priske

Opinie

In or Out • Is Brian Priske te benijden?

Van de redactie

Ik ben niet te benijden’, zo oordeelde Ruud Gullit in 2004 als zittende Feyenoordtrainer na weer een teleurstellend resultaat. Zijn legendarische uitspraak staat inmiddels symbool voor trainers die te maken hebben met hoge verwachtingen, terwijl het spelersmateriaal kwalitatief en mentaal niet toereikend is. Geldt dit momenteel ook voor Brian Priske? 

Na de zoveelste zeperd dit seizoen, dit keer in Tilburg tegen Willem II, neemt de druk op de Deense trainer in ieder geval toe. De teleurstelling onder de achterban is groot en de emoties lopen op. Gezien de resultaten is dat niet verwonderlijk. In hoeverre is dit toe te schrijven aan Priske? 1908.nl zette door voor- en tegens op een rij.

>>> Kamp-Priske
Iemand moest het doen: in de grote schoenen stappen van Arne Slot. Een opdracht met een hoog afbreukrisico, want niet langer werd een nieuwe trainer vergeleken met Dick Advocaat of Jaap Stam, maar met de Bergentheimer die in korte tijd het schier onmogelijke neerzette in Rotterdam. Een toptrainer die hooguit eens in de zoveel jaren voorbij komt, zo ervaren ze nu ook in Liverpool. Priske durfde het desondanks aan, in de wetenschap dat de vergelijkingen met zijn illustere voorganger talrijk zullen zijn. De 47-jarige Deen zit pas in zijn eerste seizoen. Krediet is op zijn plaats.

Transfers
De selectie waarmee Priske moet werken is er ogenschijnlijk niet sterker op geworden. Toch klaagde hij afgelopen zomer niet, dat zijn selectie niet op tijd in orde was. Aan het begin van het seizoen stonden Marcos López en Neraysho Kasanwirjo nog noodgedwongen opgesteld. Bovendien raakte de coach met Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida twee absolute sterkhouders kwijt, terwijl huurling Yankuba Minteh niet terugkeerde. De boodschap aan Priske: de nieuwe sterkhouders hebben we reeds in huis. Begrijpelijk, want Feyenoord telde veel geld neer voor Luka Ivanušec, Ramiz Zerrouki en Ayase Ueda. Deze kapitaalaankopen renderen alleen vooralsnog niet. En ook Slot deed in zijn laatste seizoen amper een beroep op het drietal.

Desalniettemin werden deze spelers gerekend tot het ingeschatte topmateriaal waarmee Priske mocht gaan werken. Daar kwamen nog breedte aankopen bij als Jeyland Mitchell, Jordan Lotomba, Chris-Kévin Nadje, Anis Hadj Moussa, Gijs Smal en Julián Carranza, waarvan alleen Hadj Moussa een versterking lijkt te zijn. De selectie werd vervolgens nog last-minute aangevuld met de huurlingen Ibrahim Osman, Facundo González en Hugo Bueno.

Wie kritisch is op Priske, mag ook kijken naar het ter beschikking gestelde materiaal. Deze selectie loopt niet over van de kwaliteitsspelers en daarvoor is algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese uiteindelijk verantwoordelijk.

Blessures
Heeft Feyenoord al een keer in de sterkte opstelling kunnen spelen? Het antwoord daarop is ‘nee’. Want waar de breedte aankopen binnenstroomden, vielen de A-spelers bij bosjes af met blessures. Calvin Stengs, Quilindschy Hartman, Jordan Lotomba en Santiago Gimenez lagen er langdurig uit, terwijl ook Quinten Timber, Bart Nieuwkoop, Justin Bijlow, Gernot Trauner en Hugo Bueno regelmatig afwezig waren. Datzelfde geldt nu voor Hwang In-beom. Kortom, de aanwezigheid van het tweede garnituur in de basisopstelling kent al het hele seizoen de overhand.

Expected Points
Er is al veel over geschreven. Feyenoord is de grootste underperformer van de Eredivisie. Geen club kreeg zo vaak niet de beloning waar het – gezien het spelbeeld – wel recht op had. Geen enkel behaald punt was gestolen, terwijl de club zelf wel regelmatig de kaas van het brood liet eten. Op basis van de statistieken is Feyenoord zelfs een van de meest dominante clubs in Nederland. Op beslissende momenten was het team echter ongelukkig, zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht. Dat kan ook zomaar omslaan, zo bewijst de aartsrivaal uit Amsterdam. Met een klein beetje fortuin had Priske stukken steviger in het zadel gezeten.

