kasanwirjo1

VK Sportphoto

Nieuws

Kasanwirjo hoopt op kans bij Feyenoord: "Wil mezelf echt laten zien"

Twan

Feyenoord-huuring Neraysho Kasanwirjo is weer even terug op de Nederlandse velden om zich voor te bereiden op de wedstrijden met Jong Oranje. De 22-jarige verdediger die gestald is bij het Oostenrijkse Rapid Wien laat in gesprek met Voetbalzone weten dat hij nog veel bezig is met de club waar hij officieel onder contract staat.

Feyenoorders in Oranje

Waar Kasanwirjo opnieuw opgeroepen werd voor Jong Oranje, ziet hij vier van zijn collega's bij Feyenoord die een uitnodiging voor het grote Oranje hebben gekregen. Één van deze spelers is goede voetbalvriend en voorbeeld Lutsharel Geertruida. “Ik heb nog dagelijks contact met mijn teamgenoten van Feyenoord en kijk alle wedstrijden. Geertruida speelt op dezelfde positie als ik, dus dan probeer ik natuurlijk ook dingen van hem op te pikken.”

Ook Quinten Timber die voor het eerst op een oproep van Koeman kon rekenen is een goede vriend van Kasanwirjo. “Ook hem spreek ik nog vaak, dus ik heb hem direct een felicitatie gestuurd. Ik vind dat Quinten het echt heeft verdiend als je kijkt naar zijn prestaties dit seizoen," vertelt de verdediger over de oproep van Timber, "Ik hoop dat hij dit kan vasthouden en straks naar het EK gaat.”

Dat Feyenoord met vier spelers de meeste internationals levert bij Oranje vindt Kasanwirjo niet gek. De Feyenoord-huurling denkt dat Arne Slot hierbij ook van grote waarde is. "Hij is tactisch zo goed, dat Feyenoord eigenlijk nooit door de ondergrens zakt. Je ziet nu ook dat spelers van Feyenoord makkelijker aanhaken bij Oranje en dat is een groot compliment." Kasanwirjo is dan ook optimistisch over de EK-kansen van zijn collega's: "Hoeveel er mee naar het EK gaan? Ik hoop alle vier!”

Zomerse terugkeer

Kasanwirjo zag met het blijven van Lutsharel Geertruida en de aankoop van Bart Nieuwkoop zijn kansen slinken bij Feyenoord. Een huurperiode leek de beste optie voor de 22-jarige verdediger.“Ik wilde gewoon uit mijn comfortzone stappen. Even de focus volledig op voetbal zonder aan andere dingen te denken." De jeugd-international strijkt neer in Oostenrijk, waar hij inmiddels al 19 keer op het veld stond namens de nummer zes van de Oostenrijkse Bundesliga. "Bij Rapid Wien krijg ik echt de kans om aan mezelf te werken en dat had ik nodig. Daardoor kan ik straks sterker terugkeren naar Nederland.”

Kasanwirjo is blij met zijn speeltijd in Oostenrijk: “Bij Rapid Wien wil ik de komende maanden zoveel mogelijk spelen in de play-offs. Ik hoop onze fans te belonen met Europees voetbal. Daarnaast staan we in de halve finale van de beker, die ik graag zou winnen." Toch blikt de verdediger die uit de voeten kan als rechtsachter en centrale verdediger ook vooruit op zijn zomerse terugkeer. "Daarna keer ik terug naar Feyenoord, waar ik mezelf echt wil laten zien. Ik hoop dat ik kan én mag spelen, want ik wil daar echt slagen.”

Delen

Reacties

Hij heeft een basisplek bij Rapid Wien en doet het daar goed. Het lijkt er dus op dat hij echt stappen voorwaarts heeft gezet. Interessant, laat maar komen dus, verkopen kan altijd nog.
Feyenoord moet gewoon rustig bekijken, of hij iets heeft opgestoken daar in Oostenrijk. Hij heeft dat in mijn ogen ook wel verdiend, met zijn wekelijkse basisplaats bij Rapid. Je ziet snel genoeg, of hij nog steeds dezelfde speler is of niet. Hij is op zeker volwassener geworden daar.
Nou... die kans heeft hij al gehad volgens mij en dat was vrij dramatisch. Hoeft van mij dus niet terug te komen.