feyenoord-az-2-0-kwartfinale-toto-knvb-beker-jim-breeman-sports-photography33-2

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

KNVB introduceert drie opvallende wijzigingen voor seizoen '24/'25

Moreno

De KNVB heeft besloten drie bijzondere wijzigingen door te voeren voor het nieuwe seizoen. Zo loopt de stadionklok in blessuretijd door, wordt de zogeheten 'witte wissel' permanent ingevoerd en gaat in de KNVB Beker getest worden met on-field announcements.

Stadionklok
In plaats van dat de tijd vanaf 45:00 en 90:00 stilgezet wordt, zal deze in alle stadions in Nederland doorlopen vanaf komend seizoen. De reden hiervoor is om het publiek beter op de hoogte te houden van het verloop van de wedstrijd, en dus ook de blessuretijd, zo geeft de bond aan. In Engeland werd dit in het afgelopen seizoen al gedaan, waardoor de KNVB ook overstag ging. 

Witte wissel
De witte wissel is het afgelopen seizoenen al in Nederland getest door middel van een pilot. De term witte wissel houdt in dat een team een extra wisselmoment mag gebruiken als (het vermoeden bestaat dat) er hoofdletsel is opgelopen. Deze wordt met ingang van het nieuwe seizoen dus definitief. Dit geldt voor de mannen- en vrouwencompetitie, maar nog niet voor de competitie van de Onder-21. 

De grootste wijziging is dat de volgende regel daarbij wordt ingevoerd: wanneer team A deze extra wissel inzet, mag team B hiervoor dan ook direct een extra wissel en wisselmoment gebruiken.

On-field announcements
De KNVB gaat in het bekertoernooi testen met zogenaamde on-field announcements, letterlijk vertaald 'op het veld-mededelingen'. Dit zal gebeuren vanaf de achtste finales. Zo'n 'on-field announcement' houdt in dat de scheidsrechter na het bekijken van het VAR-scherm zijn beslissing kort toelicht, en dit in het hele stadion te horen is. Na komend seizoen wordt dit geëvalueerd, voordat een besluit wordt genomen over definitieve invoering hiervan.

Delen

Reacties

Ik heb het gehoord tijdens WK voor vrouwen, Nederlands elftal. Met korte zinnen en gebaren (handball, arm omhoog en erop kloppen, penalty!) wordt een beslissing genomen. Het kan helpen te duiden wat er op het veld gebeurd, het was geen theater voorstelling van de scheidsrechter.
Het zal nooit 100% korrekt zijn, dus discussie zal er altijd blijven. Gister tijdens Nederland-Oostenrijk snapte ik niet waarom Wimmer niet met rood werd weggestuurd na smerige trap op Geertruida, daarvoor ook al geen geel na hangen en naar de grond brengen bij een (zeldzame) veelbelovende aanval
Oftewl voortaan zal je heeeel vaak spelers met hoofblessures naar de kant zien gaan in de 85ste+ min. Want ja dan kunnen we nog ff snel wisselen/tijdrekken. Waardeloze regel
Ik had zelf bij dit artikel gekozen voor een foto van het scorebord gemaakt op 7 april 2024.
Haha, blijft nog steeds een van de mooiste wedstrijden
Ik mis nog de regel dat elke club met 2 doelmannen mag spelen.
Zie makkelie al zijn onbegrijpelijke beslissing proberen toe te lichten
politie dus moet kunnen.
En daarna rellen natuurlijk...
Ik zie het al voor me: Feyenoord maakt in de laatste minuut gelijk, denken ze. Goal wordt afgekeurd en dan zegt de scheids: effe stil dan leg ik het uit.
Ok, we blijven dus gewoon wisselen om tijd te rekken in blessuretijd!?
Let op witte wissel is racistisch … 😂😂😂
Van mij gaat je het niet horen, is al erg genoeg dat het zo uitvergroot wordt met alles.
Nooit begrepen waarom we de blessuretijd nooit mochten zien. Goed dat dat nu veranderd wordt.
KNVB weer voor Jan en allemaal Engelse termen gebruiken. WAAROM??????????