Luka Ivanusec Kroatië (Soccrates Images)

Soccrates Images

Ivanušec en Kroatië winnen eerste wedstrijd richting het EK

Nigel

Kroatië heeft zojuist met 3-0 gewonnen van Noord-Macedonië. Feyenoorder Luka Ivanušec zit in de EK-selectie bij de Kroaten, hij kwam in de 55e minuut in de ploeg bij de Kroaten.

Om 19:00 uur werd er afgetrapt in het Kroatische Rijeka voor de uitzwaaiwedstrijd van Kroatië richting het EK. De Kroaten gingen als favoriet de wedstrijd in tegen de nummer 69 van de FIFA-ranking Noord-Macedonië. In de eerste helft sloeg Kroatië al direct twee keer toe. Door twee doelpunten van Majer was de ruststand in Rijeka 2-0 in het voordeel van de ploeg van Ivanušec. In de 55e minuut was het de tijd voor de Feyenoorder om zijn kwaliteiten te laten zien. Met Ivanušec in het elftal scoorde de Kroaten nog één goal, doelpuntenmaker was invaller Pasalic. Hierdoor won Kroatië de uitzwaaiwedstrijd in eigen land met 3-0. Aanstaande zaterdag reist de ploeg van Ivanušec af naar Lissabon, dan speelt Kroatië de laatste oefenwedstrijd tegen Portugal richting het Europees kampioenschap voetbal.