Transfers

Ivanušec zegt clubs af en wacht op Feyenoord

FeyenoordTM

Luka Ivanušec heeft meerdere clubs afgezegd om zich te kunnen concentreren op een transfer naar Feyenoord. De Rotterdammers zijn concreet en bereiden op de achtergrond een laatste aanbieding voor.

De Kroatisch international heeft gedurende de window opties gehad in Duitsland, Spanje en Italië. Het kapitaalkrachtige VfL Wolfsburg was één van de gegadigden; de andere clubs die Ivanušec probeerden in te lijven waren het Spaanse RCD Mallorca en het Italiaanse Fiorentina. Alle drie de clubs zijn voorlopig afgezegd door Ivanušec, die met Feyenoord graag Champions League-voetbal wil spelen en hoopt dat de Rotterdammers gaan doorpakken om de deal rond te maken.

De speler vond vooralsnog nog geen persoonlijk akkoord met Feyenoord, maar weet wel hoe het is om in De Kuip te spelen. In december 2020 speelde hij er een wedstrijd tegen Feyenoord in de groepsfase Europa League (0-2). Afgelopen juni speelde de volwaardig international er met Kroatië twee duels om de Nations League Finals. Het Nederlands elftal werd in de halve finale van het toernooi met 2-4 opgerold. Ivanušec was in dat duel goed voor een assist. In de finale bleek Spanje na een brilstand op het scorebord en een penaltyreeks te sterk.

Feyenoord heeft de derde aanbieding op Ivanušec nog niet ingediend, maar weet dat Dinamo Zagreb bereidwillig is om een transfer van om en nabij achtenhalf miljoen euro exclusief bonussen rond te maken. De kans is zeer reëel dat de clubleidingen van Feyenoord en Zagreb elkaar in de komende dagen fysiek gaan ontmoeten, waarmee de laatste plooien gladgestreken kunnen worden.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