Sterkhouders
Priske zal er zelf ondertussen ook gek van worden. Niemand vindt het raar dat spelers als Gernot Trauner, Dávid Hancko, Thomas Beelen, Timon Wellenreuther, Quinten Timber of Igor Paixão in de basisopstelling staan. Toch stonden zij allen in afzonderlijke wedstrijden met een mispeer aan de basis van cruciale tegendoelpunten. Een bittere pil voor een trainer die het van een aantal sterkhouders moet hebben. Bovendien mag van de ervaren spelers meer leiderschap worden verwacht. Te vaak gaan de koppies omlaag wanneer het even tegenzit. Waar is dat vuur?

>>> Priske-out
Aan het begin van het seizoen wilden de supporters maar één ding: een opvolger die zou voortborduren op de ingeslagen weg onder Arne Slot. Priske presenteerde zichzelf echter als een eigenzinnige trainer, die het op verschillende vlakken anders wilde gaan doen. Zodoende ging het wekenlang over systeemaanpassingen waaraan spelers moesten wennen. Ook opmerkelijk: de trainer liet zich ontvallen dat hij geen contact had gezocht met Slot, in het kader van de machtsovername. De start van Priske werd zodoende met argusogen bekeken.

Wellenreuther vs. Bijlow
Dat gebeurde helemaal toen de coach koos voor Timon Wellenreuther als eerste doelman, boven clubman Justin Bijlow. Ondanks dat de Duitse keeper in het verleden zijn waarde had aangetoond, pakte de keuze volledig verkeerd uit. Niet alleen werd de club geconfronteerd met een zwaar teleurgestelde Bijlow en dito kapitaalvernietiging, ook Wellenreuther merkte het verschil tussen het zijn van reservekeeper en het elke week moeten presteren.

De 29-jarige Duitser kende een reeks slechte optredens, waarna Bijlow het stokje overnam. Na slechts één wedstrijd verdween de voormalige Oranje-international met een mysterieuze blessure alweer uit het doel. De herkansing was desondanks niet aan Wellenreuther besteed en dus staat vandaag de dag Bijlow weer tussen de palen. Deze hele keeperssoap heeft Feyenoord en de beide doelmannen geen goed gedaan. Het gehannes met de doelmannen kleeft nadrukkelijk aan Priske.

Datapraat
Na elke wedstrijd vertelde Priske hetzelfde: volgens de wedstrijddata was er maar één team die verdiende te winnen en dat was Feyenoord. Toch zijn de teleurstellende resultaten talrijk. Data is een wezenlijk onderdeel geworden van topsport en niet te onderschatten, maar het Legioen heeft even geen boodschap meer aan ball possession, expected goals en expected points

Supporters kijken naar de stand en daar staat Feyenoord op een teleurstellende vierde plek, met een karrenvracht aan verliespunten. Priske lijkt de wedstrijdstatistieken echter heilig te hebben verklaard, terwijl er tegelijkertijd een zielloze ploeg over het veld loopt waar geen passie vanaf straalt. Laat staan onoverwinnelijkheid. Feyenoord domineert wedstrijden, maar creëert weinig. Wat heb je aan veel balbezit als er achterin minimaal één keer per wedstrijd wordt geschutterd en spelers in de omschakeling de kantjes er vanaf lopen? Iets wat onder Slot ondenkbaar zou zijn geweest. En wat heb je aan de vele momenten in het vijandige zestienmetergebied wanneer er amper op doel wordt geschoten? Bovendien is het scorende vermogen bedroevend laag. Priske zijn datapraat begint dan ook ergerlijk te worden.

Tactisch
Iedereen die Feyenoord dit seizoen volgt, ziet dat de ploeg doorgaans de bovenliggende partij is. Daarnaast vallen nog twee dingen op. Allereerst blijven de Rotterdammers altijd hetzelfde spelletje spelen, ongeacht de stand. Het ontbeert de trainer vooralsnog aan een alternatief strijdplan op de momenten dat er iets geforceerd moet worden. Ten tweede, de topwedstrijden werden kansloos verloren. In de Kuip liet het team zich door een gemankeerde aartsrivaal verrassen en had het geen antwoord op het fysieke en compacte spel met diepe ballen. En ook in Eindhoven zat Feyenoord geen moment in de wedstrijd. Op tactisch gebied heeft Priske vooralsnog zijn meerdere moeten erkennen in Francesco Farioli en Peter Bosz.

