Bevestigd
de kuip sfeeractie spandoek

VK Sportphoto

Nieuws

KNVB gooit najaarprogramma Eredivisie om

FeyenoordTM

In het programma van de eerste competitiehelft in de Eredivisie zijn tien wijzigingen aangebracht. De completering van het najaarsprogramma kon worden voltooid nadat PSV, Ajax en AZ zich naast Feyenoord (Champions League) hadden geplaatst voor de groepsfase van respectievelijk de Champions League, Europa League en Conference League.

Het aantal wijzigingen is minder dan in voorgaande seizoenen. Bij het maken van het competitieprogramma wordt er altijd van uitgegaan dat clubs zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Doordat zowel Feyenoord als PSV daar dit seizoen in zitten, hoefden in het Eredivisieprogramma minder wijzigingen te worden aangebracht.

De wijzigingen in het competitieprogramma komen voort uit de afspraak dat er minimaal twee etmalen tussen wedstrijden dienen te zitten én de afspraken die alle Eredivisieclubs en het competitiebestuur betaald voetbal (KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie) met elkaar hebben gemaakt. Eredivisiewedstrijden kunnen binnen een speelronde verplaatst worden als Nederlandse deelnemers aan de Champions League, Europa League en Conference League aangeven beter te kunnen herstellen van gespeelde wedstrijden of zich beter kunnen voorbereiden op komende wedstrijden.

Competitiewedstrijden kunnen alleen worden verplaatst wanneer het speelschema in de Eredivisie dat toelaat, de lokale autoriteiten van de thuisspelende club aan de nieuwe datum/aanvangstijd kunnen voldoen en met goedkeuring van het competitiebestuur betaald voetbal.

Tekst en programma via Eredivisie.nl

feyenoord-knvb-wijzigingen-2324-najaar

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Zit net te kijken naar beide gevallen heeft Feyenoord hierdoor MINDER herstel tijd richting de CL wedstrijden. Waarom accepteert Feyenoord dit!
Twee wedstrijden die naar 9 uur gaan op dezelfde dag. Riekt meer naar espn die dat wil. Psv zie ik wel naar andere dagen verschoven worden.
Is dit nu echt wat Feyenoord zelf wenst?
Wanneer komt er nieuws over Ueda zijn ze daar op dit moment mee bezig?
Ik had liever Eagles om 21:00 gehad, maar je kan ook niet alles hebben he!

De Amsterdammers zullen ook heel blij zijn met hun extra wedstrijd op zaterdag 😂
Gelukkig blijft feyenoord - psv 3 december gewoon staan.

Feyenoord speelt de wedstrijd daarvoor dinsdag tegen Atletico en PSV speelt de woensdag 😏 dus heeft Feyenoord 1 dag meer rust. Hihihihi
Psv speelt die woensdag bij Sevilla
Dat is inderdaad positief, zeker ook omdat wij thuis spelen de wedstrijd met Atletico en PSV die woensdag uit tegen Sevilla. Zullen ze ook nog terug moeten komen
Fijn. Weer een half 5 wedstrijd minder