De aanleiding op de strafschop (beeld: @feytraining)

Jeugd

Feyenoord O21 lijdt onnodig puntenverlies tegen NAC Breda O21

Moreno

Feyenoord O21 heeft teleurstellend gelijkgespeeld tegen NAC Breda. Zeker in de eerste helft had de ploeg van Pascal Bosschaart het duel al moeten beslissen, maar dat lieten de Rotterdammers na. Zo is de koppositie nog geen feit.

In een dominante eerste helft slaagde Feyenoord O21 er in de eerste 25 minuten nog niet in om veel kansen te creëren tegen NAC Breda. Beide ploegen hadden moeite met de harde wind die over het veld raasde, maar na een klein halfuur spelen kwamen de Rotterdammers beter in de wedstrijd. Amir Rais versierde vernuftig een strafschop, en die kans werd met beide handen aangegrepen door Joey de Bie: 1-0.

Na de openingstreffer kreeg De Bie twee enorme kansen om te scoren. Ditmaal slaagde de spits daar echter niet in. Ook Rais kon in kansrijke positie uithalen, maar raakte het zijnet. Feyenoord verzuimde in de minuten na de 1-0 om de score te verdubbelen. Bijna leek de oude voetbalwet in werking te treden: als je hem zelf niet maakt, doet de tegenstander het wel. Het scheelde niet veel, maar de grote kans van NAC werd ternauwernood geblokt door de Rotterdamse defensie. Zo gingen de ploegen rusten met een 1-0 stand.

Na rust ging het snel mis voor Feyenoord. Een enorme taxatiefout van Luc Netten in de defensie zorgde ervoor dat een andere oud-Feyenoorder, Jordan Zirkzee, recht op keeper Mannou Berger af kon. Hij faalde niet en schoot de 1-1 binnen.

Niet veel later was daar één van de mooiste aanvallen van de wedstrijd. Na een mooie combinatie over de linkerkant kwam de bal aan de rechterkant bij Van den Elshout terecht. De aanvallende middenvelder schoot in kansrijke positie echter zeer slap in. Ook Fabiano Rust had het geluk niet aan zijn zijde; uit een corner kopte hij op de lat.

Zo leek het eerder de vraag wanneer Feyenoord op voorsprong zou komen dan óf dat zou gebeuren. Maar in de eindfase van de wedstrijd stagneerde het overwicht van de Rotterdammers en lukte het niet echt meer om in de buurt van Tein Troost te komen. De wissels verzwakten Feyenoord eerder dan dat het ze versterkte. Ook bijna tien minuten blessuretijd hielpen niet, sterker nog: NAC was diep in extra tijd twee keer het dichtst bij de winst. Zo verzuimt Feyenoord de koppositie over te nemen van FC Twente/Heracles, maar heeft het nog wel altijd de minste verliespunten in de O21-competitie.

Opstelling Feyenoord O21
Berger; Arnaud, Netten (80' Zaal), De Blok, Candelaria; Plug, Van den Elshout (86' Breinburg), Rust (65' Bobson); Rais (65' Pedro Vanga), De Bie, Sliti