Feyenoord Kampioen (Jim Breeman Sports Photography)

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

Kampioenswedstrijd: Excelsior-uit of Go Ahead-thuis

Van de redactie

Feyenoord zette gisteren wederom een stap richting de felbegeerde landstitel door in Leeuwarden te winnen van SC Cambuur (0-3). De kampioenswedstrijd komt daardoor steeds dichterbij.

Met acht punten voorsprong op de ranglijst en nog vijf speelronden te gaan, is het niet zozeer de vraag of de club kampioen wordt, maar eerder wanneer. Gezien de stand het het resterende speelprogramma is het aannemelijk dat Feyenoord kampioen wordt in de uitwedstrijd tegen Excelsior, of in de thuiswedstrijd een week later tegen Go Ahead Eagles.

De stand
De Eredivisie is nu 29 speelronden op weg, met nog 5 wedstrijden te gaan. Feyenoord heeft de koppositie stevig in handen met 70 punten, 8 meer dan naaste achtervolgers Ajax en PSV (beiden 62 punten). Komend weekend spelen de Amsterdammers en Eindhovenaren bovendien onderling tegen elkaar.

De kampioenswedstrijd
De acht punten marge op de ranglijst betekent dat Feyenoord twee wedstrijden voor het einde van de competitie de landstitel kan binnenhalen. Als Feyenoord en PSV óf Ajax vanaf nu alles wint, dan is op 14 mei de kampioenswedstrijd in De Kuip tegen Go Ahead Eagles. De onderlinge ontmoeting tussen PSV en Ajax gaat dus uitwijzen welke club eventueel nog enigszins in het spoor van Feyenoord kan blijven. 

Mocht de wedstrijd tussen PSV en Ajax in een gelijkspel eindigen en Feyenoord weet in De Kuip te winnen van FC Utrecht, dan kunnen de Rotterdammers al op 7 mei kampioen worden tijdens de uitwedstrijd tegen Excelsior.

Delen

Reacties

Zal denk ook in overeenstemming met Feyenoord moeten en neem aan dat donderdag daar ook een rol in kan gaan spelen.
Wanneer is de Coolsingel gereserveerd?
Laat PSV maar winnen volgende week, loop je ook geen risico om op 6 mei al kampioen te worden zonder te spelen en thuis in een vol Kuipje is altijd beter.
Doe maar 7 mei dan kunnen we weer lachen dat we met 20.000 bij dat stadion staan😂
Jaaaa, heb moederdag alvast afgezegd 😬