Bevestigd
hancko-feyenoord

Foto: Alamy

Transfers

Lijn der verwachting: Feyenoord gaat zich wederom melden bij Tomáš Rosický voor Dávid Hancko

FeyenoordTM

Na het aanstaande vertrek van Marcos Senesi moet Feyenoord op zoek naar vervanging voor de Argentijns-international. Intern verwacht men dat Feyenoord wederom uitkomt bij linkspoot Dávid Hancko van Sparta Praag.

Feyenoord heeft warme banden met Tomáš Rosický, de sportief directeur van Sparta Praag. Het is volgens bronnen onvermijdelijk dat Feyenoord zich op zeer korte termijn weer in Tsjechië gaat melden voor Dávid Hancko

Eerder deze zomer zat Železná Sparta zeer hoog in de boom: Mede doordat de groepfase van de UEFA Conference League het streven was. Inmiddels zijn de Tsjechen uitgeschakeld in het Europese verband. Ook doorgingen de Tsjechen een valse start in de competitie. Dit alles drukt ongetwijfeld de prijs, waardoor Hancko voor Feyenoord steeds realistischer zou kunnen worden.

Supporters mogen er vanuitgaan dat er hooguit 25% herinvesteerd kan worden van de inkomende transfersom (naar verluidt een vaste fee van €15.000.000) van Senesi. De Argentijn werd in een technisch gezien vrij onstabiele periode van de Rotterdammers binnengesleept. Waar de aankoop in 2019 ongeveer €6.500.000 aan een vaste fee kostte, moet er nu 10% van de doorverkoop (dus: 10% van de €8.500.000 'winst') afgestaan worden aan El Ciclón. Dat komt neer op circa €850.000. De vaste fee uit 2019 + het doorverkooppercentage aan San Lorenzo én het salaris van drie seizoenen komen al neer op dik 10 miljoen aan kosten. Daarin zijn de gelden aan derden, zoals agency World Soccer Consult, nog niet eens meegenomen. 

