arena-vuurwerk

VK Sportphoto

Nieuws

KNVB: maatregelen rondom staken van wedstrijden worden niet aangepast

Van de redactie

Marianne van Leeuwen, directeur Betaald Voetbal van de KNVB, heeft in gesprek met ESPN aangegeven de maatregelen omtrent het staken van duels door voorwerpen op het veld niet te wijzigen. "We krijgen best veel vat op het probleem. Het is gevaarlijk om de maatregelen nu aan te passen", aldus Van Leeuwen.

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord werd afgelopen zondag drie keer stilgelegd. Eenmaal door een beker op het veld, en tweemaal voor het gooien van vuurwerk op het veld. Het duel werd definitief gestaakt en woensdagmiddag uitgespeeld. Voor de mensen die het wellicht al waren vergeten, het duel eindigde in een 0-4 overwinning voor Feyenoord. Arne Slot was duidelijk na het duel zondag: "De competitievervalsing is enorm." Toch ziet de KNVB geen reden om de maatregelen omtrent het staken van duels aan te passen. 

Van Leeuwen vindt niet dat supporters wedstrijden vandaag de dag meer beïnvloeden dan voorheen. "Dat is iets van alle tijden. Supporters hebben altijd de macht gehad om af en toe met vuurwerk of wat dan ook hun frustraties te laten zien in de hoop dat een wedstrijd gestaakt wordt. Dat is natuurlijk totaal niet wat we willen." Sinds april zijn de regels al aangescherpt. Op 4 oktober is er een nieuw overleg tussen de ministeries en de KNVB voor een vervolgplan.

Het aanpassen van de maatregelen is volgens Van Leeuwen nog niet nodig. "Ik vind het heel gevaarlijk om de maatregelen nu aan te passen, omdat ze wel degelijk effect hebben. Sinds de maatregelen zijn ingevoerd - en dan heb ik het even alleen over de specifieke maatregel rondom het gooien van voorwerpen op het veld of het veld betreden - zijn er 300 wedstrijden geweest en zijn er uiteindelijk vijf van die wedstrijden definitief gestaakt. Waarvan twee, die van afgelopen zondag en FC Groningen-Ajax van afgelopen zomer sowieso al gestaakt zouden zijn. Eigenlijk krijgen we dus best wel veel vat op het probleem, dus het is gevaarlijk om dat nu los te laten. Het is ook gevaarlijk om onderscheid te maken tussen 'vreugdebier' of iets anders, want hoe ga je dat beoordelen en hoe krijg je daar een duidelijke lijn in? We zien dat er minder gegooid wordt en dat wilden we bereiken."

Delen

Reacties

Marianne, vindt en voetbal, WOW 3 woorden die echt bij elkaar horen.
Laat haar zich lekker druk maken met de keuken van haar huis, of met barbie's.
Persoonlijk heb ik niks tegen vrouwen als leidinggevende, maar dan bij een mannensport.

