Kostas Lamprou | VK Sportphoto

VK Sportphoto

Nieuws

Lamprou over eerdere Feyenoord-periode: "We leken wel amateurs"

Moreno

In de zomer maakte Feyenoord enigszins verrassend de terugkeer van Kostas Lamprou bekend. De inmiddels 32-jarige keeper, die van 2006 tot 2015 al bij Feyenoord speelde, ziet dat Feyenoord op alle fronten grote stappen heeft gemaakt, vertelt hij in Voetbal International

Lamprou heeft volgens trainer Arne Slot een belangrijke taak in het groepsproces. Hoewel hij dit seizoen de vierde keeper is in de hiërarchie, achter Justin Bijlow, Timon Wellenreuther en Mikki van Sas, zorgt de Griek volgens de oefenmeester voor een goede sfeer. Ook geeft hij om zijn teamgenoten en haalt hij het maximale uit zichzelf tijdens trainingen.

Lamprou kan het hedendaagse Feyenoord van in niets vergelijken met het Feyenoord uit zijn eerdere periode. "Als ik zie wat we deden en wat we nu doen, leken we met de kennis van nu in die tijd wel amateurs." De grootste reden daarvan is de cultuuromslag, die volgens hem dankzij trainer Arne Slot heeft plaatsgevonden. "Het is allemaal zo professioneel geworden bij de club, alles staat in het teken van presteren. Dat komt allemaal door de trainer en zijn staf. Feyenoord heeft nog nooit een trainer gehad zoals Arne Slot en misschien zullen ze die ook wel nooit meer krijgen."

Toch erkent de ervaren doelman dat het dubbel voelt om te weten dat je eigenlijk nooit speelt. "Soms vind ik het best moeilijk dat ik de spanning van wedstrijden mis, maar door dit hele proces mee te maken bij Feyenoord, word ik vanzelf ook beter", besluit Lamprou. 

Delen

Reacties

Nog geen reacties