 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Slot bevestigde in zijn persconferentie impliciet bovenstaande artikel.
LCV is absoluut nodig! Rasmussen vond ik niet sterk (in ieder geval rete traag)
Misschien wil Feyenoord wat extra achter de hand houden voor volgend seizoen door alle opties tot koop die we bedongen hebben.
Dat is een creatieve constructie geweest destijds zeg..
Dat er netto niet veel over zou blijven, zal vanaf de aankoop bekend zijn geweest. Lijkt me dan ook niet dat het aantrekken van de vervanger afhankelijk zal zijn van de opbrengst van Senesi. Benieuwd naar Hancko of eventuele alternatieven!
Als ik Bournemouth was dan kocht ik trauner erbij. Is een mooi ingespeeld koppel, europacupfinale waardig. Wel effe 20 miljoen voor trauner dan aub en wij hebben nog geertruida en pedersen erachter voor de basis.
Hancko please Come to feyenoord we need you
Volgens mij zijn we op de goede weg. Dubbele bezetting in het elftal. Vorig jaar hebben we helft van het seizoen , jeugd op de bank gehad. Ook 2 wedstrijden in de week gespeeld en gelukkig bleef iedereen redelijk fit.! Pas in de winterstop versterking gehaald voor op de bank maar nog steeds maar 14 spelers op niveau. Dit jaar zijn we verder, we profiteren van een jaar presteren in Europa dus je moet de spelers verkopen met duistere contracten en 1 jarige contracten. We profiteren optimaal! dus nu oogsten om zoveel mogelijk waarde op het veld te hebben om met deze coach misschien eerst een stap achteruit maar hopelijk zo snel mogelijk 2 stappen vooruit te zetten. Let’s go !!!
Hoe en wat maakt niet uit. Feit is dat spelers van Feyenoord weer voor een normaal bedrag verkocht worden en naar een redelijke competitie. Wat er overblijft en hoeveel er geïnvesteerd kan worden zal mij jeuken. Als er aan het eind van de rit maar een representatief team op het veld staat. De 1e weken zal het niet altijd even goed gaan maar ook daar heb ik wel vertrouwen in. Hup Feyenoord
Waarom al dat gestress om bovenstaande berekening. Lijkt me duidelijk dat Feyenoord geen open kaart speelt qua herinvestering. Zou niet heel slim zijn in komende onderhandelingen. Feit blijft wel dat we even 70 miljoen ophalen aan 4 spelers die niet jarenlang meer vast lagen. De stijgende lijn is absoluut ingezet.
Die berekeningen zijn gewoon een rookgordijn. Ik heb zelf het idee dat er momenteel hele andere dingen gebeuren achter de schermen. Neem niet weg dat Feyenoord zowel sportief als financieel in een ongekende fase zit.
Lijkt mij niet logisch dit per speler te berekenen. Hoeveel geld overblijft voor een vervanger hangt af van het totaal aan kosten vs het totaal aan opbrengsten.
Ik ben zelf ook maar even gaan zitten rekenen, ik ben boekhouder, maar als ik er helemaal naast zit, corrigeer me.
Als Aursnes ook nog gaat, wat er aan zit te komen lees ik, heeft Feyenoord voor ca. 70 miljoen verkocht.
Laten we daar nog eens 10% van aftrekken voor makelaars e.d., alhoewel de kopende partij dat meestal betaald, hou je 63 miljoen over.
Door de inkomsten met Europees voetbal zal Feyenoord naar mijn verwachting het afgelopen seizoen zwarte cijfers hebben geschreven, als ik te Kloese goed heb begrepen.
De langlopende schulden bedroegen per 30-6-2021 24,4 miljoen ( belastingdienst en banken ).
Als Feyenoord dat allemaal aflost, houden ze een kleine 40 miljoen over, minus wat tot nu is geinvesteerd ( 20 miljoen ) zou je in principe nog 20 miljoen over hebben.
Stel dat Feyenoord een gedeelte van de aandelen VvF wil terug kopen , bijvoorbeeld 10 miljoen, heb je nog steeds 10 miljoen over.
Of uh, maak ik een denkfout ?
Deels, hij zal waarschijnlijk iets lager uitvallen omdat Feyenoord een negatief balans (oa transfers over 21-22 had)

Al verwacht ik ook dat ze iets op eigen vermogen willen zetten, De rest is je denkbeeld goed en begrijpbaar, althans voor mij
FTM je artikel is ook zwaar onduidelijk en ik vind het niet vreemd dat supporters hier vragen over stellen. Je zegt dat er maar 25% hergeïnvesteerd kan worden. maar je schrijft niet waarvan. En waarom precies. Ik zie hieronder alleen maar rare reacties van jezelf. Leg het gewoon duidelijk uit en waarom. Je hebt een mooie site maar op deze manier jaag je de helft van de bezoekers weg. Communicatie is zo belangrijk. Dus voor al die mensen die het niet snappen nogmaals leg het gewoon duidelijk uit.
yep, vooral het stukje over salariskosten die meegenomen worden in berekening van het bedrag voor herinvestering gaat nergens over. Salariskosten gaan ten laste van het normale resultaat, en hebben niks met (boek-)winst op transfers te maken.
Even los van de inhoud van het artikel…. Als mensen het niet snappen, zou je kunnen proberen om met iets meer context uit te leggen waarom iets is zoals het is. Ik lees hieronder aardig wat bijdehante reacties vanuit de redactie. Je mag mensen ook gidsen, er boven gaan staan en op een volwassen manier, met argumenten - dus inhoudelijk - een antwoord geven, of in discussie gaan. Dan weten we met z’n allen beter hoe de vork in de steel zit
Dat weet niemand, elk bedrijf houd zijn eigen manieren aan van afwaarderingen/ reserveringen/ afschrijvingen etc.

