nicolai-jorgensen

VK Sportphoto

Nieuws

Jørgensen: "Ze hielden mij terwijl ikzelf iets nieuws nodig had"

Van de redactie

Voor veel Feyenoorders zal Nicolai Jørgensen altijd verbonden blijven aan de landstitel in het seizoen 2016/2017. De Deense spits scoorde dat seizoen 21 goals in de Eredivisie en had daarmee een groot aandeel in het succes. De inmiddels 31-jarige Jørgensen is momenteel transfervrij en hoop op een nieuwe club.

Dit vertelt hij in gesprek met het Deense nieuwsbedrijf BT, waarin hij ook terugblikt op zijn periode bij Feyenoord. 

Over zijn huidige transfervrije status: “Ik sta open voor veel dingen. Een overstap naar de Verenigde Staten zou dat eventueel kunnen zijn. Eigenlijk heb ik dat altijd al gewild. Voor de ervaring zou ik het liefste nog een keer naar het buitenland gaan”.  

Het verblijf van Jørgensen bij FC Kopenhagen was van korte duur en een langer verblijf in de Deense competitie lijkt er niet in te zitten. Zo had de spits een gesprek met Odense BK, maar dat liep op niets uit. “Wij kwamen er niet uit. Het zou wel goed voor mij zijn geweest, want de club ligt in het midden van Denemarken. Odense is anderhalf uur van mijn huis vandaan.”

Na het kampioenschap bij Feyenoord leek de wereld aan zijn voeten te liggen en lonkte een zowel sportief als financiële stap in zijn carrière. “Drie of vier keer had ik naar grotere clubs kunnen gaan. Verschillende redenen zorgden ervoor dat ik niet ging'', aldus de spits die destijds in de nadrukkelijke belangstelling stond van Newcastle United. “Na drie seizoenen bij Feyenoord hadden ze me voor veel geld kunnen verkopen. Maar ze hielden mij terwijl ikzelf iets nieuws nodig had. Daarna werden het twee verloren jaren”, zo kijkt de Deen enigszins teleurgesteld terug.  

“Ik heb vijf mooie jaren bij Feyenoord gehad. En mijn zoon is daar geboren, dus het is al met al een leuke tijd geweest. Maar ik zal mij altijd blijven afvragen waar mijn talent me had gebracht als ik de stap naar een grotere competitie had gemaakt.”

Delen

Reacties

Ook hier weer veel onnodig negativisme in de reacties. Waarom heeft de leukste club van Nederland toch zoveel frustratiesupporters?
De feiten op een rijtje: Feyenoord verlangde volkomen terecht een hogere afkoopsom voor Jørgensen, gezien zijn goals en spel in het kampioensseizoen. Daarna volgde een periode met veel blessures en leek het er in de wedstrijden dat hij wel speelde op dat hij zijn draai niet kon vinden in een aanval waar Van Persie en Berghuis de hoofdrollen vervulden. In ieder geval niet in de veldbezetting waar Van Bronckhorst Feyenoord toen in liet spelen. N.B.Na zijn eerste blessureperiode in najaar 2017 scoorde hij nog was Jørgensen nog goed voor 6 goals en 3 assists in 9 Eredivisiewedstrijden op een rij. Daarna is de klad erin gekomen en er helaas niet meer uit gegaan. Dat was jammer voor Feyenoord en spijtig voor hemzelf maar soms gaan de dingen niet zoals je zou willen. Als Martin van Geel een glazenbol had gehad, had die hem (ondanks de bovengemelde cijfers uit najaar 2017) natuurlijk altijd laten gaan voor het bedrag dat Newcastle United. Maar ja glazen bollen komen alleen in sprookjes voor......
Bijzonder om Feyenoord de schuld te geven van het mislukken van zijn carrière. Dat ene goede seizoen was echt een incident.
Na dat mislopen van die transfer was het gewoon een verwend wijf.
Ja het ligt eigenlijk aan iedereen behalve hemzelf…
Ik weet nog dat hij bij zijn welkomsinterview in 2016 zei dat Feyenoord voor hem een eindstation was.
Feitelijk klopt het nog ook, als je puur naar prestaties kijkt ;-)
Dus besloot hij vanaf dat moment maar constant geblesseerd te zijn en geen knikker meer te raken, terwijl hij een sterk verbeterd contract tekende waardoor hij boven de miljoen per jaar ging verdienen....
Was indertijd een hele discussie wel of niet verkopen in de winterstop. In die tijd was echt de meerderheid voor om niet te verkopen want kan in zomer na wk dacht ik nog veel meer opleveren.
Dat ging daarna helemaal mis, het zal nu niet meer gebeuren met deze directie.
Nou Nico, niet zo netjes dit. Volgens mij hen je zelf getekend voor meerdere jaren, dan moet je niet zo reageren als iemand je aan je afspraak houdt. Dan had je clausules en dergelijke op moeten laten nemen voor dit soort situaties.