Beeldvorming
Het zou er helemaal niet over moeten gaan, maar in tijden van crisis is alles belangrijk bij Feyenoord. De trainer heeft in ieder geval weinig gevoel voor de gevoelstemperatuur bij de achterban.

Dat begon al aan het begin van het seizoen met de zogenaamde huddle, het kringgesprek na afloop van wedstrijden. Ondanks dat supporters zich ergerden aan de passievolle betogen van Priske op het veld, ging de Deen er lang mee door. Ook de opbeurende Instagram posts na een teleurstellend resultaat kon op weinig sympathie rekenen. Terwijl de supporters met de pest in hun lijf aan het koffiezetapparaat stonden, meldde Priske dat hij weer lekker aan de slag was gegaan en dat het met Gods hulp wel goed zou komen.

En dan hebben we het nog niet gehad over zijn publieke optredens. Daarin viel Priske vooral op met teksten die bol stonden van de terugkerende oneliners als ‘That’s football’, ‘We deserved more’, ‘Good question’ en ‘For sure’. Het leidde onder supporters tot een heuse Priske-bingokaart, die er elke persconferentie lekker bij werd gepakt. Al met al niet het toonbeeld van een wenselijke beeldvorming.

Conclusie
Ongedacht of supporters in Kamp-Priske of Priske-out zitten, de komende weken zal veel duidelijk worden. Feyenoord staat aan de vooravond van drie zeer cruciale weken, waarin het een loodzwaar programma kent met achtereenvolgens Bayern München, Lille, Ajax en PSV. Een vierluik dat beslissend gaat worden voor het seizoen op alle vlakken, zowel in de Champions League, de competitie als het KNVB-bekertoernooi. Een schitterende kans voor Priske om de gerezen twijfel de kop in te drukken. En datzelfde geldt voor de spelers.

Wat vind jij, is Brian Priske nog de juiste man voor Feyenoord? Laat je mening achter in de comments! 

Delen

Reacties

Als buitenstaander meng ik mij niet in de discussie over trainers, spelers en bestuursleden, maar naar mijn mening doet de selectie van Feyenoord in kwaliteit niet onder voor die van Ajax. Het is een feit, dat de huidige resultaten teleurstellend zijn. Het is een cliché, maar voetbal is een teamsport, dus winnen of verliezen doe je samen. In het seizoen 2015-2016 verloor Feyenoord met trainer Giovanni van Bronckhorst 7 wedstrijden op een rij, waarna Dick Advocaat werd ingeschakeld als 'coach" van Van Bronckhorst. Vrijwel meteen verbeterden de uitslagen. Ik vind de reacties van de trainer en spelers tot nu toe erg mat. Supporters mogen meer verwachten van deze groep. Hopelijk komt de ommekeer snel. Geen woorden, maar daden.
Mijn eerste gedachte: hij moet weg. Maar als ik het even laat bezinken neig ik toch naar laten blijven. Er is 0,0 garantie dat iemand die we vorige zomer niet wilde of een andere willekeurige trainer, het nu op de rit krijgt. We wisten sowieso al dat het lastig zou worden na Slot. Maar ook voor nader hem hebben we tegen matige ploegen het kampioenschap verspeelt en zijn we uiteindelijk de laatste 2 seizoenen ook niet ver in Europa gekomen.
Priske is een gentleman die zich nooit verschuilt achter pech en blunders. Al die blessures (hooguit deels hem misschien aan te rekenen)…Of wat denk je van een schandalige arbitrale blunder vorige week tegen Utrecht? Je had zomaar 3 punten meer kunnen hebben (niet dat dat alles goed maakt!) En daarnaast is hij opgezadeld met een matige selectie, waarbij de beste aanwinst (Hwang) veel te laat binnenkomt. We realiseren ons te weinig dat we nog steeds niet 1 of 2 keer 15 miljoen kunnen neerleggen om echte toppers te kopen.

Met Timber, Hwang, Hartman en Moder er straks bij moet het weer beter gaan. We moeten maar even slikken dat we ook geen 2e worden, wellicht er uit vliegen in Europa en de beker. Gebruik komende maanden om 3e te worden en een basis te leggen voor nieuwe seizoen. Het is wat het is.