Het is voor iedereen gissen echter kan ik alleen zeggen dat de simpele 15-6,5 miljoen berekeningen niet zo gaat in de praktijk.
Voetbalverenigingen schrijven spelers af over de contractduur, dat is algemeen bekend.
Dus als een speler een contract voor 5 jaar heeft en 10 miljoen kost, wordt ieder jaar 2 miljoen afgeschreven en staat ie na 5 jaar voor 0 op de balans.
In het jaarverslag wordt helder aangegeven op welke manier Feyenoord reserveert , hoeveel en waarvoor, dus hartstikke duidelijk.
Dat moet ook wel, anders zet een accountant er geen handtekening onder en accepteert de Belastingdienst het niet.
Precies, dus zou mij niet verbazen als ze dan 4,2 miljoen van Senesi al hadden afgeschreven, salaris is een vaste kosten component die maandelijks terugkeert dus alleen noodzakelijk bij een vaste kosten berekening wat men heeft gekost.
Het heeft gewoon niet zo heel veel met elkaar te maken de informatie die in het artikel staat over salarissen en dergelijke. Zelfs afschrijvingen hebben eigenlijk niet heel veel te maken met wat je kan herinvesteren.

In het financiële heb je grofweg te maken met twee hoofdstromen. Allereerst je verlies en winst die je kunt opdelen in opbrengsten en kosten. Salariskosten zoals in het artikel genoemd maar ook afschrijvingskosten vallen onder dat soort kosten en die dek je in je jaarlijkse begroting door opbrengsten zoals kaartverkoop en sponsoring. Heb je een positief resultaat dan verhuisd dat na je boekjaar naar de balans als eigen vermogen. Heb je een negatief resultaat dan wordt je eigen vermogen lager of bij eventuele leningen stijgt je vreemde vermogen.

De salariskosten, en al die andere fees zijn al gemaakt in voorgaande boekjaren en hebben dus in principe geen invloed meer op je financiële slagkracht van het huidige boekjaar. Er zijn eigenlijk maar drie redenen te verzinnen waarom Feyenoord niet 100% kan herinvesteren:

- De opbrengst wordt verlaagd doordat er nog extra kosten bij komen. Dat zal zo zijn door het doorverkooppercentage en Fees die rond deze transfer spelen.
- Feyenoord wil het eigen vermogen verhogen
- Feyenoord wil of moet het vreemde vermogen verlagen (bijvoorbeeld een lening die is afgesloten om Senesi binnen te halen, maar daar wordt geen melding van gemaakt)

Maar het koppelen van salariskosten, kosten vorige transfer etc. Om een herinvesteringspercentage te berekenen is gewoon nietszeggend.
Denk dat de waarheid in 2-3 zit.

Zoals Wimpie zei er hing al 24 miljoen negatief, die zal eraf moeten dus daarom dat gegenereerde vermorgen dan deels kan worden herbruikt.

Feyenoord heeft daar zelf echt wel hun modellen voor
Ja ik maak me ook geen zorgen om hoe Feyenoord dat doet hoor. Maar ik vermoed gewoon dat die 25% die genoemd wordt niet klopt. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat ze echt al het vreemde vermogen in één klap willen aflossen.

En als dat al je ambitie zou zijn dan is het heel raar om van eerste transfersommen zoals Malacia 40% beschikbaar te maken (gerucht) en vervolgens nadat je positie al sterk verbeterd is dit terug te schroeven naar 25% (gerucht)

