Nieuws
'KNVB past reglement stadionverboden aan'
De KNVB heeft het reglement rondom stadionverboden aangepast. In het bezit zijn en/of voorhanden hebben van gezichtsbedekkende materialen is niet meer toegestaan. Ook worden ernstige vergrijpen en meerdere stadionverboden achter elkaar uiteindelijk bestraft met een levenslange verbanning uit de stadions.
Sinds de uitbraak van Covid-19 was de bepaling naar de achtergrond, maar de volgende passage is terug:
'Bezit en/of voorhanden hebben van gezichtsbedekkende materialen'
Voor het vergrijp geldt een stadionverbod voor de duur van 6 maanden.
In de geest van de regelgeving wordt hiermee nagestreeft om gezichtsbedekking in de vorm van bivakmutsen en bandana's te voorkomen, vaak gebruikt tijdens het afsteken van vuurwerk. Het niet nader definiëren van 'gezichtsbedekkend' geeft echter ook reden tot discussie. Een sjaal, vlag, zonnebril en mondkapje kunnen ook binnen die categorie vallen, wat vaak gebruikte artikelen zijn.
In theorie is het bezit in de Kuip van bijvoorbeeld een Feyenoordsjaal volgens de regels strafbaar. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat dit wordt gehandhaafd.
Een andere nieuwe regel wat de KNVB introduceert rondom stadionverboden is; 'Indien sprake is van recidive (een persoon die gedurende dan wel 2 jaar na afloop van de termijn van een opgelegd stadionverbod aan de KNVB wordt gemeld ter zake het in strijd handelen met de Standaardvoorwaarden van de KNVB en/of het zich schuldig maken aan voetbalgerelateerd wangedrag), waarbij een persoon voor de derde keer een landelijk stadionverbod opgelegd krijgt van 12 maanden of langer, zal het stadionverbod worden omgezet in een levenslang stadionverbod. Bij recidive van de meest ernstige gedragingen als bedoeld in deze Richtlijn, waarvoor in beginsel een termijn van 240 maanden is weergegeven, kan een levenslang stadionverbod worden opgelegd. Beide voorgaande situaties zijn ter beoordeling van de KNVB.'
Reacties
Probeer vervolgens maar tegen zoiets in beroep te gaan. Schriftelijk mag je lekker in bezwaar gaan tegen een stel juristen en krijg je toch bericht terug dat ze het op de algemene voorwaarden gooien.
P.S. gehandhaafd is in dit geval wel met een d ipv een t maar misschien zeik in nu ook teveel