Ik zet wel mijn vraagtekens bij aankoop en scoutingsbeleid en de angst om in jonge Nederlandse en waar nodig buitenlandse talenten te investeren. We geven 8-9 miljoen uit aan Ivanusec, Ueda en Zerrouki, maar waarom niet een paar ton aan Jonathans, van Bommel (toen MVV), Breum, Stijn (toen hij bij ADO zat) etc etc? Die Jonathans had toch veel betere investering geweest dan een amateur als Osman?

Natuurlijk mag je Priske verwijten dat hij er geen vechtmachine van heeft kunnen maken. Maar ook de spelers mogen wel eens in de spiegel kijken. Als Stengs zaterdag kost wat het kost die bal had geblokt hadden we het er in ieder geval deze week niet over gehad. Laat staan als we vorige week gewoon een penalty hadden gekregen.
Wat heeft Priske wel goed gedaan?
Aardige man en goed in de media.

We kunnen eenvoudig opnoemen wat er niet goed is gegaan. Maar wat heeft hij nu wel goed gedaan?
Goed in de media?
Alleen maar algemeenheden

Ik kan me niets bedenken wat hij goed heeft gedaan
- tactisch plan klopt vaak niet en tijdens wedstrijden wordt er niet ingegrepen. Belachelijke was 020 thuis. Dat was echt geen meesterzet van Farioli. Die had je na 15-20 minuten kunnen ondervangen door simpele aanpassing
- alle energie is eruit en hoop blessures
Dit heeft met leiderschap en trainingsschemas te maken (enige twee variabelen die zijn gewisseld)
- belangrijkste het publiek ondergeschikt maken (Monaco, huddle etc) daardoor is er nu een kloof ontstaan. Het is in 30jaar nog nooit zo stil geweest in de kuip


-
Precies, ik kan me dus ook niets bedenken wat hij wel goed heeft gedaan,
Zijn wissels zijn dramatisch, tactisch klopt er niets van. Hij begrijpt de club ook niet. Objectief gezien kan ik ook echt helemaal niets goeds opnoemen.

Wellicht de resultaten in de CL en de JC schaal. Maar dat is wel erg mager.
Precies maar is dat door de coach of ondanks de coach
Priske eruit en gewoon Van Persie halen
Ik ben vaak opportunistisch over Priske geweest en vind ook nog steeds dat hij niet afgeschreven moet worden. De selectie is erg matig en er zijn veel blessures. Over die blessures is het bij sommige supporters alsof ze in de medische staf zitten en de ophemeling van Slot, wat ik tot een bepaald idee wel begrijp, zorgt er ook niet bepaald voor dat de verwachtingen wat getemperd worden. Slot is weg en is een trainer van zo'n ontzettend hoog niveau, daar moeten we helaas mee leren leven.

Het klopt, onder Slot zijn we gekomen waar we zijn, concurrent kampioenschap, cup fighters en vooral Europees meedraaien. Maar Slot heeft ook zijn fouten gemaakt, zie de transfers van Nieuwkoop, Zerrouki, Ivanusec en dit seizoen Stengs, die een giga salaris bij ons opstrijkt.
Priske heeft niet de mogelijkheid gehad om de selectie naar zijn hand te zetten en de enige transfers die hij heeft mogen verwelkomen waren Hwang en Lotomba, spelers die allebei van een niveau zijn die we na horen te streven bij Feyenoord. Voorin is er heel weinig smaak, met een Paixao die al heel lang (ook onder Slot) inconsistent is, Moussa die eigenlijk voor het eerst een volledig seizoen draait op een professioneel niveau, Milambo, idem. Het is overduidelijk dat de selectie niet waardig is aan de doelstelling die het bestuur heeft vast gesteld, namelijk minimaal voor de tweede plaats gaan.

Laten we de selecties naast elkaar leggen en je ziet het verschil.
Voorin is alleen de rechtsbuiten verandert van Minteh naar Moussa. Minteh maakte in het begin van het seizoen ook niet veel waar, tot hij in zijn rol en positie excelleerde. Daardoor de vraag om een rechtsbuiten (of een linkspoot) in het begin van het seizoen. Zie de vraag om Skov Olsen bijvoorbeeld. Daartegenover stond de komst van Osman, die op die ene pot tegen Girona nog geen moment heeft kunnen overtuigen. Voorin ben je dus al een stuk zwakker, maar nu komt dus het hoofdpijndossier, het middenveld.