Al met al maakt het natuurlijk geen reet uit, want Feyenoord zal sowieso geen beleid maken om per se een X bedrag uit te geven aan transfers. Maar dat 25% de Max. Zou zijn dat geloof ik gewoon niet zo bij deze transfer.
In de jaarrekening is in ieder geval niks expliciets gemeld over een lening voor Senesi, dan zou dat moeten zitten in langlopende schulden bij banken.
Het lijkt me trouwens verstandig om die langlopende schulden bij banken af te lossen, want dat kost je jaarlijks een smak geld aan rente.
Daarbuiten zal neem ik aan de Belastingdienst wel bellen, die lezen ook mee wat er binnenkomt en als je als bedrijf in staat bent je belastingschuld te voldoen,krijg je geen uitstel meer.
Ik mag toch hopen dat er na Aursnes wel een streep wordt getrokken.
Je kan niet zomaar ongestraft je halve basiselftal verkopen.
Het zal ook steeds lastiger worden om goede vervangers aan te trekken.
Ik zou Aursnes gewoon aan zijn contract houden. Genoeg verkocht nu.
@ftm pleur al die jankballen van de site. Begrijpend lezen blijft lastig voor velen.
Als jij dat zo goed kan. Leg het dan eens even uit hoe het precies zit?
Nou, ik heb het drie keer gelezen en ik blijf het onduidelijk vinden .
Bij geen enkele andere transfer, tot nu toe, worden salariskosten meegerekend, tenminste dat heb ik bij Malacia, Linssen en Sinisterra nergens gelezen en nu opeens wel, op zich niks mis mee, maar doe dat dan bij iedere transfer.
En als je dan de kosten van een speler wilt weergeven, wat nergens gebeurt, vermeld dan alle kosten en nauwkeurig,
Zo zal dan pro rato de kosten van de technische staf, medische staf, grasmeesters en ga maar door meegerekend moeten worden, dan krijg je een duidelijk beeld wat de totale kosten zijn.
En daarbij, hoe zit het met de opbrengsten ? Dan zal je alweer pro rato ook daarvan een gedeelte aan Senesi moeten toerekenen, recettes thuiswedstrijden, premies Europees etc.
Wat ik enkel bedoel, als je op deze manier iets wilt brengen, doe het dan volledig.
Onderstaand had ik ook al een reactie gegeven, hij maakt alleen een kosten plaatje van wat Senesi heeft gekost.

Als gezegd, bedrijven waarderen af, schrijven af en reserveren bedragen van de balans om ervoor te zorgen dat ze niet de harde klappen in een keer krijgen.

Zo ook salaris, die is jaarlijks begroot dus afgeschreven als ook zijn aankoopbedrag(deels, had namelijk nog een jaar contract)

Het is gissen wat er daadwerkelijk binnenkomt, als je de ruwe tekst pakt dan kan je jezelf bedenken dat het 3,75 miljoen herinvesteer (25% 15 miljoen)

Men zegt ja maar dit of dat de kosten overview zegt dat Senesi uiteindelijk maar 4,5 miljoen winst heeft gegenereerd (15 miljoen - 10,5 gemaakte kosten)

Dat zijn alleen harde ruwe berekeningen.
Zou heel fijn zijn als Hancko toch z'n weg weet te vinden naar ons, als clubs er hopelijk dit keer wél uitkomen. Als LCV een prima vervanger en mogelijk direct inzetbaar.