Dat staat helemaal los van het feit of dit wel of geen goed besluit van Feyenoord is geweest.
Hij had iets nieuws nodig... Newcastle kwam na 1,5 seizoen bij Feyenoord. Dan heb je wel heel veel behoefte aan afwisseling.

Ik hoop voor hem dat zijn vrouw anders in het leven staat.
Snap nog steeds niet dat ze toen nee zeiden tegen 18 miljoen van Newcastle.. had voor beiden partijen heel mooi geweest. Maar ja..
lekker achteraf lullen. ik vind het oprecht echt dom dat je dat niet snapt, was namelijk een heel goed verdedigbaar besluit. Op meerdere gronden.
Lekker anderen voor dom uitmaken, heel slim inderdaad.
nou het is vreselijk inderdaad, wat erg zeg, poeh poeh.
Konden toen wederom kampioen worden. Als dat gelukt was dankzij zijn goals, was het mslislopen van dat bedrag het dubbel waard geweest.
precies, en dit was dan nog maar 1 van de zeer goede argumenten om hem niet te verkopen.
Als je wat minder auw had dat had je zeker nog heel wat mooie jaren gehad. Supporters hebben je altijd gesteund en Feyenoord heeft je dik betaald terwijl je laaste seizoenen meer blessures dan speeltijd had.
Samen met het niet instromen van de O21 in de voetbalpiramide, is dit toch wel één van de grootste flaters van het afgelopen decennium.
wat een enorme onzin. niet instromen was heel goed verdedigbaar. kostte nl veel geld (salarisbudget) en dan hadden we nooit het kampioensteam kunnen maken. fyi: het kampioenschap heeft minimaal 50 mio opgeleverd, ook zonder instroming ontwikkelen zich bij ons talenten. er zijn jong teams die er helemaal niets mee opschieten (bv utrecht, maar ook psv). Dus waar heb je het over? ik vind het werkelijk onthutsend hoe weinig mensen dat begrijpen. jorgens niet verkopen was op dat moment een betere beslissing dan hem wel verkopen. toen wist men ook dat er een risico werd genomen, maar dat was gecalculeerd. het is geen flater als achteraf het worst case scenario uitkomt. dat mensen dat niet begrijpen is ook onthutsend.
Technisch beleid maak je voor de lange termijn.
Het instromen in de KKD zorgt ervoor dat je doorstroom van de jeugd richting je eerste elftal verbeterd. Daarnaast is het ook een etalage voor talenten die het net-niet halen. Die kun je voor kleine bedragen verkopen, terwijl je daar nu niets voor krijgt. Worst case financieel gezien een net-zero situatie.
Maar Van Geel liet in verschillende interviews blijken dat het helemaal niet op de eerste plaats een economische keuze was. Hij was zelf principieel tegen het instromen van jeugdteams in de KKD.

Dat Jorgenson niet werd verkocht valt wel goed te beargumenteren. Alles wees er inderdaad op dat hij in waarde ging stijgen en hij was tegelijk van waarde bij Feyenoord. Alleen achteraf gezien is het zo jammer.
wie zegt dat die doorstroom verbetert? wie is bij psv doorgestroomd dan? gakbo? nou, die had het ook zonder jong team wel gered. wie is er bij utrecht doorgestroomd? helemaal niemand. wie is er bij ajax doorgestroomd? de ligt zeker? of dacht je aan taylor of gravenberg, die altijd al de beste waren in de jeugd. voor de rest ook niet veel bij ajaks. waarbij ook geldt dat bij ajax ook zonder kkd team al subistantieel meer spelers instroomden dan bij ons. en bij az stroomt er wel wat door, maar ook daar was dat altijd al zo. ze vinden het daar niet erg om 4de te eindigen namelijk, de talenten mogen, ze moeten niet (zoals bij ons). talenten die het net niet halen kun je ook bij dordrecht, excelsior of eindhoven kwijt weten we inmiddels. wat is het verschil? en nu hebben we afgelopen periode bijlow, malacia, kokcu, hendriks (ok geblesseerd) hartman, geertruida.. allemaal zonder jong team!

