dsc01689-1

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

"In januari en februari aantonen of ze echt gaan meedoen om de titel"

Van de redactie

Willem van Hanegem had niet verwacht dat Feyenoord herfstkampioen zou worden. De prestaties van de Rotterdammers zorgen bij hem voor tevredenheid.

“Natuurlijk zou elke Feyenoorder vooraf hebben getekend voor het feit dat de club bovenaan zou staan op het moment dat de competitie stilvalt voor het WK. En dat ook nog eens gecombineerd met overwinteren in de Europa League”, aldus Van Hanegem in Algemeen Dagblad.  

Wel zit er volgens ‘de Kromme’ nog rek in de speelwijze. “Feyenoord is nog wisselvallig als je kijkt naar het niveau van de wedstrijden. Dat betekent dat het alleen maar beter kan en dat lijkt mij goed nieuws. Tegen Excelsior was het gelukkig een stuk beter dan tegen Cambuur, dat was heel matig.”

De herstart van de competitie wordt volgens Van Hanegem cruciaal. “In januari en begin februari staan er meteen zware wedstrijden op het programma en dan kan de ploeg aantonen of ze echt gaat meedoen of niet. En eerlijk is eerlijk: als je Ajax en PSV nu ziet, val je ook niet achterover van de klasse toch?”

Dat Justin Bijlow is geselecteerd voor het Nederlands elftal vind van Hanegem terecht. “Door al het gegoochel met de keepers zijn ze allemaal een beetje van slag heb ik het idee, maar Bijlow dus niet. Die is juist in vorm. Met afstand onze beste keeper als je het mij vraagt. Als koploper maandag binnen wandelen in Zeist, dat is toch lekker hoor”.

Delen

Reacties

Wie weet wat de trainingsdata zijn. Hebben ze nu even vakantie en wanneer beginnen ze weer?