Waar vorig jaar Stengs de ballen links of rechts over het veld plaatste en o zo belangrijk was als creatieve spil en dribbelaar, lijkt hij het dit jaar niet waar te kunnen maken. Uiteraard een risico mee genomen, lees jaarsalaris rond de 3 miljoen. Dit jaar loopt Milambo daar als vaste 10, het probleem? De jongeling heeft nog geen seizoen prof voetbal gedraaid en je had vooraf aan het seizoen kunnen gokken dat er een vorm dip ging komen. 10 is je belangrijkste positie, de creatieve spil waar je aanvallers afhankelijk van zijn en iemand die, mits hij de bal ook vaak opeist, het spel dicteert en de kansen creëert. Je bent met het vertrek van Wieffer ook een felle bafafpakker kwijt, die ook een verbinding was tussen je defensie en je middenveld. Hier was op aanraden van Slot Zerrouki voor gehaald. Die heeft een paar leuke potjes tegen degradanten gespeeld, maar op dat na ook weinig gezien.

Dan verlies je op de laatste speeldag ook nog je onbetwiste leider in het elftal, namelijk Geertruida. Daar help je een trainer die in een nieuwe omgeving komt ook niet mee. Ik vind dat er heel kritisch gekeken mag worden naar de positie TD (die nog steeds niet gevuld is) en dat we helaas op basis daarvan ook wel onze verwachtingen moeten temperen.

En nee, ik zit niet op Slot te zeiken, maar hij heeft ook foutjes gemaakt. Het is gewoon moeilijker dan Priske out schreeuwen, want het probleem zit in mijn optiek dieper.
Priske eruit heeft helemaal geen zin. Gun het die man ook niet om de laan uitgestuurd te worden. Laat die spelers maar is echt werken. Neem een Timber. Die heeft meer passie voor oranje dan voor Feyenoord, Die mag van mij samen met Nieuwkoop, Wellenreuther en Stengs lekker een andere club gaan zoeken
Out

- tactisch regelmatig overklast
- teveel blessures
- Afwijken van zijn plannen na wat druk van buitenaf
- kan ze niet motiveren
Zowel te Kloese en Priske eruit en dan maar weer opnieuw beginnen.
Feyenoord heeft gewoon een trainer nodig die spelers triggerd en beter maakt. Zo simpel is het. Kijk maar naar kokcu. Die moest echt getriggerd worden en slot kon dat als geen ander. Vandaar dat hij het beste uit spelers heeft gehaald. En natuurlijk was hij tactisch ook gewoon van hoog niveau. Dat is alles waar feyenoord naar op zoek moet. Priske is gewoon niet degene die dat van nature in zich heeft. Is veels te lief. Dat is gewoon precies wat dit team niet nodig heeft
Gewoon een nederlandse no nonsense trainer aanstellen. Ron jans
Wanneer feyenoord besluit om afscheid te nemen van deze trainer zou ik absoluut niet voor te Hag fasn maar voor Mark van Bommel gewoon een winnaar .
Feyenoord kan Ten Hag niet betalen.
Credits aan de bankzitters. Hebben in de ziggodome in 020 t doelpuntlied van Feyenoord laten horen hahahha
Zit ook een bankzitter bij Feyenoord die zit altijd achter mij met zijn familie.
Priske houden en met een beter plan de jongens de wei in sturen. Ook zelf iets eerder wisselen. Het verschil tussen winnen en gelijkspelen is vaak maar 1 goal. In de zomer zien we wel verder.
Ik zou Priske houden. Maar we kunnen wel over twee weken in de unieke situatie zitten dat Nuri Sahin (wordt spoedig ontslagen door Dortmund), Van Bommel (vrij) en Dick Schreuder (vandaag ontslagen) allemaal vrij zijn.
Als Priske gewoon Bijlow eerste keeper had gemaakt, er niet steevast op Wellenreuther, Smal, Zerrouki werd gegokt en er niet zoveel blessures waren (Lotomba, Hartman, Hwang, Timber, Stengs, Giménez, Osman, Ueda), dan hadden we sowieso 10 punten meer gehad.
Laten zitten en een betere selectie geven, en de mindere in selectie verkopen/verhuren, Ivanusec, Zerrouki, Smal, en Osman.
Osman verkopen worst lastig aangezien we hem zelf hebben gehuurd
Als we van Ajax verliezen dan loopt met de laatste druppel mijn beker over.

