Onbevestigd
hancko-feyenoord-2

Alamy

Transfers

Luděk Mádl: 'Er ligt €6m op tafel voor Dávid Hancko'

FeyenoordTM

Feyenoord heeft topurgentie gemaakt van de komst van Dávid Hancko. Volgens journalist Luděk Mádl ligt er een bod van €6.000.000 op tafel. 

Eerder werd volgens Mádl een bod van €5.000.000 van tafel geveegd. Nu Feyenoord weer concreet is, verwacht de Tsjechische journalist dat een transfer voor de hand ligt en dus ook van de grond gaat komen.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Bronnen bevestigen dat Feyenoord, Sparta en Hancko eruit zijn. Speler was al in Rotterdam in afwachting tot akkoord, zal vermoedelijk morgen worden gepresenteerd
Wat een club, van Dick Advocaat en allerlei miskopen tot Arne, Finale en verkopen van 20 miljoen + en aankopen van 6 miljoen +, prachtig. Word een top seizoen. Hopen dat Arne alles in redelijk tijdsbestek in elkaar kan draaien, maar dat vertrouwen is er wel.
Precies! We hebben een flinke stap gemaakt. Ook Slot die heeft verlengd is geweldig voor de toekomst. Hij loopt niet in 7 sloten tegelijk.
Een paar weken deze site gevolgd en nooit gereageerd. Nu toch maar. Hieronder staan een hoop berekeningen, percentages en aannames over de te betalen rente aan banken. Voor 99,9% van ons is dat puur natte vingerwerk. Het kapitaal van een club staat niet op het veld, het wordt op het veld gemaakt, zie bijvoorbeeld Aursnes. Jonge talentvolle spelers met langlopende contracten en een begeleidingsteam dat deze spelers beter oftewel duurder kan maken. Levert meer op dan die 5 of 6 % rente die aan de bank moet worden betaald.

Voor de supporters die kritisch zijn op Rasmussen. Het kan dat jullie gelijk hebben maar kijk Emmen - Feyenoord ( het debuut van Senesi) nog eens terug). Wat zou er toen over de 7 miljoen aankoop gepost zijn?
Heel moeilijk om antwoord te geven op de financiën van de club. Zeker omdat het niet duidelijk is welke rentebedragen Feyenoord moet betalen, hoe groot het gat van de coronacrisis is en hoeveel transferopbrengsten verdwijnen naar zaakwaarnemers en doorverkooppercentages.

Nog jammerder is dat bijna alle aan- en verkopen van deze transferperiode in het nieuwe boekjaar vallen. We zullen dus nog meer dan een jaar geduld moeten hebben om de huidige situatie te kunnen inzien.
Bovenstaande tweet van de Tsjechische journalist zegt al "it's about to happen".
Komt op hetzelfde neer.
Als je de Tweet vertaalt waar dit nieuwsbericht over gaat dan sluit hij zijn tweet af met "de transfer staat op het punt te gaan plaatsvinden", oftewel "it's about to happen", zo goed als rond dus.
Op Twitter werd Gregoire Defrel gelinkt aan Feyenoord . Iemand iets over gehoord?
ik zie een account die dat meldt op twitter en dat account meld alleen maar onzin transfers.
Gelukkig maar, lijkt mij geen hoogvlieger...
Feyenoord toonde tijdens de zomervakantie al interesse in Dávid Hanck. Sparta zei nee, volgens mijn informatie weigerden ze 5 miljoen euro, schreef de krant Sport ongeveer 2 miljoen euro.
In de nieuwe situatie (Fey zonder geblesseerde linkerstopper, ACS zonder bekers) ligt een nieuwe prijs van 6 miljoen euro op tafel.
En de overdracht staat op het punt te gebeuren. Bericht vertaald.
Laatste jaar van Europarcs toch? Al iets bekend over de volgende hoofdsponsor?
Ik mag hopen dat er nu eindelijk een grote naam zich aan de club gaat binden.
Met succes komen de sponsoren moet je maar denken, dat zal wel goed komen.
Als het nu niet lukt om een grote naam aan ons te binden, wordt het nooit wat.
Coca Cola zou zou een mega stunt zijn!
Beide hebben de zelfde kleuren rood/wit!
Win Win situatie
Eerst nog effe kampioen worden dot jaar :-). Dan komt het helemaal goed.
Waarom gaat iedereen eraan voorbij dat deze journalist in bovenstaande tweet zegt dat de transfer “op het punt staat te gebeuren”, oftewel “it’s About to happen”. Dat is de essentie van zijn tweet, niet dat Feyenoord 6 miljoen heeft geboden. Kortom; deze transfer is vrijwel rond, als we deze journalist kunnen geloven.
@ftm is zagadou niet iets voor Feyenoord?
Die wil waarschijnlijk niet naar de eredivisie😉. Er zullen ook welclubs zijn uit de PL of LaLiga die hem willen...
Die 40% of 25% herinvesteerbaar is ene eigen leven gaan leiden.