is er al nieuws over ivanusec?
Nou, als die in de openings pot meespeelt vanavond, dan komt hij niet naar Feyenoord..
nog geen enkel nieuws wat luca betreft Ftm ??
hoelang gaat dit nog duren? Ik wil dik gedrukte letters!!! ik hoop zo dat hij komt.
dit moet toch goed komen......ik hoop dat ze op de achtergrond wel al bezig zijn met Arsen Zakharyan...man dat zou geweldig zijn als die ook komt.....
@FTM,Verwacht jij dat Geertruida nog naar Leipzig gaat of dat ze nog gaan terug komen met een 3e bod?
@1908-leden, is het niet een leuk idee om een 1908.nl fangroep te starten op Telegram?
@FTM, a.s. zaterdag: shirt release day? Derde shirt of Europese tenue?
Die info heb ik nog niet, verwacht dus nog niets
Komen de warming up shirt ook in de verkoop? En komt er ook een Champions League lijn naast het Europese shirt?
Ik dacht misschien om de week, aangezien dat ook zo was rondom de release thuis/uitshirt.
Even out of the box: Waarom niet Kramer halen als 3de spits? Volendam thuis 0-0 10 min voor tijd. Wie breng je liever in Kramer of Danilo?
De afgelopen 2 jaar hebben we vaak in de laatste minuten punten gepakt zonder een echte pinchitter, waarom zouden we er nu wel persee nodig hebben? Vind zo'n rol eigenlijk overschat eerlijk gezegd.
Kan zijn ik vind het waardevol. Kramer met Giminez erom heen Ivanusec van links Paixao op rechts. Lijkt me garant voor late treffers👌
@FTM gaat de naam van Wijnaldum nog rond in de wandelgangen?
In Eindhoven wel.
In Rotterdam niet.
Ik zie wijnaldum eigenlijk nooit meer komen. Als die nu komt is hij te duur en gaat hij in de weg zitten van evt talent en als je hem over 2 jaar haalt dan is hij te oud..
@FTM Is Jelert van Kopenhagen een optie voor als Lutscha of Pedersen vertrekt?
@FTM Zijn we geïnteresseerd in Abada van Celtic?
Denk dat Celtic veel te hoog in de boom gaat zitten voor die jongen. Die haal je waarschijnlijk niet op voor onder 15
Allen, wat een stelletje ongeduldige gasten hierzo ,we hebben al een prima elftal en het wachten is nu op luca en mogelijk nog een nieuwe speler er wordt echt hard op het Hk gewerkt hou even geduld en blijf fatsoenlijk
Ik lees de naam van Liel Abada van Celtic.
Thema of fabeltje?
Gvardiol naar city... Nu gaat leipzig zich opnieuw melden voor Geertruida let maar op😭
Ik denk dat ze voor Sutalo gaan. Is een goedkopere optie.
Zou mooi zijn als Leipzig voor Sutalo gaat, beter voor ons en slechter voor 020 aangezien hij dan sowieso duurder wordt en wss niet naar 020 zal willen!
Geld zat dan. Wordt nu wel een fors record.
Rare manier van werken: de stakeholders die dtk heeft te bedienen is niet alleen het team en de trainer met staf, maar ook de supporters. Als we inzicht zouden willen hoe deze onderhandelingen zo zijn gelopen, wordt er een bijpassend verhaal verzonnen. Deze aankoop zo stroperig terwijl de verkoop van onze aanvoerder zo vlot is gegaan voor waarschijnlijk niet de hoofdprijs doet mij de vraag rijzen of 2 functies bij 1 persoon wel zo verstandig is. Er zijn geen tegengestelde functies met een ad en td, nu dit bij 1 persoon ligt. Komt mij niet gezond over. Te weinig aandacht voor de supporter. De heli op de open dag, moet je maar afschaffen omdat je daar naar de fans toe, toch geen rekening mee houdt.
Zeer genuanceerd. Onderhandelingen kosten nu eenmaal tijd. Te Kloese is een uitstekende directeur. Alleenrecht heeft hij niet. Er is een RVC. De club gaat behoorlijk vooruit. Er wordt beleid gemaakt. Operationeel en financieel. Het is ook nooit goed.
Grotendeels gaat het goed hoor, mee eens, maar de open dag met heli verwordt zo een kinderfeestje en als dat de bedoeling, is het ook goed hé. Deze ondwehandeling duurt nu al zo lang dat de beheerder ook alleen maar schrijft wat hij gehoord heeft en de fans reageren op die hapsnap info ipv dat de club de regie oppakt hoe het met de transfers ervoor staat. Stakeholders (fans) management is niet zo goed. Met tegengestelde functies is daar vanzelf meer oog voor. En het klopt dat er een rvc bovenstaand. Het gaat mij ook om de omgang naar je fans toe.. Maar de 3 laatst genoemde spelers zijn stuk voor stuk ok zo lijkt in de filmpjes..
De open dag was dit jaar anders georganiseerd. De club wil onderhandelingen niet frustreren. Daarom prima als we nog niks horen. Vertrouwen is prima en wordt niet beschamend. De huidige constructie is prima en duidelijk uitgelegd. Misschien kan de communicatie naar supporters beter.
In principe word er helemaal niet gecommuniceerd tot het rond is. Alleen deze site weet wat meer dan de bedoeling is. En daarom lijkt het nu zo lang te duren maar tot 2 jaar terug wist je nooit van interesse en biedingen.
Flesje azijn gedronken?? Man, man, welk bedrijf werk jij? Belastingdienst?
Goedkope reactie van je.. Het geeft niet.
Dan is die van jou inderdaad een stuk volwassener🙈
Zelden zoveel onzin op rij zien staan.
Zoveel supporters zoveel meningen... Dan kun je het als beleidsbepaler dus nooit goed doen...
Hij komt wel.
Komt goed!

