kokcu

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü: "We zijn blij dat we eindelijk op matchpoint staan"

Van de redactie

Feyenoord mag zich gaan opmaken voor de kampioenswedstrijd volgende week in de eigen Kuip tegen Go Ahead Eagles. Na de winst zondagmiddag tegen Excelsior (0-2), door twee goals van Santiago Gimenez, mag de ploeg van Arne Slot eindelijk echt gaan spelen voor de landstitel. Aanvoerder Orkun Kökcü sprak na afloop van het duel tegen de Kralingers met ESPN.

Feyenoord kon rekenen op meer steun in het stadion van Excelsior dan alleen het uitvak. "Ja, het was best wel druk, ook in de hoeken", begint de aanvoerder van Feyenoord. "We zijn vooral blij dat we eindelijk op matchpoint staan."

"We kunnen het zondag afmaken en het is stiekem ook wel mooi dat we het thuis kunnen afmaken." PSV won gisteren 'gewoon' van Sparta. Die uitslag heeft de voorbereiding op het duel van Feyenoord tegen Excelsior niet veranderd. "Ook al heeft PSV gisteren gewonnen, we hebben onze voorbereiding op deze wedstrijd niet aangepast. We kwamen hier al heen om drie punten te pakken en het zou niet uitmaken of zij (PSV red.) dan zouden winnen gisteravond of niet."

Op een stroperig kunstgrasveld, wat niet gesproeid was voorafgaand aan de wedstrijd, had de ploeg van Arne Slot het zwaar. "Ik had er zelf veel moeite mee eigenlijk. Ik had me voorbereid dat ze niet zouden sproeien, maar eerste helft waren we ook best vaak slordig ook. Maargoed, ik ben blij dat we drie punten hebben."

Gimenez maakte beide goals voor de ploeg van Slot. "Santi is echt belangrijk voor ons. Igor heeft een goede voorzet, dat weet Santi ook. Het waren twee mooie goals. In deze fase van de competitie moet je vooral blij zijn met de punten. We hebben het vandaag zakelijk afgemaakt."

Kökcü weet nog niet of hij volgend seizoen Feyenoorder is. "Ik weet nog van niks, voorlopig ben ik gewoon nog Feyenoorder. We gaan het wel zien."

Delen

Reacties

Nog geen reacties