Het is natuurlijk flauwekul om als je voor 10 miljoen verkoopt of 100 miljoen die 40% blijft staan.

Feyenoord had aan langlopende schulden ( met aflossingsregeling ) 24, 4 mijoen per 30-6-2021 bij banken en de belastingdienst.
Je kan ervan uitgaan dat die schuld bij de belastingdienst , 18,5 miljoen, direkt moet worden afgelost met deze inkomsten en ze zullen die bij de banken ook wel aflossen, dat kost goud geld.
Kortlopende schulden en vorderingen zeggen me niet zoveel, dat is dageijkse business, maar ik denk dat je ervan kan uitgaan, dat Feyenoord momenteel ( ongeveer) schuldenvrij is.
Feyenoord heeft nu 25 (sinisterra) + 15 (malacia) + 15 (senesi) + 1,3 (linsen) = 56,3 miljoen inkomsten.
Momenteel met Paxiao en zonder Hancko heeft Feyenoord ongeveer 25 miljoen uitgegeven. Schuldenvrij gaat dus op dit moment nog niet lukken.
Maar dat hoeft ook helemaal niet. Schulden hoef je niet in 1x terug te betalen, alleen het achterstallige gedeelte. Maar als het schulden zijn met hoge rente percentages is het toch vaak verstandig wel meer af te lossen dan nodig
Het is voor een bedrijf als Feyenoord niet interessant om schuldenvrij te zijn. Je ziet dat zelfs clubs met een hoog eigen vermogen ook openstaande schulden zijn.
Ik heb het over langlopende schulden, niet over kortlopende.
Van die eerste moet je, de Belastingdienst zal Feyenoord dwingen om die achterstallige bedragen te betalen en terecht, het is gemeenschapsgeld en als de club genoeg geld heeft gewoon betalen.
Die langlopende schulden bij banken hebben een hoog rentepercentage, dat kost je dus jaarlijks meer dan een half miljoen aan rente, dus als het kan kan je die beter aflossen.
Er is ook nog 23 miljoen verdiend aan Europese wedstrijden.
Maar die zijn ook weer deels uitgegeven in de winterstop.
+ inkomsten Conference League en de Aursnes miljoenen. Kökchu misschien ook nog en Pedersen? Dan ben je zo 45-50 mln verder...
Johno, je vergeet nog wel even de niet begroette inkomsten van de ECL a 20 tot 25 miljoen euro.
Naast de 23 mln van de Conf L is ook de poulefase EL goed voor 10-12 mln
Er is ook nog die 30 of 40 miljoen schuld aan Goldman Sachs toch?