Toch FTM?
Je leek zo zelfverzekerd, maar die laatste paar woorden gooien het weer in puin….. 😎
@ftm, levert Touré nog een transfersom op?
Als die verkocht word tuurlijk wel is juist net 2 jaar verlengd
Hoop echt niet dat dit zo gevalletje gnonto wordt dat we heel lang favouriet zijn hem te halen en dat ie eind van de window niet komt
Gnonto was nooit zo dichtbij als men zei dat ie was. Uiteindelijk wilde ze hem niet eens dus die vergelijking gaat helemaal niet op.
Slot was niet overtuigd kreeg alleen wel een rondleiding in de kuip geloof ik.
Zou zonde zijn maar iedereen is overtuigd. Dus we wachten gewoon af. Gaat wel de goeie kant op hopelijk geen knik in de kabel dan kan het snel gaan.
Voor alle kameraden die denken dat een speler kopen is als een pak melk, dat is het niet.
Wat een reacties man man, ik zou een aantal aanbevelen op tijd hun medicijnen te nemen voor hun hart. Geduld is ver te zoeken.
Narsing,kazim, verhoek etc die kwamen snel is dat wat jullie weer willen?
Nou toen Kazim die omhaal maakte in de kuip, dacht ik echt wauw. Viel daarna helaas wel tegen.
Honderden supporters op de website, het is geen gezicht
Ik kan 1908 vinden met m’n ogen dicht
Jullie weten precies wat ik ga zeggen, we hoeven het niet te vragen
@FTM, is er spel op de wagen?
Ik sluit mijn browser, en zet mijn mijn telefoon op stil
Maar door de Telegram notificatie voel ik weer de tril
Ik kan het niet meer houden, is het een Aziaat?
Of is er iets te melden over de Rus of de Kroaat?

Het duurt te lang, de spanning is veel te maddening
En we moeten door, ja wij willen de "It’s happening!"
Het duurt te lang, woah-ooh
Het duurt te lang
Het duurt te lang
@FTM Kun je ongeveer vertellen welke linie en je bedoelt na ivanusec toch dat is toch niet de hancko achtige aankoop
Daar dacht ik inderdaad ook aan, maar er speelt er ook 1 bij Kopenhagen.
Hoe weet jij dat dat voor de Rcv positie is?

Miss is die Rus wel een Hancko achtige transfer. Goedkoop binnen halen en gelijk top kwaliteit kopen.
Tempo is natuurlijk relatief.

We hebben al vd Belt, Zerrouki, Beelen en Minteh. Als ik me niet vergis de meeste aanwinsten van de topclubs.

De markt is in beweging en we kunnen het geld een keer uitgeven.

Geduld.
Tja, dat begrijpen mensen niet. Vroeger had je ook zomers waar er maar 2 of 3 aankopen gedaan werden en daar was zelden gedoe over. Tegenwoordig moet alles zo snel en moet iedereen zo snel mogelijk weg of komen. Liever gisteren dan vandaag.
Waarvan drie spelers die meer voor de toekomst zijn (en eentje zelfs voor de toekomst van Newcastle United...). Wat niet wil zeggen dat één van deze spelers komend seizoen geen basisplek krijgen.

Logisch dat we graag spelers zien komen die direct voor de basis worden gehaald.
Klopt niet. Slot noemt vd Belt en Zerrouki altijd als opties en vervangers van Kökcu op het middenveld. Hij ziet deze spelers gewoon als directe basisspelers, net als hij Minteh als concurrent noemt.

Neemt niet weg dat hij en wij snel betere vervangers van Szymanski en Idrissi zien komen.
Mintheh gaat geen basisspeler worden. Wellicht dat hij gaat concurreren.

V/d Belt is ook gehaald voor de toekomst. Wat niet wil zeggen dat hij niet gaat concurreren voor een plekkie. Zerrouki speelt in principe niet op de plek van Kokcu.
Ik hoorde Slot gisteren zeggen dat Minteh wel degelijk in aanmerking komt voor een basisplaats.
Het gaat niet om hoeveelheid zoekers maar ik ben er wel van overtuigd dat je 1 of 2 spelers moet halen die kwalitatief rijp is om CL te spelen. Ik ben niet naïef om te denken dat we heel ver komen in de CL maar eerste ronde overleven zou toch wel heel fijn zijn en dat zou al een top prestatie zijn.
Hij blijft niet eeuwig wachten dus chop chop!
Hoezo? Wat zeg ik nou voor vreselijke dingen? Zeg alleen dat hij niet eeuwig gaat wachten dus dat Feyenoord snel moet handelen. Is dat nou zo een grove belediging ? Het was trouwens ook nog quasi grappig bedoeld.
Wat een nieuws nog niks geregeld dus man man wat een tempo zit er in. Matig heel matig
Gaat de komende dagen rondgemaakt worden. Is al een aantal maal geschreven.
Dat is nog helemaal niet zeker
Niks is 100% zeker als er nog niet getekend is. Maar alle partijen zijn voor. Nu de 'details' nog.
@FTM denk jij dat er deze week nog een akkoord komt?
Dat was het nieuws dan voor deze week…
Begin nu wel een patroon te zien. In de winter Ging het ook zo voor die pool piatkowski. En uiteindelijk kwam kasanwirjo kan een keer gebeuren. Maar nu gaat het weer zo erg jammer.
Ik zeg niet dat het misgaat maar keuzes maken blijft een probleem.
En hoe ging het met Hancko? En Bullaude? En Gimenez?

