yv20221110yv20221110a1b01390

VK Sportphoto

Opinie

Justin Bijlow boekt persoonlijke ‘WK-winst’

Van de redactie

Van de 26-koppige Nederlands elftal selectie op het WK in Qatar, kregen alleen Justin Bijlow, Remco Pasveer, Tyrell Malacia, Stefan de Vrij en Jeremie Frimpong geen speelminuten van Louis van Gaal.

Justin Bijlow merkte aan het begin van het toernooi dat Andries Noppert de voorkeur kreeg als eerste doelman. Hij zag bovendien dat de Fries met gedegen keeperswerk zijn plek niet zou afstaan. Ook tijdens de strafschoppenserie tegen Argentinië kreeg de doelman van SC Heerenveen de voorkeur. Maar ondanks dat de Feyenoord-doelman geen WK-minuten heeft gemaakt, neemt hij zijn ervaringen in Qatar wel mee terug naar zijn club. En die kunnen worden bestempeld als waardevol.

Want Bijlow heeft zich een kleine vier weken kunnen optrekken aan de beste spelers van Nederland. Werd op de trainingen tot het uiterste uitgedaagd om het beste van zichzelf te laten zien. Vol motivatie haalde hij het maximale uit elke dag.

Op pad met het Nederlands elftal trok de 24-jarige doelman even uit zijn comfort zone. Bij Feyenoord weet hij ondertussen wel wat de favoriete hoeken zijn van Danilo, Dilrosun of Jahanbakhsh. En wat de bal doet bij de traptechniek van Kökcü, Timber of Szymański.

Bij Oranje ontmoette hij minder voorspelbaarheid. Moest hij plots reageren op pegels van Depay, Bergwijn en Gakpo. Merkte hij hoe anders het is om corners te verdedigen tegen Van Dijk, Weghorst of Luuk de Jong. De leercurve van Bijlow schoot omhoog.

Natuurlijk had hij graag minuten gemaakt, maar Bijlow heeft alle trainingservaringen als een spons opgezogen. Hij is in Qatar een nog betere keeper geworden. Dat neemt hij mee terug naar Feyenoord en in de toekomst naar het Oranje van bondscoach Ronald Koeman. Waar hij zich – naar verwachting – niet zomaar neer zal leggen bij een rol achter Noppert.

Delen

Reacties

Die eerste goal van Argentinië?
Daar had Bijlow door zijn manier van uitkomen sowieso meer kans gehad om hem te pakken.
Justin gooit namelijk zijn lichaam ervoor.
Helemaal eens. Idem met de penalties. Bijlow is geen echte penaltykiller zoals die Kroaat oid maar heeft wel al strafschoppenseries gewonnen met Feyenoord.

Heb me voor de rest gruwelijk gestoord aan dat gehype van die Lange. Sympathieke gozer die er zelf niets aan kan doen maar ik kan zijn naam al niet meer horen. Wat een kuddegedrag van zowel media, analytici en kijkers.
Iedere trainer die niet v Gaal is zou Bijlow opstellen. Waardeloos wk dankzij die narcist met zijn blind en alle anderen die hopeloos uit vorm waren. Wat een wrat. Daar moeten ze alsnog een emmer formule w over uitstorten.
Absoluut mee eens!
Ik denk dat Bijlow een betere penaltykiller is.Deze keeper had echt noppes. ( sorry keeper)
De wens is de vader van de gedachte…
Deze zelfde site zij na de eerste 2 wedstrijden.
Dat het een kwestie van tijd was voordat Bijlow ging keepen😂
Dan heb je niet goed gelezen
Voetbalkenners zijn van mening dat Noppert enerzijds geen fouten heeft gemaakt in zijn optreden tegen Senegal, maar anderzijds vooralsnog niet serieus getest is. De vraag is niet of-, maar wanneer de goalie van Feyenoord die zijn rechtmatige plaats onder de lat zal claimen.
Gekopieerd uit het artikel
Het kan idd helemaal geen kwaad om ook eens met wat mindere voetballers te oefenen.....;-)
Dit in een investering in zichzelf geweest. De trainingen meegemaakt maar vooral ook aangetoond dat hij naast een prima keeper ook een heel goede teamplayer is. Noppert kon mede dankzij Bijlow uitgroeien tot een degelijke keeper voor Oranje. De investering die Justin in zichzelf heeft gedaan zal vroeg of laat in zijn voordeel worden uitgelegd. Bijlow heeft getoond een echte prof te zijn.
Beetje onzin, totaal niet relevant. Je wordt beter door te ervaren... en niet alleen trainen. Daarbij komt dat de trainingen bij Oranje nou niet zo'n bijzonderheid is als bij een club. Aangezien Noppert het voor een keeper die plotsklaps uit niets de eerste keeper is geworden, niet slecht gedaan. Hij kan alleen maar beter worden. Betekend wel dat Bijlow zal moeten knokken voor zijn plek.
Beste keeper van Nederland 💪💪