ON. die gasten die vuurwerk gooien en/of de wedstrijd laten staken, net zoals in Engeland 2 jaar zich laten melden op het politiebureau tijdens de wedstrijd van hun club. Dit heeft in Engeland ook veel opgeleverd, beter goed gestolen dan slecht verzonnen. Maar hier zal Marianne nooit iets van gehoord hebben toen zij aan het strijken was.
Misschien het restant van de gestaakte wedstrijd laten uitspelen op het veld van de uitspelende club op kosten van de veroorzakende club?! De enige die namelijk nu wordt gestraft is degene die 2x in de bus moet stappen.
Als netten racistische spreekkoren zouden tegenhouden waren ze overal al verplicht. Want je kunt beter een vuurpijl naar je kop krijgen dan een scheldwoord. Is dat vrouwenlogica, of mag je dat tegenwoordig ook niet meer zeggen?
Wat zitten er hier voor figuren met hun duimpjes omlaag.
Dat zullen ongetwijfeld 020 boys zijn
Staken van een wedstrijd moet bij hoge uitzondering zijn. Supporters die een wedstrijd moedwillig willen staken zijn snel bekend dus kan het betreffende vak worden leeggeruimd. En de veroorzakers gestraft.
Maar ja, we durven niet door te pakken. Dat is het probleem. Want zeg nou zelf, hoeveel raddraaiets zijn ernu opgepakt afgelopen zondag ? Lachwekkend. En de politici maar roepen over schande en we zijn met iets bezig....ongelooflijk
Ik denk dat KNVB op de goede weg is. Veiligheid boven alles en kappen met dingen gooien. Tja competitievervalsing vind ik veel te ver gezocht. Stel nou dat wellenreuter dat vuurwerk tegen zich aan had gekregen.
Ik denk alleen dat de KNVB wel nu het 1 en ander moet gaan verlangen van Ajax en dat vak waar het vuurwerk vandaan kwam. Per situatie gewoon bekijken wat je gaat doen na een gestaakte wedstrijd.
Ik vond dat feyenoord gewoon met 5-0 had moeten winnen en klaar met de wedstrijd. Niks niet afspelen.
Maar ja dat is mijn mening en mijn idee. Hahahaha
Je kan ploegen niet elke week terug laten komen voor inhaalwedstrijden die geregeld zijn door vuurwerkhoolies van 020. Deze mevrouw snapt er dus niks van. Feyenoord heeft dat probleem nu opgelost, maar is nu gestraft omdat 020 er niets tegen doet. Je gaat niet voor je lol 2x in de week tig kilometers bussen om te voetballen in een vijandige en gevaarlijke snelkookpan.
Je wil als slecht ontvangen gast ook wel dat de KNVB jou niet straft voor misdragingen van de fans van de gastheer. Terug moeten komen om een gewonnen maar verziekte pot af te maken is absurd.
We wachten in spanning af welke straf de KNVB aan de in gebreke gebleven schuldige voetbalclub gaat uitdelen.
Ik verbaas me er eigenlijk niets over.
Als in 020 zoveel vuil onder het kleed ligt geschoven wat nu naar boven komt, dan is dat in Zeist 100% precies het zelfde verhaal.
Dat zijn twee handen op een buik. Vaak letterlijk.
Ik wacht al een hele tijd op een klokkeluider die dat gore zooitje daar onderuit schoffelt en er een verstandige eerlijke bond voor in de plaats komt.
Dit zijn toch beslissingen van een sociale werkplaats of erger? Staat hier totaal geen controle op, hebben ze daar vrij spel in Zeist?
Dat zou lekker wezen dan.
Als dit in de Kuip was gebeurd bij hun lievelings ***** club 020 dan was de hele knvb in rep en roer en had Feyenoord punten vermindering gehad en allemaal regels enz ***** bond
Typische Calimero-reactie. Zeker vergeten wat er vorig seizoen tijdens de bekerwedstrijd is gebeurd?
Wat is er gebeurd dan ?? Ben je blind , door wat er is gebeurd zijn deze *** regels gekomen , omdat het een Ajax speler is toen berghuis nog voor ons speelde kreeg hij ook aansteker toen gebeurde ook niks , blijkbaar ben je voor die neuzen club
Je vraagt mij wat er is gebeurd en vervolgens vraag je of *ik* blind ben? Tsja...
Puntenaftrek kan niet eens volgens het huidige KNVB-reglement...
Krijgt 020 nu nog een straf opgelegd denk aan het sluiten van het F side vak + boetes oid ?
Je kan het er niet mee eens zijn zie je duimpje omlaag maar het lijkt mij wel so fair als dit in Rotterdam was gebeurd was de wereld te klein geweest
Als er sprake is van direct gevaar (Wellenreuther had een fakkel rechtstreeks in zijn nek kunnen krijgen) vind men dat niet zo erg.... Mw. van Leeuwen sapt het.
Is een plastic aanstekertje niet veel gevaarlijker dan?
Ik ga ervan uit dat je refereert aan de aansteker (of wat het ook was) die in de kuip werd gegooid op Klaassen z'n hoofd? Wat mij betreft even strafbaar. Maar bij Feyenoord hangen als gevolg daarvan tenminste netten. Dat zou wat mij betreft bij iedere club mogen.
Marianne van Leeuwen was bijna dood geweest. Ze vloog met haar bezem bijna tegen de arena.
Volgens mij ook nog een omgebouwde ook aan die griezelkop te zien.
Er worden fakkels op het veld gegooid en als oplossing gaat men spreekkoren bestraffen met punten aftrek. Is logisch toch??
WAT?! Dit geloof je toch gloeiende gloeiende niet? Wat denk je nou met stakingen te bereiken man? Dus jullei blijven voorstander om dit soort tuig hun gang te laten gaan wanneer de uitslag even niet goe duitkomt te saboteren? Achterlijken daar in Zeist.
Ipv de problemen aan te pakken gaan ze punten in mindering geven voor spreekkoren. Wat een beleid. Lijkt 020 wel.
Die mevr van Leeuwen moet eens er heerlijk over zijn die maatregelen van de knvb werken helemaal niet er gaat geen weekend voorbij of er is een wedstrijd stil gelegd dus zij kraam lulkoek uit.
De regel opzich is prima. Ook prima dat mensen opzich de wedstrijd willen beïnvloeden met vuurwerk. Alleen de straf moet dan zwaarder. Beginnen met 2 wedstrijden zonder het desbetreffende vak. Nogmaals 2 wedstrijden zonder publiek, nogmaals 15 wedstrijden zonder publiek. Eens kijken hoe lang men het dan volhoudt. Overigens vind ik de wedstijd stil leggen voor een bekertje wel erg triest.
Voor een bekertje of meerdere bekertjes is dat ook heel erg triest.
Is ajax al gestraft door de knvb voor vuurwerk, veiligheid etc etc?
Is dit serieus: "We krijgen best veel vat op het probleem.."
?