Soms gaat het snel, soms niet.

Ik snap je ongeduld maar de duurste aankoop doe je ook niet zomaar. Zeker niet als je ook nog meer wilt.
Nee dat snap ik daarom zei ik ook in de winter Ging het moeizaam. Met zerrouki en die hadzikadunic gozer en die pool.
Ik gun feyenoord deze speler en die rus en zou zonde zijn als het niet doorgaat.
Onderstaande Is mijn aanname....
Transferwaarde: € 12,000,000,-

F biedt: 8mio
Z zegt: 7,8 mio

verschil enkele tonnen. IN TRANSFERSOM

Z zegt: dan koop je 65% van de rechten
F zegt: nee we willen er 90% voor hebben

verschil: 25% = 3mio

Best de moeite waard om een poosje over te onderhandelen.
Als Z zegt 7,8 en F biedt 8 dan is het toch klaar
Zeker als je ook nog 2 a 3 andere spelers wilt hebben die geld kosten.
Is Ivanusec of Zakharyan de 'hancko-achtige aankoop' waar je op doelde? Of heb je nog wat in petto @ftm?
Het begint er een beetje op te lijken alsof zagreb hem niet wilt laten gaan voor het bedrag wat Feyenoord wilt betalen en Feyenoord gewoon aan het lijntje houd tot er een betere aanbieding voorbij komt.
Is al aangeven dat ze hem liever niet kwijt willen met oog op de voorrondes van de CL.
@FTM Hoe komt het dat het zeker nog dagen gaat duren als de clubs maar tonnen, bonussen en percentage's uit elkaar zitten? Neem je de contract onderhandelingen met ivanusec hierin mee of gaat dit alleen over de onderhandelingen met Dinamo Zagreb.
ik vind het ook raar als je niet zo ver uit elkaar ligt dat het dan alsnog dagen kan duren maar ja ik snap ook niet hoe zo'n transfer tot stand komt.
Er is opgeschreven wat ik heb gehoord
Ga jij weer lekker 100 euro meer betalen om de rij in de kassa te ontlopen.
Hij is beter uitgeslapen dan jou met zo'n reactie
Zie deze transfer steeds minder waarschijnlijk worden
Is een beetje tussenin maar het gaat nu echt te lang duren.
Op basis waarvan? Er is al aangegeven dat hij clubs heeft afgezegd en op Feyenoord wil wachten. Zie het juist alleen maar waarschijnlijker worden.

Ik snap alleen niet waarom ze niet ook al concreet bezig zijn met Zakharyan.
Laten we hopen, dat Feyenoord zich niet alleen focust op deze transfer en ook bezig zijn met de andere verstrekkingen die ons naar een hoger plan brengen. Vind het allemaal een beetje te lang duren. De vraag is of we niet beter voor een Nakamura hadden kunnen gaan als linksbuiten ?
Wat maakt Nakamura zo bijzonder dan? Voor zijn leeftijd al aardig wat clubs gehad en nergens indruk gemaakt, afgelopen seizoen was zijn eerste aardige seizoen in een verder matige competitie.
Behoorlijk risico om daar 10 miljoen voor te betalen.