en idd, van geel was ook wel principieel tegen, was ook wat voor te zeggen, maar dit zit natuurlijk wel in je achterhoofd als je principieel bent. als je zeker weet dat je miljoenen weggooit heeft principieel zijn geen zin.
wat jij wil. maar je hebt 0 argumenten en je hebt niets van mij weerlegt. de feiten die je noemt zijn niet relevant. het is uitermate grappig dat jij iemand verwijt niet begrijpend te kunnen lezen.

anders dan je stelt vind ik het erg sterk dat je afhaakt in dit gesprek. dan blijft het forum verdere onzin en onterechte beschuldigingen bespaard. Ik noem het bewust gesprek en geen discussie, want dat zou teveel eer zijn voor het noemen van 1 feit (tw. aan gakbo gaat psv geld verdienen) en talloze niet onderbouwde (en niet weerlegde) standpunten.
PSV? Die gaan binnenkort tientallen miljoenen vangane voor een speler die via Jong in het 1e kwam.
Dus tsja... Waar heb ik hert eigenlijk over?
dat klopt, maar ook zonder jong was dat hun grootste talent. die was altijd doorgebroken, ook zonder jong. en wie hebben ze verder? obispo en vertessen. en dan heb je het gehad he? nou, toe maar!

bij ons gaat een speler zonder jong team miljoenen opleveren. en dat is na malacia de tweede. dus idd, waar heb je het over.
Malacia en Kökcü leveren samen nog niet eens op wat Gakpo in z'n eentje gaat opleveren.
En verder hebben ze niemand uit Jong nodig daar in Eindhoven, want Gakpo z'n transfersom gaat ervoor zorgen dat hun jeugdtak (incl. Jong) weer een jaar of 10 'kostenloos' vooruit kan.
Maar hang vooral de wijsneus uit.
daarom vertel ik er voor jou ook bij dat gakbo dat hele jong team helemaal niet nodig heeft gehad. dus psv verdient dat niet door een jong team te hebben. ze verdienen dit ondanks een jong team (en de mazzel dat hij deze zomer nog niet goed genoeg was om te verkopen en waar wij de pech hadden dat we sinisterra wel al moesten verkopen).

maar hang vooral de wijsneus uit.
Lekker dwars volhouden, alsof ik met een puber in discussie ben die denkt de waarheid in pacht te hebben.
Vermoeiend.
oh ja, jij houdt idd niet vast aan je mening, dat is waar ook. het verschil is dat geen argumenten geeft en mijn argumenten niet weerlegt. Leer eerst eens discussieren zou ik zeggen. maar goed, je post hierboven alleen maar onzin, dus ik had ook niet anders mogen verwachten.
Ik heb letterlijk elk van jou argumenten weerlegt, althans.... getracht, maar tegen beter weten in.
Verschil is dat mijn mening gebaseerd is op feiten en die van jou op gevoel.
Prima, maar kom dan mij niks verwijten.

En je zal het als zwak afdoen, maar ik haak nu af in deze discussie. Heb meer te doen dan nutteloos tijd verspillen aan iemand die A. niet begrijpend kan lezen en B. een ongegronde mening op nahoudt.

Geniet van je weekend en vooral van de aanstaande 2e seizoenshelft.
Ook al verschillen kameraden van mening, om welke redenen dan ook, samen staan we sterk(er).
wat jij wil. maar je hebt 0 argumenten en je hebt niets van mij weerlegt. de feiten die je noemt zijn niet relevant. het is uitermate grappig dat jij iemand verwijt niet begrijpend te kunnen lezen.

anders dan je stelt vind ik het erg sterk dat je afhaakt in dit gesprek. dan blijft het forum verdere onzin en onterechte beschuldigingen bespaard. Ik noem het bewust gesprek en geen discussie, want dat zou teveel eer zijn voor het noemen van 1 feit (tw. aan gakbo gaat psv geld verdienen) en talloze niet onderbouwde (en niet weerlegde) standpunten.
Daarvoor had Feyenoord het prima voor elkaar met Excelsior als satellietclub, talentjes werden daar gestald en konden ervaring opdoen. Ajax en Psv vonden dat niet eerlijk en mochten jeugd elftal instromen op moment dat Feyenoord financieel zwaar had, Ajax verkocht aandelen en Psv verkocht parkeerplaats. Helaas miste we toen de de aansluiting. misschien klopt het niet helemaal maar zo kan ik me het herinneren
we misten vooral de aansluiting doordat ons land van 3 naar 2 cl plekken ging net op het moment dat wij de derde club in begroting waren.