Welk probleem?
Maatregel die meer macht geeft aan harfe hooli kernen?
Als ik een Ajax supporter was zou ik over twee weken tegen AZ als je 2-0 achterstaat binnen 10 minuten weer vuurwerk op het veld gooien. En dan hopen dat ze na staking met een betere tactiek komen. Dus ik begrijp niks van deze beslissing??? Je kunt op z’n minst toch die vuurwerkgooiers opzoeken en een stadionverbod geven??? Of netten verplichten? Of de F-side leeg houden 1 wedstrijd???
Dit is wat ik probeer te zeggen, alleen wat ongenuanceerder. Ik vind dit echt een belachelijk besluit. Weer maar eens een bewijs dat de wereld op zijn kop staat; Alles wat krom is rechtlullen.
F-side wil de hele rvc weg hebben. Plus nog wat zaken die hen niet zint. Daar gaan ze mee door tot ze hun zin krijgen.
Als ze nog een wedstrijd verliezen is het feest daar. Staan ze in de degradatiezone.

Maar goed, het werkt prima volgens de knvb.
Ze hebben net bij Ajax mensen aangenomen van 73 jaar die net als in Amerika de redding moeten zijn. Die gaan eerste jaren geen landskampioen worden🤪
Jammer dat ze niet beseft dat, als t de "supporter" niet bevalt, ze nu bij machte zijn de stekker eruit te trekken. Sancties volgen toch niet. Ik maak me sterk dat zondag de uiteindelijke eindstand, de 0-4, ruim was overschreden. Moet er niet aan denken dat eind van de rit doelsaldo bepalend is voor het landskampioenschap.
De F-side heeft erger weten te voorkomen, en dat wordt gehonoreerd.
Ze moeten verplicht Steijn 3 jaar houden als hoofdtrainer.
Dat klinkt nu misschien als erg, maar bij Sparta heeft hij zeker bij het voorkomen van degradatie, laten zien dat het een prima trainer is. Dus misschien liever een verplichte terugkeer van Mislantat. De snelste manier om 100 miljoen te verliezen.
+ de zaakwaarnemer van Tadic herbenoemen als TD en die verplicht laten werken met de statistische gegevens van MatchMetrix van Sven M.
Daar ben ik dan nu ook wel benieuwd naar! Kunnen die hoodies gewoon zaterdag mee naar Waalwijk? Fside bij de volgende wedstrijd gewoon aanwezig zou toch belachelijk zijn