Vraag me alleen af of een nieuwe trainer nut heeft.
Blessures en het gebrek aan een fatsoenlijke controlerende 6 doen je voor 50% de das om.
Daarintegen heb ik hem ook niet vaak op fantastische tactische vondsten betrapt.
Nieuwe trainer heeft wel degelijk nut ,want het was Priske die Welthereuer op stelt en het was Priske die Zerrouki keer op keer opstelt ect ect en ook nog dat echt niemand beter is geworden het laatste half jaar .
Soms heb je gewoon een mis match dat kan gebeuren maar dan moet je wel snel doorpakken.
Nou hup te Kloese: https://www.vi.nl/nieuws/castellon-neemt-afscheid-van-dick-schreuder-en-schuift-assistent-door
Priske had een visie. 3-4-3. Een systeem dat ook in andere landen, zoals in de PL gebruikelijk is. Ook de groepsbijeenkomsten na de wedstrijden op het veld was anders als we gewend waren.
De persconferenties waren van Priske in de Engelse taal.
Wat is daar van over? Niets. Bij het minste stukje tegenwind dan wel opmerkingen van buiten af veranderde PRISKE alles. In plaats van vast te houden aan zijn principes/systemen ging hij mee. Kennelijk gevoedt door een stukje onzekerheid, hetgeen hij ook uitstraalde/uitstraalt naar de spelersgroep. Ook de spelersgroep betrekken bij de tactische besprekingen is daar een voorbeeld van. De spelersgroep bepaalt nog net de opstelling.
Ook zijn keuze voor Wellenreuther is niet erg verstandig geweest. Dat heeft nog (inter)nationaal punten gekost, Ook zijn wisselbeleid was niet altijd even verstandig als succesvol.
Voor mij is meetbaar en zichtbaar dat hij de intrinsieke motivatie soms mist door zijn houding en passiviteit.
Het is een aardige en nette man met trainings ervaring in Denemarken, België en Slovakije.
Vraag mij af hoe het kan dat ze in Slovakije hem de hemel in prezen, terwijl het hier het tegenovergestelde is.
Volgens mij gebruikt hij nu de zogenaamde "hang yourself methode" door te zeggen, dat hem de motivatie inmiddels ontbreekt. Het heeft er alle schijn van dat hij de handdoek in de ring wenst te gooien.
En laten we niet vergeten dat er een aantal spelers bij ons spelen, die op instigatie van Slot door DtK zijn binnengekomen. Denk aan bijvoorbeeld aan Stengs, Zerrouki, Vd Belt, Beelen, Ivanusec.
Spelers die ons niet sterker maken die met moeite in de subtop mee zouden kunnen. Geen spelers voor de traditionele top drie van de Eredivisie.
Wat ik mij afvraag is of Priske spelers beter maakt, Ben daar niet van overtuigd.
DtK zal denk ik er goed aan doen om een open en eerlijk functioneringsgesprek met Priske te voeren en daarbij afspraken dienen te maken. Wellicht is dat ook geschied?
Conclusie: Is Priske wel de trainer die ons verder brengt of is dat een illusie?
Priske lijkt me een sympathieke man. In Denemarken en Tsjechië heeft hij ook prima gepresteerd. Helaas lijkt er bij Feyenoord geen sprake van een match. De basis daarvoor is al in de voorbereiding gelegd. De verdediging was toen al een gatenkaas en door de veranderingen in systeem zijn er geen automatismen ingebouwd. Om de niet bijster geslaagde transferzomer alleen bij Te Kloese en de scouting neer te leggen is te eenzijdig. Het is de taak van de trainer om duidelijk aan te geven hoe hij wil spelen en wat voor type spelers hij per positie nodig heeft. Gezien de matige balans in de selectie heeft Priske dat waarschijnlijk niet goed gedaan. Er is in de zomer geen goed fundament neergelegd om voort te bouwen op de uitstekende erfenis van Slot. Je moet denk ik dan ook de pech, de blessuregolf en de individuele fouten niet zien als de oorzaken van de terugval, maar als het gevolg van verkeerde inschattingen.