De selectie is redelijk sterk en intact. Alles wat er bij komt is een luxe kwestie. Komt allemaal wel goed
Als je met Dilrodus op links en timber op 10 de competitie of CL in moet is dat aardig armoedig.
Dus versterkingen op die positie,s zijn zeker geen luxe, maar eerder brood nodig
Mee eens we gaan de champions league in. Lijkt net of ze dat niet door hebben in het bestuur.
Dat ze jou nog niet gebeld hebben joh?
Hahahahha sorry kan alleen lachen om je reactie. Lees mijn reactie maar nog een keer.
Pffff doe ff normaal man , laat dtk zijn werk nou maar doen
Komt allemaal wel goed , het gaat om miljoenen hoor en niet om 80€ boodschappengeld .
Paniek zaaiers hier..
Daar heb jij helemaal gelijk in wat er nu staat is niet goed genoeg bij lange na niet
En dat heeft het bestuur niet door volgend eeuwige legioen. Blijkbaar kan hij het beter. Solliciteren, meteen.
Ik zei lijkt net of ze het niet door hebben. dat is heel wat anders maar oke geloof maar dat ik ga solliciteren. En dat het bestuur niets weet van champions league. Uiteindelijk willen het beste voor feyenoord.
@ftm gaat Feyenoord echt afwachten wat gimenez gaat beslissen Feyenoord moet toch verder dit kan toch niet of weten ze intern al wat Santi gaat doen je kunt hier toch niet op wachten waar haal je zo’n spits vandaan op korte termijn
Zeker met het tempo waar nu op gehandeld word,word dat een onmogelijke klus.
Zit nog eens dat filmpje te kijken van hem, maar ik vind het een goeie 10. Maar aan de linkerkant komt hij bijna nooit. Maar hopelijk snel binnen de selectie deze topper.
Niet gek als hij daar lang niet altijd heeft gespeeld in het verleden...
@FTM weet jij al waarom te kloese op Schiphol was?
Om iemand op te pikken zei rut*er gisteren..
Misschien om naar het trainingskamp in Oostenrijk te gaan?
mooi man, gaat goed komen.
speler wil, feyenoord wil, zagreb wil! dus het zou triest zijn als dit niet rond komt
Waar ik nou eigenlijks benieuwd naar ben ging Te Kloese nou in dat filmpje naar Kroatië of naar Oostenrijk.
Er wordt gezegd dat hij niet weg ging maar iemand kwam ophalen.
@FTM denk je dat er op Ivanusec na nog een speler komt voor de JC schaal wedstrijd?
@FTM Kun je ongeveer vertellen welke linie en je bedoelt na ivanusec toch ?
Een nummer 10? Of een speler voor een andere linie?
Correctie hij heeft de clubs in de wacht gezet. Inderdaad voorkeur feyenoord.
Package deal met Baturina erbij;)
Liever Sutalo voor de neus van de neuzen wegkapen. ;-)
Ik kan ook niet wachten op de its happening;-)

Alleen vindt ik wel een beetje apart dat hij 3 clubs heeft afgezegd terwijl hij nog persoonlijk rond moet komen met Feyenoord?Normaal doe je dat toch pas als jezelf een accoord hebt en alleen de clubs er nog moeten uitkomen lijkt mij?
Hij heeft die clubs in de wacht gezet.
Ik kan ook niet wachten op de its happening;-)

Alleen vindt ik wel een beetje apart dat hij 3 clubs heeft afgezegd terwijl hij nog persoonlijk rond moet komen met Feyenoord?Normaal doe je dat toch pas als jezelf een accoord hebt en alleen de clubs er nog moeten uitkomen lijkt mij?
Jij vindt het 2 keer een beetje apart dus……
Kan ook zijn dat feyenoord nog geen tijd had. omdat ze volledig aan het onderhandelen waren met dynamo zagreb.
Ik blijf erbij dat ik hem niet echt een typische buitenspeler vind. Hij heeft niet echt een passeer beweging en is ook niet heel snel. Zie er zeker graag nog een topper bij op de flanken, iemand die een actie heeft en iemand voorbij kan spelen.
Geen paseer beweging??
Weet niet welke beelden jij kijkt maar dit is een geweldige slimme dribbelaar met diverse steekpasjes.
Hij heeft gewoon gelijk, Ivanusec gaat nooit buitenom naar de achterlijn als een klassieke buitenspeler.