En een veel beter, doch tijdelijk alternatief op LB dan Rasmussen. Met de hier aangekondigde komst van López en een mogelijk(?) nog te verkrijgen 1e keuze direct terug naar z'n eigenlijke plek op LCV, hopelijk is er deze maand minder kwetsbaarheid op links(achter)!
Ik ben benieuwd wie de alternatieven naast Hancko zijn.
En die 6.5 m investering destijds,
Die werd toch uit eigen vermogen betaald?
Dat bedrag is toch ook herinvesteerbaar toch?
Normaal gesproken schrijf je dat af of betaal je dat af aan de vvf. Ook het salaris etc schrijf je gewoon af. Die 10% zal best kloppen en evt nog wat naar een makelaar, geen idee hoe dat gaat of de koper of de verkoper die betaald.
Sinds wanneer word het salaris mee gerekend in de afschrijving?5
Dan vraag ik me toch wel af wat een makelaar als World Soccer Consult verdiend aan deze transfer.
En wel een interessante vraag wat doet Feyenoord met het geld wat het verdiend aan transfers (lees: 60%) wat niet uitgegeven wordt.
Gaat dit naar het afkopen van VvF of blijven we daar eeuwig aan vast zitten?
Dit is niet het moment om in paniek te raken.
Komen de salariskosten en transferkosten niet beiden uit verschillende potjes? Want dat zie je vaak in berichtgeving van bepaalde nieuwssites. Of is het gwn 1 pot nat
Dennis te kloese volgt nu Camilo Candido een Uruguayaanse linksback van Nacional op insta.
Weet jij @ftm of Feyenoord interesse heeft in deze speler.
Ik begin nou toch wel erg benieuwd te worden hoe dit zit en van alle reacties met al dat gehaat op elkaar word ik ook niet wijzer. Is het geld voor de aankoop van senesi nou geleend of voorgeschoten door derden waardoor het nu niet geïnvesteerd kan worden? Als dat toen toch netjes in betaald door feyenoord dan zou er nu toch geen reden moeten zijn dat er helemaal niks van dat deel geherinvesteerd kan worden. Misschien kan er een update voor geplaatst worden want als ik zo de reacties zie ben ik niet de enige die het nu niet meer volgt.
Die percentages die Feyenoord mag herinvesteren zijn echt onzin. Heb echt het idee dat Feyenoord (naar zijn bronnen) naar buiten toe lagere percentages communiceert dan de werkelijkheid. Ze willen zich graag nog ‘arm’ voordoen om zo weinig mogelijk te betalen voor inkomende transfers. En geef ze eens ongelijk
Onzin? Hahaha. Doe het zelf beter dan, betweter. 🤣
Normaal reageren is niet je ding he
Het lijkt erop dat de aankoopsom en het salaris door derden betaald is. Daar komt nog de 10% van SL bij en geld aan derden zoals makelaars. Dan houd je inderdaad maar een bescheiden bedrag over.
Ik zou niet weten waarom je maar 25% kan uitgeven. We hebben toch geen geld geleend om Senesi te kopen? Er zal 15 miljoen beschikbaar zijn, min doorverkooppercentage min bedrag zaakwaarnemers enzovoorts.
Hoe vaak ik het ook lees, ik snap niet wat salariskosten uit het verleden en een transfersom bij de aankoop voor een invloed hebben op het percentage wat we kunnen herinvesteren.

Tenzij we Senesi en zijn oude club niets betaald hebben en dat nu ineens allemaal moeten overmaken. Of we al het geld geleend hebben.
In die zin begrijp ik Ghensis zijn punt, salarisgebeuren is een spreidbaar onderdeel echter wel een kosten component om de vaste kosten voor een speler te berekenen, dat word hier gedaan. Er word een totale kosten opgevoerd van wat Senesi heeft gekost.

Dus wat word gezegd is:
Aankoop 6,5 miljoen

Salaris 800k per jaar(even zo genoemd ken de juiste salaris niet) is 2,4 miloen

Verkoop San Lorenzo (boven 6,5 10%)
8,5 miljoen = 850k

6,5 miljoen plus 2,4 miljoen + 850 = 9.75 miljoen plus nog een kleine der voor die agency dus zal zomaar 10,5 miljoen zijn wat Senesi heeft gekost.

MAAR

Winst bedrag wilt niet zeggen dat dit het bedrag is wat je kan herinvesteren.
Lees allemaal harde berekeningen wat in de praktijk niet zo werkt/gaat, je hebt nu 15 miljoen en de kosten zijn maar die zijn wel afgeschreven/ berekend/ afgewaardeerd etc etc

Hee technisch verhaal krijg je dan maar het lijkt mij dat Feyenoord zijn waarde en bedrag al deels had afgeschreven in vorige jaren.
Dat doen bedrijven om ervoor te zorgen dat je niet in 1x hard een x bedrag van je balans moet halen, dat kan als gevolg hebben dat als je bijv. 5 miljoen winst hebt en er staan 11 miljoen on afgeschreven kosten tegenover dat je dan in een keer 6 miljoen negatief draait, het moet tenslotte ooit van je balans af.
Niet iedereen zal het snappen maar als gezegd het zou mij niks verbazen als ze al 2/3 hebben afgeschreven van de 6,5 miljoen (komt neer op nabij de 4,2 miljoen)

Dan kom ik neer op te herinvesteren
15 miljoen - 2,3(laatste afwaardering) - 850k - 1,5(geen idee wat die agency krijgt).

