yv202287yv202287a1a06411

VK Sportphoto

Nieuws

Jahanbakhsh geschorst voor laatste groepsduel Iran

Stan

Alireza Jahanbakhsh zal niet in actie komen als Iran het dinsdag in de laatste poulewedstrijd opneemt tegen de Verenigde Staten. In de 0-2 overwinning op Wales pakte de buitenspeler zijn tweede gele kaart van het toernooi wat resulteert in een automatische schorsing van één duel.

In de 77e minuut mocht Jahanbakhsh bijeen 0-0 stand zijn opwachting maken voor zijn land. Iran was de hele wedstrijd al de betere ploegen bekroonde dat overwicht diep in de extra tijd met twee goals. Wales stond toen nog maar met 10 man op het veld omdat doelman Hennessy vlak daarvoor met rood het veld moest verlaten. Door de felbevochte overwinning heeft Iran nog alle kans om de knock-out fase van het Wereldkampioenschap te bereiken. Daarvoor moet dan wel een resultaat behaald worden tegen de Verenigde Staten.

Jahanbakhsh zal in die wedstrijd echter geen rol kunnen spelen. Gevaarlijk spel van de Feyenoord-aanvaller werd namelijk bestraft met een gele kaart. Voor Ali is dat de tweede gele prent van het toernooi, nadat hij ook in de eerste wedstrijd tegen Engeland al op de bon ging. Bij twee gele kaarten op een WK wordt een speler automatisch geschorst voor de volgende wedstrijd. Indien Iran dus niet doorstroomt naar de achtste finales heeft Jahanbakhsh zijn laatste wedstrijd op deze eindronde al gespeeld.

Delen

Reacties

Nog geen reacties