De Feijenoorder

"Ik wist dat Feyenoord tot de top van Nederland behoort"

Van de redactie

Anderhalf jaar speelt Marcus Holmgren Pedersen (22) inmiddels bij Feyenoord. Maar gek genoeg is de sympathieke en ambitieuze Noor dit seizoen een van de langst aanwezige spelers in de selectie na de grote leegloop afgelopen zomer. Hand in Hand sprak met hem.

In juni 2021 meldde Feyenoord zich voor je en tekende je een vijfjarig contract tot 2026. Moest je daar lang over nadenken? “Nee! Toen Feyenoord kwam, was ik er zeker van dat deze club de juiste keuze was voor mij. Als ik al uit Noorwegen zou vertrekken, dan wist ik dat Nederland een goede stap zou zijn. Van meerdere kanten hoorde ik dat en voor mezelf was het dus een gemakkelijke keuze. Ik kende Feyenoord als een grote club en had er al over gehoord. Ik wist dat Feyenoord tot de top van Nederland behoort.”

Je speelt nu 1,5 jaar in Rotterdam. Hoe bevalt het hier? “Ik heb het erg naar mijn zin. Het eerste jaar is eigenlijk enorm snel omgegaan. Ik kan me bijna niet voorstellen dat ik hier al een seizoen gespeeld heb. Toen ik hier kwam, kreeg ik een warm welkom van club en supporters. Ik ben goed opgevangen in het team en dan vliegt de tijd. Ondanks de concurrentie in het team, wat goed is, heb ik een geweldige tijd hier tot nu toe. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik de juiste keuze gemaakt heb, ik kan me hier goed ontwikkelen en kan nog enorm veel leren.

In je eerste seizoen bij Feyenoord maakte je ook meteen je debuut in het Noorse nationale elftal, nota bene tegen het Nederlands elftal. Hoe was dat? “Ik herinner me dat moment erg goed. Ik heb zelfs een tattoo laten zetten als aandenken! In Molde dacht ik nog niet aan debuteren in het nationale team. Toen ik bij Feyenoord kwam, heb ik in korte tijd zoveel geleerd, waardoor ik me snel kon ontwikkelen. Daardoor debuteerde ik sneller dan ik dacht. Feyenoord heeft daar echt in bijgedragen.”

Lees het hele interview in de nieuwe Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder, die deze week verschijnt. Leden ontvangen Hand in Hand aan huis. Word ook lid.  

Verder in de nieuwste uitgave van Hand in Hand:

·       Een portret: Koning Karim

·       Supportersreis naar FC Midtjylland

·       Interview Sinclair Bischop: van seizoenkaart naar perstribune

·       Muurschildering Olympiaweg

·       Interview Gerard Cox: ‘voor altijd Feyenoorder’

·       Wedstrijdverslag NEC

·       Feyenoord Vrouwen 1: de vrouwen van Zuid

·       En veel meer…

Delen

Reacties

Mooi interview. Hopelijk blijft hij doorgaan zoals nu en wordt hij elke wedstrijd weer wat beter! Ik denk echt dat hij kwaliteiten toevoegt die we niet zoveel hebben in de selectie, alleen moet hij wat meer doseren en tactisch scherper zijn. Maar dat komt echt wel goed! En spelers die trots zijn om voor ons te spelen is altijd mooi om te lezen!