegen FC Utrecht (3-1) zijn zesde competitiegoal op rij binnen. De Mexicaanse spits is tevreden over de manier waarop het elftal de draad weer oppakte na de midweeks Europese uitschakeling tegen AS Roma.

“Ik ben trots op de ploeg, want na het verlies in de Europa League hebben we karakter getoond door deze wedstrijd te winnen”, zo vertelt hij aan NOS. Ondanks dat Feyenoord de landstitel kan ruiken, wil Giménez niet op de zaken vooruit lopen. “We moeten door blijven gaan, want we zijn er nog niet. Al zijn we wel weer een stap dichterbij.” 

Feyenoord speelde tegen FC Utrecht wederom energiek, ondanks de slijtageslag in Rome. Giménez prijst de mentale en fysieke kracht van de selectie. “We houden ervan om te voetballen, ook als het 120 minuten is en we drie dagen later weer moeten spelen. We trainen hiervoor. De staf en performance coaches houden ons 100% fit. We spelen veel wedstrijden maar we zijn sterk.” 

Sinds de winterstop lijkt er geen maat te zitten op de doelpuntenproductie van de Mexicaanse spits. “Het is een teamprestatie en God geeft mij de kracht om dit te doen”, zo verklaart Giménez zijn vele goals. Met een eventuele transfer is de Mexicaan naar eigen zegge niet bezig. “Ik heb hierover niet met mijn zaakwaarnemer, m’n vader, gesproken. Ik focus mij op Feyenoord. Ik wil hier een prijs winnen. Wij verdienen dat en de fans ook. De supporters zijn geweldig. Ze steunen ons altijd, ook als we verliezen. Ik houd van deze club en wil hier eerst wat winnen voordat we aan de zomer denken.”

Bij een eventueel kampioenschap zal Feyenoord worden gehuldigd op de Coolsingel. Giménez heeft er inmiddels ook van gehoord. “Ja, ze hebben mij  erover verteld. We hebben nog vier wedstrijden te gaan en daarvan moeten we er twee winnen om kampioen te worden. We gaan ervoor.”   

Delen

Reacties

Heeft nog genoeg te leren en verbeteren hoor, zag je tegen Roma en was gisteren ook niet super, maar scoort wel weer. Die moet minstens nog een jaar blijven.
Klopt. Alleen als er een grote club komt met een zak geld zijn ze allemaal weg. Maar waarschijnlijk zaten die scouts in de wedstrijd tegen Roma ook op de tribune. Dus wat dat betreft hoeven we ons wat minder zorgen te maken.
Praten over de zomer mag hoor. Hoeveel zonuren er zijn, welk strand het beste is. Of als je even lelker een weekje naar Ibiza of Mexico wil. Allemaal prima.

En dan weer snel aan de slag, want we gaan de CL in. En daar moet je weer vlammen in het mooiste shirt dat er bestaat. Dat shirt waarin je straks de schaal in omhoog mag houden.... :)
Hij zal minimaal de eerste 2 wedstrijden gaan missen door zijn rode kaart..
Mist net als Mats de eerste wedstrijd.
Nou komt het wel echt dicht bij! Wat een heerlijk gevoel! De sfeer in het stadion is ook zo mooi en uitgelaten. Fantastische tijden voor een Feyenoorder!