Zeg kost door de bocht 10 miljoen houd je nou over 1/4 = 2,5 miljoen

Winst op Senesi was 4,5 waarvan er dus 2 miljoen positief bijgeschreven kan worden
Laatste blok van mijn tekst zit een foutje in.

10 miljoen = 2,5 miljoen her investeerbaar

Harde berekening winst wijkt dan af en is 4,5 miljoen, na afschrijvingen schema kom je op 10 miljoen wat op de balans word bijgeschreven en 2,5 miljoen her.

Denk zelf dat de waarheid tussen 2,5 en 5 miljoen ligt 🫣.
Lees net dat Lopez na afloop van zijn laatste wedstrijd een rode kaart gekregen heeft en 2 wedstrijden is geschorst waarvan er al 1 geweest is. De tweede zou in de nacht van zondag op maandag zijn. Wellicht dat ze daarom wachten met officieel aankondigen zodat de schorsing erop zit.
De meeste kosten zijn al afgeschreven in de afgelopen jaarrekeningen (en degene die er nog aankomt.
Voor de jaarrekening 2022-2023 zal deze transfer dus gewoon een flinke winst betekenen. Normaal gesproken nog zo’n 25% af te schrijven op de 6,5m aankoop = 1,625m en dan de variabele kosten van 850k erbij. Tel daarbij dan waarschijnlijk nog wat vergoedingen aan speler en makelaars (stel zo’n 500k) dan is het totaal 3m nog af te schrijven op de 15m inkomsten. Dan staat er 12m winst in de boeken.

Snap niet hoe er nu opeens tot een percentage van 25% gekomen wordt voor herinvestering. Voor dat bedrag van 3,75m ga je Hancko in ieder geval niet kunnen halen.
Volgens mij klopt het helemaal wat je zegt. beetje vreemd om het salaris van de afgelopen jaren mee te nemen in de berekeningen, Die zijn al lang betaal uit de lopende begrotingen vanuit recettes, sponsorgelden etc. Net als de afschrijvingen op de aankoopsom.
Ik wist niet dat een pagina over Feyenoord nieuws zo apart kon worden

Iedereen loopt zo overdreven te doen
@FTM zijn er nog andere alternatieven waar Feyenoord aan denkt, want ik vind die Hancko echt een koekenbakker.
Haha jij mag wel een hetze tegen Zerrouki beginnen, maar ik mag Hancko geen koekenbakker vinden.
@FTM zijn er nog andere alternatieven waar Feyenoord aan denkt, want ik vind die Hancko echt een koekenbakker.
Ik vind de huidige lijn van het management een stuk slagvaardiger.
Wat ik alleen niet goed snap... is als ze al enige tijd met de transfer van Senesi al even bezig zijn. ... Dan kan er toch heel snel een vervanger klaar staan? Ik mag hopen dat die gesprekken ook al even bezig zijn en niet nu pas weer starten.
Rasmussen is denk ik in de eerste plaats als vervanger gehaald van Senesi. Pas toen die binnen was, is Feyenoord gaan praten over zijn transfer. Zo lijkt het...
Lijkt kabinet Rutte wel, er komt wel geld binnen maar daar kenne we niks mee, is om andere tekorten aan te vullen 🤔🤷
Ik begrijp niet waarom dat salaris van de verkoopprijs af moet om te berekenen wat je overhoudt om uit te kunnen geven. Salaris is immers al betaald.
Maar wel je kosten die je hebt gemaakt tijdens dienstverband.
Als je wil berekenen hoeveel winst je hebt gemaakt op Senesi over zijn hele dienstverband dan moet je inderdaad al die kosten meenemen.