Wil je echt volkomen gezond en schuldenvrij zijn dan zullen Kokcu en Aursnes ook nog fantastische klappers moeten maken van ieder minimaal 25 miljoen en vooral in het geval van Kokcu is dat wel wat ik nog hoop. Die is al vervangen met het huidige middenveld en kan makkelijk gemist worden
Goldman Sachs vordert op Stadion Feyenoord en niet de club.
Belastingdienst hoeft niet per direct afgelost te worden en staat niet voor niets bij langlopende schulden. Zoals voor elk bedrijf geldt voor uitstel van belasting vanwege de Corona, dat deze binnen 5 jaar afgelost moet worden. Er komt dan in totaal wel ruim 1.5mil aan rente bovenop. Sneller aflossen mag natuurlijk ook bij de Belastingdienst maar hoeft dus niet.
Vergeet de aandelen van de vvf niet
Ik denk dat wij een betere selectie hebben op de 31ste als PSV. Als het hanko niet wordt dan vinden we wel weer iemand anders.
Op basis van onbekende spelers en youtube filmpjes? Ik hoop dat je gelijk hebt maar ik wacht eerst af en wil het de komende wedstrijd(EN) met eigen ogen zien voor ik zulke gewaagde uitspraken ga doen
We hebben voor de 31ste overal twee van. En zijn allemaal degelijk tot international.
En dit elftal is uitzonderlijk flexibel. Bijna elke speler kan op twee of mee posities spelen. Dat is wel heel bijzonder. Zo kun je zelfs tijdens de wedstrijd positiewisselingen doorvoeren.
Vragen ze 40 mil voor, voor dat bedrag heeft feyenoord een brede bank en een kampioenswaardig elftal voor.
Wat hebben ze uitgegeven dan
Timber 7.5 miljoen
Giminez 4 miljoen
Lopez 1.2 miljoen
Wieffer 550 duizend
Paixao 6 miljoen
Danilo niks
Idrissi 1 miljoen
Rasmussen 1 miljoen
Dilrosun 3.2 miljoen
Shancko 6 miljoen ??
30.5 miljoen om en nabij
Dan inkomsten aan transfers
Malaria 15
Sinistere 25
Senesi 15
Linksen 1.3
Berghuis 1 miljoen aan transfer en 1.5 aan bonussen
58.8 miljoen en 24 miljoen van de cfl en recettes van de cfl
82 miljoen aan inkomsten
Stel dat aurness word verkocht zal die 17 miljoen opleveren dan komt de totale inkomsten uit transfers 75 miljoen exc bonussen
Dan die Argentijn of zerrouki 6 miljoen aan kosten 36.5 miljoen euro
Dan heb je alleen aan transfers een positief saldo van 38.5 miljoen
huursom voor Szymanski 2 miljoen vergeet je, of dit moet uit een ander budget komen, dat weet ik uiteraard niet.
Of er is helemaal geen huursom aangezien het gaat om een speler uit de Russische competitie
2 miljoen heeft Feyenoord betaald voor Szymanski, exclusief salaris uiteraard
Huursom zijn salaris lasten en geen transferbudget.
Haal heuvelhut er maar vanaf dat was vorig jaar... Telt niet meer mee... telt nooit meer mee...;)
Dat is natuurlijk een prima resultaat , wat je wel in ogenschouw moet nemen is dat Feyenoord per 30-6-2021 24,4 miljoen aan langlopende schulden had ( banken en belastingdienst ) en dat van de netto inkomsten Europees voetbal 15% besteedt moet worden aan terugkoop aandelen VvF en van de netto transferinkomsten 20%.
En aanvullend, ik neem aan, dat de belastingdienst al op de stoep staat, gezien de inkomsten, om hun schuld te innen.
Ze waren een aflossingsregeling overeengekomen, maar die zal nu wel van tafel zijn.
Tenminste, ik heb er geen ervaring mee, maar die zijn er in de regel snel bij om hun deel op te eisen.
We besteden minder dan 40% aan transfers. Dus 0,4*98 miljoen = Ommen en nabij 38 miljoen idd.
Uitgaven en kosten door elkaar. Gaat een hoop fout in dit verhaal.
Ja joh, lekker een 6de vleugelspeler halen voor 2 posities, heel verstandig
Hoe rijmt dit met:

Supporters mogen er vanuitgaan dat er hooguit 25% herinvesteerd kan worden van de inkomende transfersom (naar verluidt een vaste fee van €15.000.000) van Senesi.
Ook als er een forse bieding ligt op Paixao? Hoe kan Feyenoord dat dan betalen?
Zou eerst maar eens een keer leren tellen @ Bane

