lingr1

VK Sportphoto

Nieuws

Lingr schiet Feyenoord naar finale TOTO KNVB Beker

Van de redactie

Feyenoord heeft in eigen huis de finale van de TOTO KNVB Beker bereikt door met 2-1 te winnen van FC Groningen. Ondanks een 0-1 achterstand bij rust, was de ploeg van Arne Slot in staat om in de tweede helft de wedstrijd om te draaien en een finaleplaats veilig te stellen door doelpunten van Dávid Hancko en Ondrej Lingr.

Feyenoord begon niet goed aan de halve finale. De enige dreiging van de kant van Feyenoord kwam voornamelijk van Yankuba Minteh. Na ruim een half uur spelen kwam FC Groningen op een 0-1 voorsprong door een schot van Duarte wat via een been van Thomas Beelen achter doelman Timon Wellenreuther binnenviel. Tot het rustsignaal was Feyenoord niet in staat tot echte grote kansen te komen.

In de rust greep Arne Slot in en wisselde zowel Marcos Lopez als Igor Paixão voor invallers Luka Ivanusec en Bart Nieuwkoop. Feyenoord begon sterk en kwam via onder andere Minteh aan een paar goede mogelijkheden. Na een uur spelen kwamen de Rotterdammers via Dávid Hancko op gelijke hoogte uit een voorzet van Calvin Stengs.

Tien minuten voor tijd was Ondrej Lingr als invaller zoals vaker dit seizoen direct belangrijk en tikte de bal na een strakke voorzet van Ivanusec het doel in en bezorgde hiermee de finaleplek voor zijn ploeg. Grote smet op het duel was het uitvallen van Calvin Stengs. De aanvallende middenvelder kreeg een akelige tackle op zijn knie te verwerken en moest in tranen met de brancard het veld verlaten. Over de ernst van de blessure is nog niets bekend.

De finale van de TOTO KNVB Beker speelt Feyenoord tegen N.E.C. op 21 april in De Kuip.

Feyenoord - FC Groningen 2-1

Scoreverloop:
31' 0-1 Duarte
62' 1-1 Hancko
83' 2-1 Lingr

Delen

Reacties

Kijk als Stengs , Timmer en Wieffer hun dag niet hebben dan kan je Messie en Ronaldo in de spits hebben maar dn bakken ze er ook niets van. Dus zou uada en Lingler daar niet op af rekenen. De wedstrijd win je op het middenveld
En aangezien Kökcü niet echt is vervangen ontbreekt het daar aan een aanjager/vormgever en omdat Stengs minder middenvelder is dan Szymanski, is het middenveld ondanks Timber (wel aanjager, géén vormgever) en Wieffer (is eigenlijk nog beter dan vorig seizoen) toch zwakker. Tel daarbij zeer matige presteren van de vleugelaanvallers en je hebt de verklaring voor het feit dat we nu al maanden zitten te kijken naar een elftal dat op 'Advocaatniveau' functioneert en presteert.
Dekuji Lingr!!

Onze Slavische strijders met de goals vandaag.

Hoop dat Lingr nou is wat kansen krijgt om langer te spelen. Alleen al door de enorme hoeveelheid energie hij erin gooit en de trots om voor ons te spelen. Denk dat het voor santi ook goed uit kan pakken als er een 10 achter hem speelt die heel diep staat om over hem heen diep gaat in de 16
Stengs blessure zag er slecht uit, hopelijk geen kruisband gescheurd en einde seizoen/ek?
Zondag gaat ie met Nieuwkoop en Zerrouki spelen let maar op.
Nieuwkoop zogenaamd om Dest tegen te houden en Zerrouki omdat Stengs niet speelt (denk ik).

Hoop maar dat we daar niet voor lul gaan staan. En dat Hartman beter is want Lopez (gescout door iemand met hond en stok) kan echt niet tegen Bakayoko , hij kan al niks tegen een KKD ploeg.
Ach, toen Hartmannetje vorig seizoen wat al te opgefokt speelde tegen Ajax (uit), liet Lopez zien een meer dan waardige stand-in te zijn. Dus die opmerking over die stok en een hond zeggen meer over jou dan over de speler. Het heeft er wel de schijn van dat hij geen speler is, die heel vanzelfsprekend meedraait als hij in maanden geen echte wedstrijd minuten maakt.
Heeft werkelijk geen 1 bal goed gespeeld alleen maar ingeleverd.
Slot wisselt niet snel na 45 mins maar Lopez zakte echt door een ondergrens
Lopez was gisteren idd een van de zwaksten in een zwak elftal, dat is een feit. Daarmee is het nog geen voetballer die er helemaal niks van kan.
Sommige mensen denken dat je spelers uit kan wisselen zonder ritme alsof het een fifa spelletje is, zonder gevolgen. Het is een prima back, die vandaag gewoon een klotedag had.
Lopez komt van te kloese van zijn tijd in Amerika als ik het goed heb.
Nou nou...... Misschien toch een goed idee meer gebruik te gaan maken van Lingr. (Hij had die bal van Minteh wel gepromoveerd tot een goal!)
"Pole position"

https://www.vi.nl/pro/psv-op-pole-position-heel-snel-duidelijkheid-over-keuze-babadi-
Zonder een goed middenveld redt je het ook niet tegen middenmotor
Tegen de nummer 6 in de KKD bak je er ook niet zoveel van.