yv202455yv202455a9c04414

VK Sportphoto

Nieuws

Jahanbakhsh: "Ik ben heel gelukkig dat ik zo’n relatie heb met de fans"

Stan

In de 5-0 gewonnen wedstrijd van Feyenoord tegen PEC Zwolle waren er ook voor Alireza Jahanbakhsh speelminuten. Bij zijn invalbeurt rolde de naam van de populaire Feyenoorder. weer van de tribunes van De Kuip. De buitenspeler is nog altijd geliefd in Rotterdam en gaat daar bij Feyenoord Media op in. 

Jahanbakhsh wordt voorafgaand de wedstrijd met de Zwollenaren geëerd voor het bereiken van de de bijzondere mijlpaal van honderd wedstrijden in de met 6-0 gewonnen Klassieker. "Ik zei het vorige keer al na die wedstrijd tegen Ajax: ik ben heel erg trots om mijn honderdste voor deze geweldige club te maken. Het ging echt snel. Toen ik kwam had ik nooit verwacht dat ik gewoon honderd wedstrijden voor Feyenoord zou spelen. Gelukkig heb ik mijn honderdste kunnen maken in een hele mooie wedstrijd."

De enthousiaste Iraniër is nog altijd razend populair bij Het Legioen en dat was ook in de wedstrijjd tegen PEC Zwolle te merken toen zijn naam werd gescandeerd. "Ik vind dat ongelofelijk. Het maakt mij een beetje emotioneel, want voor mij is het heel belangrijk om mijn best te doen voor de club", zegt Jahanbakhsh daarover.

Hij is blij dat zijn inzet op waarde wordt geschat door de supporters. "Hard werken en iedere keer dat ik de kans heb om het Feyenoord shirt te dragen mijn best doen. Dat vind ik heel belangrijk en is ook wat mensen echt waarderen, met name in Rotterdam. Ik ben heel erg blij om zo’n gevoel te hebben met de mensen. Iedere keer hoor ik mijn naam op de tribune. Dan krijg ik echt kippenvel en geeft het mij een heel goed gevoel. Ik ben heel gelukkig dat ik zo’n relatie heb met de fans."

Met zijn drive spoort Jahanbakhsh ook zijn teamgenoten aan om hard te werken. "Ik ben een van de ervaren spelers en soms als het tempo en de energie minder is, dan probeer ik om door te pushen en mijn best te doen voor het team en de jonge jongens. Dat probeer ik iedere keer te doen; iedere keer goed trainen, de jongens pushen om beter te worden. Op een training, in de kleedkamer en in de wedstrijden. Ik heb met verschillende spelers hier gespeeld en iedere keer probeer ik een goede relatie op te bouwen en goede energie te brengen binnen de ploeg."

Slot
Met het naderende vertrek van Arne Slot komt er ook voor Jahanbakhsh een einde aan de samenwerking van de man die hem naar De Kuip haalde. "Ik zeg iedere keer hoe belangrijk is geweest voor mij toen ik hier ben gekomen. Hij was een van de belangrijkste redenen voor mij dat ik de beslissing heb gemaakt om naar Feyenoord te komen", vertelt de vleugelaanvaller.

Jahanbakhsh beleefde drie mooie jaren onder de toekomstig Liverpool-trainer. "Als ik terugkijken naar de afgelopen drie jaar heb ik vooral vorig jaar veel wedstrijden gespeeld en minuten gemaakt en belangrijk geweest. Dit jaar is dat een beetje minder, maar in het algemeen heb ik buiten het veld altijd een goede relatie met hem gehad. Soms ben je als speler en trainer niet blij met elkaar, maar ik zeg het gewoon iedere keer: dit is gewoon de beste trainer van het land. Hij verdient het echt om zo een grote stap te maken. Hopelijk is het binnenkort ook officieel. Ik ben heel erg blij met hem."

Delen

Reacties

Vind het een goede speler.Wel jammer dat die gaat
Ik hoop eigenlijk dat hij de zelfde pad gaat bewandelen als sahin bij dortmund.
Bedoel je dat die een functie binnen feyenoord gaat krijgen?
Ja vindt hem wel passen om met de jeugdspelers te werken.
Ik ook wel eigenlijk.Anders mag die onze dames team wel coachen🥰
Bedoelde eigenlijk het elftal waar ik in speel😂😂😂😂
Zou bijna gek zijn als hij niet ooit een functie binnen Feyenoord krijgt.

Misschien nog 1 of 2 jaar zakken vullen ergens, en dan weer terug naar Feyenoord.