Dribbelen en steekpassjes zijn niet hetzelfde als een passeerbeweging, waar meneer Karel op doelt.
idd dit is een type eden hazard, niet te veel trucjes gewoon er langs gaan
Karel de Grote heeft hierin helemaal gelijk. Veel gedribbel weinig wol, hij heeft helemaal geen speciale passeerbeweging, is een echte combinatie speler en is wel op de vierkante meter heel erg sterk en heeft inderdaad een sterke steekpas om medespelers weg te sturen of voor de keeper te zetten, is tactisch wel heel erg sterk Maar als een echte vleugelspeler met een actie vind ik het niet veel bijzonders dan kan toch betere linksbuiten noemen die je voor de zelfde prijs kan halen. Slot zit toch iets in hem en weet natuurlijk hoe hij hem gaat gebruiken dus ik laat me graag verrassen maar als echte buitenspeler is het geen top!
Maar dat hadden we vorig seizoen toch ook niet met Idrissi. Die ging zelf ook naar binnen, waardoor Hartman erover heen kon. Dat was vaak lastig te verdedigen omdat er meerdere opties waren. Het rendement was daarin wat aan lage kant. Wellicht dat er vertrouwen is dat Ivanusec daar wel meer uit haalt.
Absolute pre dat hij heel balvast is.
En net zoals tegen Nederland met een kleine voetbeweging alsnog de ruimte creeert voor een assists

Hij zal er niet op snelheid langsdenderen.
Prima. In veel gevallen heb je weinig ruimte.
Daarnaast heeft het mijn voorkeur om één vleugel dat hij naar binnenstaat en de back eroverheen dendert en de andere vleugel een diepe snelle aanvaller met een back die de as ondersteund
Slot wil een type Grealish als rechtsbuiten. Hij is idolaat van City en die zetten altijd meerdere nummers 10 op de vleugels, wiens rol het vooral is om in de breedte rond het strafschopgebied te spelen, niet noodzakelijk in de lengte.

Als je scouting filmpjes en dataprofielen bekijkt van Nakamura, Chaibi en Ivanusec bekijkt staat er bij allen 'Similar players: Jack Grealish'. Dat is geen toeval.
denk dat je linksbuiten bedoel want Ivanusec heeft nooit aan de rechterkant gespeeld. Kan mij tig interviews voor de geest hallen van Slot dat die buiten spelers wil hebben met een individuele actie en die het veld breed houdt. Nou dat Ivanusec niet maar nogmaals ik laat me graag verrassen want heb alle vertrouwen in Slot dat die weet wat die doet en wat die wil hebben qua voetballers. Maar vindt het vergelijk Manchester City met Feyenoord wel heel erg ver gaan en ook Grealish {100 miljoen} met Ivanusec [10 miljoen} te vergelijken! Data profielsites is leuk om te weten wat voor soort voetballer het is maar, maar bij voetballers met elkaar te vergelijken zitten ze 8 van de 10 keer helemaal naast en ze nemen ook van elkaar over, Mooiste voorbeeld vorig jaar was Bassey te vergelijken met Rio Ferdinand, wat een joke was dat omdat ze allebei een imposant lichaam hebben!
Ik bedoel inderdaad linksbuiten, typfout.

Verder tik je heel veel woorden maar is er geen lijn in te trekken. Waar haal je 8 van de 10 keer vandaan? Hoe is datascouting hetzelfde als Rio Ferdinand en Bassey op basis van lichaamsbouw vergelijken? Wat hebben prijzen van de spelers met elkaar te maken? Die data profielen zijn gebaseerd op grote samples met meer dan 30 variabelen, en komen uit op similarity scores. Het is altijd een approximatie, niemand beweert dat het 1:1 kopieën zijn.

Het vergelijk met City gaat helemaal niet zo ver. Ik zeg namelijk helemaal niet dat het hetzelfde niveau is. Pak eens een passmap en heatmap van de teams naast elkaar. De spelprincipes zijn grotendeels hetzelfde, al heeft City natuurlijk veel meer individuele kwaliteit. Je kunt ook het veld breed houden zonder de achterlijn te halen, dat is precies waar ik op doelde in de post waarop jij reageerde.