jahanbakhsh

VK Sportphoto

Nieuws

Jahanbakhsh: "Ik wilde belangrijk zijn met mijn ervaring en energie"

Van de redactie

Alireza Jahanbakhsh mocht zondag in de thuiswedstrijd tegen AZ weer eens in de basis beginnen bij Feyenoord. De Iraans international was hier blij mee en verzorgde de assist bij het enige doelpunt van de wedstrijd van Quinten Timber. Na afloop van het duel tegen zijn oude club sprak de aanvaller met Feyenoord Media.

Jahanbakhsh mocht weer eens in de basis beginnen bij Feyenoord. Toen de aanvaller gewisseld werd, scandeerde De Kuip zijn naam. "Ja, dat voelt altijd goed. Het was lang geleden dat ik weer eens een wedstrijd mocht beginnen vanaf de eerste minuut. Ik wilde belangrijk zijn en mijn best te doen met mijn ervaring en energie. Ik denk dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld. Ik ben er tevreden over en vanaf nu ga ik gewoon weer iedere dag hard trainen om meer kansen te krijgen en hopelijk meer minuten te maken." 

Van tevoren lag er wat druk op het duel tegen directe concurrent AZ. "Ja, tuurlijk. Dit soort wedstrijden zijn altijd spannend. We wisten dat we vanaf minuut één moesten strijden en volle bak gaan. Ik denk dat wij de eerste helft de beter kansen hadden. Overall gezien hadden wij denk ik het betere spel. We hadden misschien twee doelpunten moeten maken, maar eentje was achteraf ook goed genoeg om de drie punten te pakken", aldus Jahanbakhsh.

De ploeg van Arne Slot had een duidelijk strijdplan tegen de Alkmaarders. "We probeerden hun naar één kant te dwingen en vanaf daar moesten we druk zetten met z'n allen. Dat hebben wij heel goed gedaan. Ik denk dat iedereen een goede wedstrijd heeft gespeeld. Met het druk zetten was het hele team goed bezig. Aanvallend hebben wij genoeg kansen gecreëerd en weinig weggegeven. Dit was echt een zes punten wedstrijd voor ons."

Jahanbakhsh had nog een onderonsje met de grensrechter. Bij een overtreding door Van Bommel, waarbij de aanvaller meermaals in zijn rug geduwd werd, kreeg Jahanbakhsh pas na de derde keer de vrije trap mee. "Ja, ik denk dat het bij de eerste al een overtreding was. Ik ging een beetje klappen voor hem. Het was misschien niet slim, maar het is gewoon de wedstrijd en dan moet je soms ook even een grapje maken."

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam uit de assist van de Iraan. "Ik wist dat als ik de bal kreeg aan de zijkant, dat AZ dan naar mijn kant kwam, daardoor ontstond er ruimte op de 'tien' positie voor jongens om vrij te komen. Toen ik naar binnen kwam draaien zag ik Quinten vrij staan. Toen zijn aanname goed was dacht ik meteen: 'Ja, doen!' Hij schoot hem echt heel mooi binnen."  Volgens de aanvaller had Timber er minimaal twee moeten maken tegen AZ. "Ja, dat sowieso", lacht Jahanbakhsh. "Hij moest er eigenlijk minimaal twee maken. Hij heeft echt een hele goede wedstrijd gespeeld."

Delen

Reacties

Ervaring en energie zijn twee fraaie eigenschappen, echter de bal bijna constant naar de verkeerde kleur spelen is dat niet. Komt duidelijk tekort voor dit niveau.
Vind Alireza een topgast die soms belangrijk is geweest voor onze club, maar als je met zoveel ervaring beweert een goede pot gespeeld te hebben, heb je wel een schrijnend gebrek aan zelfkritiek….
Ik heb echt wel bewondering voor Ali zijn inzet en teamspirit. Lijkt me ook echt een topgozer in de groep. Qua niveau is het helaas niet goed genoeg, dat zien we allemaal. Bij Paixao zie ik veel meer potentie, maar mis ik echt zijn bereidheid om telkens achter de laatste lijn diep te gaan. Eigenlijk vind ik dat nog erger, omdat er bij hem gewoon veel meer in zit.
Bij Paixao kan je dat ontwikkelen. Alireza ga je niet meer leren om betere passes te geven en een man voorbij te komen. Is dat van Alireza dan niet erger?
Goede wedstrijd gespeeld, zegt hij met droge ogen
Alireza Had in de 1ste helft al gewisseld moeten worden, veel bewondering voor zijn passie en inzet maar hij was wel zo’n beetje de zwakste schakel met veel balverlies.
Inzet en positieve houding top. Zijn passing en spelinzicht heel slecht. Waarom geen Ivanusec, Sauer op links en Paixao of Stengs naar rechts. Feyenoord moet door selecteren en afscheid nemen van Jahankabash en Dilrosun.
Klopt. Punt is dat er niet zoveel alternatieven waren. Minteh geblesseerd, Ivanusec kan nog niet lang genoeg spelen voor een basisplek en Slot zal Sauer nog niet rijp genoeg achten voor dit soort wedstrijden waarin ook positioneel en conditioneel in het meeverdedigen en drukzetten veel wordt gevraagd bij Feyenoord. Hij ziet hem elke dag trainen, dus maakt dan een inschatting. Voornaamste reden zal zijn geweest dat Slot in deze wedstrijd Stengs liever op 10 wilde hebben. Maar komende winter of zomer is het inderdaad beter als Jahanbaksh en dilrosun verkassen. In de winter zullen er niet veel alternatieven te halen zijn.
Vond hem inderdaad erg bedrijvig in het terug verdedigen. Echter was hij vervolgens wederom extreem slordig met zijn aannames en inspeelpasses, erg veel balverlies.
Tweede helft ging er veel fout met zijn passing...eerste helft goed en verder topgast
Zijn drive daar kunnen vele nog van leren echter volgens mij gaat dat ten kosten van de precieze...passing. En vooral ten koste van. Zijn energie..
Vond Jahabaksch dat hij goed gespeeld had dan moet hij de hele wedstrijd terug kijken hoeveel foute passes hij gegeven heeft.