Heel veel nut heeft dat echter niet, en het zegt ook niks over het percentage dat je kan herinvesteren.
Inderdaad. Sterker nog: ik snap niet waarom de oorspronkelijke koopsom van 6,5 miljoen niet opnieuw kan worden geïnvesteerd. Is volgens mij alleen van toepassing als je die 6,5 miljoen helemaal geleend hebt en nu terug moet betalen of nog termijnen aan oude club van Senesi verschuldigd bent.
Heeft er inderdaad ook helemaal niks mee van doen want ook dat is geld wat al lang is meegenomen in vorige boekjaren.

Als we als Feyenoord zijnde maar een deel willen herinvesteren dan zou dat zijn omdat we tekorten uit vorige boekjaren moeten dichten. Maar als dat het geval is zou het wel heel apart zijn dat je van je eerste transfers 40% mag herinvesteren en dat dat alleen maar minder wordt..
Klopt. Degene die dit heeft geschreven, snapt er niets van. Senesi stond nog in boeken voor 1.7 tot 2.5 miljoen. 15-2,5 -0.85 is een boekwinst van 11.5miljoen (min nog andere fees). Daar zou je dan minimaal 40% van mogen besteden, lijkt me
Oh en betreft uitgaande, hoe serieus is de interesse voor Pedersen vanuit Premier league…..zo weer praten over trasfere en zoooo
Is er al nieuws over Lopez en Paixao of zo?
Paixao is buiten de wedstrijd gehouden ivm een transfer....
Lekker zeg! Hopelijk snel deze jongen, Lopez en nog een linksback. Toch heb ik het idee dat we goed bezig zijn op de markt.
Off topic: Wat is dit toch eigenlijk een fijne website, fijne community en een insider die ook nog eens reageert op reacties! Ga zo door team 1908.nl
Alleen hopen dat een bepaald publiek wegblijft.
Rutger ga vooral zo door top pagina niks van anderen aantrekken!!
Inderdaad. Prima pagina!! Lekker man
Je berekening kloot niet,de transfer fee is betaald in 2019, 6.7 miljoen euro,zijn salaris trek je nooit van het transfer bedrag af,salaris is een aparte pot,de juiste betekening moet zijn, 15 miljoen euro is 8.3 winst daar gaat 830 duizend van naar San Lorenzo ,Feyenoord houd dan over 14.170000 ,het transfer bedrag die Feyenoord betaald heeft was in 3 termijnen meen ik,maar dat terzijde,van de 14 miljoen is er uitgaande van 40 procent dus 5.6 miljoen euro extra uit te geven aan een transfer.
Ga je nu een insider de les lezen? Hij zal het wel weten toch?
Een insider kwa transfernieuws ja. Een boekhouder is die duidelijk niet.
Het is of onlogisch geschreven doordat het kostenplaatje en die 25% helemaal los staan van elkaar. Of het is inderdaad een volstrekt onlogische beredenering.

Het zou mij in ieder geval wel teleur stellen als we zelfs ná de transfers van Sinisterra en Malacia nog altijd maar 25% kunnen herinvesteringen van een transfersom als deze.
Mensen die lopen te zeiken over constructies uit het verleden moeten ze gekookt op de rug hangen! Oppakken en door gaan dat is nu de prioriteit!
Morgen 3 punten daar gaat het om.
Gaan we maandag weer rekenen.
Heerlijk om het kaf van het koren te scheiden. Ventjes als Bart Toorenaar hebben niets op 1908.nl te zoeken. Weg er mee. Dit is feitelijk: Ga anders maar naar bait sites als 12 en Soccernews. Dag!
Goed bezig! Werd dit op andere sites ook maar vaker gedaan.
Mooi om zulke onwetende figuren buitenspel te kunnen zetten. Hebben medewerkers van Feyenoord alleen maar last van. Feitelijk brengen zoals het zit: Daar hebben mensen wat aan.
Nu alleen nog ff zo’n weekje als 1,5 terug met al die it’s happenings en we worden weer extra gelukkig
Hij is in de eerste plaats gewoon Feyenoord supporter hè. Alles wat je hier ziet en leest doet ie voor jou, gratis en voor niks.

