kasanwirjo1

VK Sportphoto

Nieuws

Kasanwirjo over transfer: "Hier gaat alles sneller"

Stan

Nadat hij begin deze week pas officieel gepresenteerd werd in De Kuip mocht Neraysho Kasanwirjo twee dagen later in datzelfde stadion al debuteren voor Feyenoord. In het duel met N.E.C. van woensdagavond nam de van Groningen overgekomen verdediger in de 69e minuut de plek van Lutsharel Geertruida over. In het AD vertelt Kasanwirjo over zijn eerste dagen in Rotterdam en zijn debuut.

“Dat was lekker invallen”, vat de Feyenoord-aanwinst zijn debuut samen. Bij de entree van Kasanwirjo leek een overwinning voor Feyenoord al zo goed als zeker: “NEC speelde na de rode kaart met tien spelers en we stonden al 2-0 voor. Dat maakt de wedstrijd wel wat makkelijker. Ik heb simpel gespeeld. We hoefden niet meer te forceren en NEC kreeg geen kansen meer.”

Ook de acclimatisering bij zijn nieuwe werkgever loopt voorspoedig voor Kasanwirjo, die volgens hemzelf niet veel tijd nodig heeft om zich ergens op zijn gemak te voelen: “De aanpassing verloopt prima. Ik ben wie ik ben. Ik ben geen stille jongen, ik praat met iedereen. Meteen. Bovendien kende ik al veel spelers. Timber, Geertruida, Hartman en Dilrosun bijvoorbeeld. En Danilo vanuit Ajax natuurlijk.”

De 20-jarige verdediger praat dus graag. In het verleden leverde hem dat echter al het label ‘moeilijke jongen’ op: “Ik weet dat die dingen zijn gezegd. Die hoorde ik eerder niet. Dat ik geen fijne jongen was om mee te werken bijvoorbeeld. Zo heb ik dat zelf nooit ervaren. Ik speelde ook gewoon, toch?”

Terug naar het veld. De voetbal-kwaliteiten die Kasanwirjo tentoonstelde bij FC Groningen leverde hem afgelopen week namelijk een transfer op naar Feyenoord, waar hij enkele dagen eerder nog tegen in actie kwam: “Het ging in een stroomversnelling. Ik weet dat er in de zomer al interesse was. Ik was nu goedkoper dan toen, dat heeft voor mij goed uitgepakt.”

De winterse versterking is trots op zijn transfer, maar weet voorlopig ook zijn rol in de selectie van Arne Slot: “Feyenoord doet het hartstikke goed. Om er nu een speler uit te halen en mij daar neer te zetten, is niet logisch. Ik ga hard trainen en werken, dan moet het goed komen. Als verdediger, centraal of rechtsback: daar moet ik mezelf ontwikkelen en stabiel worden. Het middenveld? Daar heb ik gespeeld, maar dat is niet mijn beste positie.”

Toch is Kasanwirjo vastberaden zich te bewijzen in Rotterdam: “Ik kan voetballen, ik moet met dit niveau mee gaan. Het niveau waar ik vandaan kom, is lager, dus ik moet even wennen. Hier gaat alles sneller, het is intensiever. Maar het gaat goed komen.”

Delen

Reacties

Denk dat hij als vervanger van Beertruida is gehaald. Beetje die inverted rol naar het middenveld met het oog dat Geert weg gaat deze zomer voor 17 miljoen (speculatie)