timber-gimenez

Legioen kiest Gimenez en Timber als uitblinkers tegen Excelsior

Stan

Santiago Gimenez is na zijn drie goals tegen Excelsior door de supporters verkozen als man van de wedstrijd. De Mexicaan tekende al vroeg in de eerste helft voor de openingstreffer, waarna hij na rust zijn hattrick complementeerde. Quinten Timber die met een doelpunt voor de vierde Feyenoord-goal tekende in de 2-4 zege en daarnaast bij een doelpunt van Gimenez assisteerde, werd ook beloond met een hoog cijfer.

Beide spelers waren er in de Rotterdamse derby hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor, dat de drie punten meegingen naar Rotterdam-Zuid. De bezoekers beoordeelde de Mexicaanse spits dan ook met een 8,1, terwijl de in vorm verkerende Timber een 7,8 ontving. Ook invaller Yankuba Minteh maakte indruk bij zijn rentree voor Feyenoord: de Gambiaan verzorgde een assist op de 1-2 van Gimenez en dat leverde hem een cijfer van 7,6 op.

Gimenez en Timber zijn tot nu toe bezig aan een uitstekend seizoen. Eerstgenoemde heeft er inmiddels al 16 inliggen in de Eredivisie en evenaart daarmee nu al zijn totale productie van de vorige voetbaljaargang. Daarnaast is Gimenez de eerste speler sinds Luis Suárez, die 29 doelpunten maakt in de Nederlandse competitie in één kalenderjaar. En dat met nog drie wedstrijden op de planning in 2023. Timber beleeft net als zijn ploeggenoot ook een behoorlijk productief seizoen. Met vier goals en zes assists presteert de middenvelder nu zelfs al beter dan in elk ander seizoen op het hoogste niveau.