Dat hij Zerrouki niet ziet zitten om redenen voor hem bekend mag hij gewoon vinden. Net zoals dat jij wel mag zijn met zijn eventuele komst.

Als je een beetje ruggegraat hebt dat formuleer je je eigen mening en dan hoef je iemand geen kwal te noemen als je wel van zijn gratis service profiteert. Blijf dan gewoon weg.
Neem nog een balkie markogido77
Op maar meer transfer nieuws, team nieuws en andere leuke columns
Ik snap niet helemaal waarom je zo gepikeerd op mijn tweet reageert. Ik waardeer dit nieuwe Feyenoord platform, heb bewondering voor hoe kort jullie op de nieuwtjes zitten, hoedje af voor de connecties die Rutger heeft die de primeurs binnenhaalt en vind daarnaast de artikelen van FYW een verrijking. Vervolgens wijs ik op Twitter op een rekenfout in wat er geherinvesteerd kan worden en dan krijg ik dit soort reacties. Dat vind ik wat flauw. Volgens mij zijn we allemaal voor dezelfde club, laten we hopen op een mooie transferwindow en een mooi seizoen voor onze club.
Oeh la la, meer inhoud en niveau dan de post van FTM. Concurrentie is gespot.
Er vanuit gaande dat Senesi en Kokcu weggaan. Dan moeten er nog minstens vijf spelers worden gehaald.
DM: Bijlow, jansen, marciano

RA: Geert, pedersen
RCV: Trauner, ???
LCV: Hancko, rasmussen
LA: (Campos?), (lopez?)

CVM: (Zerrouki?), wieffer
LCM: Timber, taabouni
RCM: Szymanski, toornstra

LV: Idrissi, (paixao?)
SP: Gimenez, (gnonto?), danilo
RV: Dilrosun, walemark
Tom Knipping moet uitgaan kijken voor zijn baan.
Senesi had er driekwart van zijn contract opzitten, wat betekent dat er nog €1.750.000 op de balans staat van zijn 7m transfersom. Salariskosten worden niet meeberekend, dat is een ander potje.

Winst op Senesi is dus €17 miljoen - (€1.750.000 (balanswaarde) + €800.000 (10% San Lorenzo) + evt. derdengelden) = €14.450.000 waar dan de agency nog van afgaat.
Precies. Dat is de boekwinst. (Niet de winst) 😉
Wat bedoel je? Senesi is materiaal voor Feyenoord.
Als een fabriek voor 10 miljoen een machine koopt en die in 5 jaar afschrijft, is dat ding voor het bedrijf nog 4 miljoen waard. Als ze hem verkopen voor 5 miloen hebben ze toch 1 miljoen winst of in jouw ogen 5 miljoen verlies?
Dit begrijp ik niet. De afschrijving van de transfersom en de salaris kosten van afgelopen seizoenen zijn meegenomen in het bedrijfsresultaat van deze seizoenen. Dus kan er een flinke boekwinst worden bij geschreven als Senesi nu voor 17 wordt verkocht. Maar het lijkt mij niet dat dit zo wordt berekend door Feyenoord. Salaris ten laste van het resultaat is prima, maar afschrijvingen wil je weer terugverdienen. Dus 17 - 6.5 aanschaf - 0.85 doorverkoop - dan houdt Feyenoord toch een kleine 10k over. Waarom kan er dan slechts voor zo’n fooi worden herinvesteert?
Zijn agenten verdienen toch via de lopende partij of zie ik dat verkeerd
  • 1
  • 2