Het verhaal van 40% was bij de eerste uitgaande transfer

Inmiddels is er behoorlijk verkocht en minder geld uitgegeven voor inkomende transfers

Vandaar dat zoiets gelukkig mogelijk is.
Zou ook graag toppers uit Nederland zien maar die zijn schaars en mogelijk nog duurder zo niet onmogelijk te betalen waarbij je moet afvragen of de kwaliteit er wel is.
Deze speler zou absoluut een aanwinst zijn, dus laat maar doorgaan
40% was het dacht ik. Dus van Sinisterra (25m), Malacia (15m), Senesi (15m) en Linssen (1,3m) zou dan in totaal ca. 22,5m geherinvesteerd kunnen worden. Daarvan is in totaal ca 19,8m uitgegeven aan Timber, Dilrosun, Szymanski, Gimenez, Lopez en Wieffer.
Kan je een paar kanten op:
a) er was ook zonder uitgaande transfers al een budget beschikbaar (was een paar miljoen dacht ik);
b) de 40% klopt niet;
c) de 40% geldt alleen tot de schulden zijn afgelost. Volgens mij was er rond de 30m aan schulden, de 60% die niet geïnvesteerd zou worden is nu ca. 33,8m. Dus daar houdt je misschien wat op over.

Hoe we daar dan Paixão én Hancko van zouden kunnen kopen? Geen idee.
21 miljoen die dit jr moest afgelost worden waaronder 12 miljoen aan de belastingdienst,maar door een regeling die feyenoord heeft getroffen is dat een langlopende schuld geworden dus dat scheelt al heel veel
Er zat al 5 miljoen in de pot voordat er uberhaupt 1 transfer is gedaan.
Zo zie ik het ook. Bij Senesi werd zelfs gezegd 25%. Dus Sini en Malacia 40% is 16 mil. Senesi 25% is 3,75 mil. Linssen 40% is 0,5 mil. Ze hadden een potje van 5 mil. Maakt totaal 25,25 miljoen te besteden

Afgaande van de transfers op TM:
Timber 7,2
Dilrosun 4
Gimenez 4
Lopez 2
Wieffer 0,5
Totaal 17,5

Dan tel ik de huurfees niet mee van Idrissi, Rasmussen en Szymanski.

Dan blijft er 7,75 miljoen te besteden over. Volgens mij gaat dat geldt zo’n beetje op aan Paixao. Dus hoe gaat je Hancko dan financieren. Of ze nemen een voorschot op Aursnes. Dat kan natuurlijk wel.
Daarnaast is er ook nog gewoon budget om inkomende transfers me te financieren los van de uitgaande. Vergeet niet we hebben vorig jaar financieel een goed seizoen gedraaid, daarbij denk ik ook dat er van de inkomende transfers meer geïnvesteerd wordt dan de in de media genoemde 25-30%.

De tweede plek levert dit seizoen al 60 miljoen op.... genoeg om voor te spelen...
Die 40% herinvesteerbaar gold dat voor iedere uitgaande transfer deze zomer. Ik meen te hebben begrepen dat dat enkel bij de verkoop van Sinisterra en Malacia het geval was. Mogelijk dat van de overige verkopen een groter percentage herinvesteerbaar is?
Die 25% bij Senesi klopt gewoon niet. Ze zijn bij 1908 echt extreem goed in het vinden van primeurs, maar op het financiële vlak wat minder. ;)
Denk het niet. Ik geloof dat de conference league ons zo’n 20M heeft opgebracht. Gelukkig durven we te investeren zodat we een volgende stap kunnen maken.
We hebben verkocht (zonder bonussen)= 56.3miljoen

We hebben gekocht (zonder bonussen)=17.7miljoen

Inclusief Hancko €6m en Paixao €9m zou dat bedrag €32.7m kunnen worden.

Dan heb je 58% ge-herinvesteerd. Dat klinkt heel redelijk..
En dan inderdaad nog wat inkomsten uit conference League.
En als Aursnes inderdaad weggaat kun je ook weer €9m investeren om de 58-60% te blijven.
Oh, en die 25% die een keer in een artikel hier benoemd is haalde volgens mij ook het aankoopbedrag en het salaris van Senesi nog van zijn transfersom af. Beide zijn natuurlijk al lang betaald dus hebben geen invloed op wat je kunt herinvesteren.
Dat was de totale berekening van ruiger betreft senesi zijn transfer som en verkoop en salaris,maar salaris kan je niet verrekenen met de transfer inkomsten want salaris heeft feyenoord een aparte pot voor
Er wordt vaak in termijnen betaald, dan valt het onder periodieke afschrijvingen. Soms zelfs in meerdere jaren. Dit maakt het iets makkelijker.
In de tweet van de journalist zelf.

Hij zegt in zijn tweet "transfer staat op het punt om te gebeuren" (it's about to happen).
Dit was zo’n beetje het volledige budget van vorig jaar om versterkingen te doen. Tijden zijn veranderd. Met zevenmijls laarzen vooruit!
Mooi om te zien dat de biedingen van Feyenoord nu structureel boven de 5mln zijn, dan ga je in een hele andere vijver vissen dan we de afgelopen jaren gedaan hebben. Alleen nog maar toppers binnenhalen!
Hoe je het schrijft en uitspreekt verschilt vaak in Slavische talen (zoals O en A).
Prima snelle sterke verdediger naast onze mauer 🩹
Lekker nieuws man, hopen dat het correct is en dat we Hancko snel mogen verwelkomen.
Er wordt heel vaak gezegd dat de bedragen die Feyenoord over heeft voor spelers te hoog is. Ga er toch wel vanuit dat nu de juiste mensen aan het roer staan, de juiste bedragen worden betaald. En ze heel goed weten wat ze kunnen besteden komend seizoen en in de toekomst. Dus vertrouw gewoon op het beleidsplan, Slot, te Kloese en Arnesen.

Dus zou zeggen, heb vertrouwen in de namen hierboven en support ook hun en niet alleen de mannen op het veld!

Gaat een mooi seizoen worden!
Goed gezegd... Dit is de kern denk ik
Aursnes, Trauner om maar wat recente voorbeelden te noemen zijn top gescout en niet te duur gebleken. Onze Arne laat jongens vanuit hun kwaliteiten spelen waardoor ze beter worden en meer waard worden. Dat levert uiteindelijk geld op, ook als ze al meer kosten bij binnenkomst.
Haha bedankt voor het delen van de tweet in het Tsjechs
Prima. Sparta Praag zit nog een stuk hoger, daarover vanavond meer in de podcast
Top hoe je zoveel van je persoonlijke tijd hierin steekt Rutger, ga zo door!
Ik leid hier uit af dat het nog wel even kan duren.
Of dat Feyenoord de aandacht moet gaan verleggen naar een andere optie?
Hoelaat is deze weer online te zien ?
Komt hier op de site te staan en is waarschijnlijk morgenvroeg ergens online had ik gelezen.
Studio 1908 https://open.spotify.com/episode/4K8YU6pkhK5XGU6FZl6Ip3?si=qzMWOMWzR4KTsJTIWHuZdw&utm_source=copy-link
Hoezo zit Sparta Praag nog een stuk hoger? De journalist in de tweet zegt dat de transfer op het punt staat te gebeuren. Klopt die informatie dan niet?
Twee mogelijkheden:

De informatie van de journalist klopt niet. Sparta blijft hoger in de boom zitten.

De informatie klopt wel en Sparta Praag gaat overstag en accepteert een lager bedrag. Dat is misschien ook niet raar nu ze de Conference League zijn misgelopen.
1908 zegt in zijn eigen artikel ook dat de transfer wel van de grond gaat komen (laatste zin), maar in de reacties eronder zegt hij dat Praag nog veel hoger zit qua vraagprijs. Dat vind ik tegenstrijdig.
Opschieten graag! Volgende week moet die er echt staan want Rasmussen is net niks. Moet wel kunnen tegen Heerenveen maar liefst week erop gewoon Hancko!