slot

VK Sportphoto

Nieuws

MATCHDAY • Feyenoord speelt stadsderby bij Sparta

Twan

Na een korte interlandstop is het aan Feyenoord om de draad weer op te pakken in de Rotterdamse stadsderby. Het Kasteel zal decor staan voor een wedstrijd tussen de koploper en de verrassende nummer zes van de Eredivisie. 1908.nl blikt alvast vooruit.

Onderlinge ontmoetingen
Feyenoord speelde 55 keer eerder een competitieduel in Het Kasteel. Feyenoord nam 33 keer de drie punten mee naar Zuid. Dertien keer werden de punten verdeeld, en negen keer zegevierden de Spartanen.

In speelronde zes stond de stadsderby in de Kuip op het programma. Feyenoord wist het Rotterdamse duel zonder al te veel moeite naar zich toe te trekken. In de vijfde minuut opende Kökcü de score met een geplaatst afstandsschot. Dilrosun schoot Feyenoord op 2-0, waar keeper Olij er niet al te best uitzag. In de 73e minuut wordt de eindstand door Giménez bepaald op 3-0.

Laatste vijf resultaten in competitieverband

Seizoen Thuis Uit Uitslag
2022/2023 Feyenoord Sparta 3-0
2021/2022 Feyenoord Sparta 4-0
2021/2022 Sparta Feyenoord 0-1
2020/2021 Sparta Feyenoord 0-2
2020/2021 Feyenoord Sparta 1-1

Huidige vorm
Sparta Rotterdam staat inmiddels al sinds speelronde negen op plek zes. Een knappe prestatie van de stadsgenoot, die vorig seizoen nog 14e werd. De club is daarmee nog volop in de race voor de Europese play-offs. Sparta verkeert in goede vorm, en wist de drie meest recente wedstrijden in de Eredivisie te winnen tegen Excelsior (1-4), Vitesse (3-1) en FC Emmen (0-2).

 

Vermoedelijke opstelling
Olij; Sambo, Vriends, Eerdhuijzen, Pinto; Van Mullem, Kitolano, Verschueren; Van Crooij, Lauritsen, Saito.

 

Afwezigen
Sparta Rotterdam: Jonathan de Guzman (enkelblessure)

Feyenoord: Justin Bijlow (polsblessure), Quinten Timber (voetblessure), Patrik Wålemark (bovenbeenblessure), Lutsharel Geertruida (hamstringblessure), Oussama Idrissi (schorsing)

 

Delen

Reacties

Winnen zou heel fijn zijn. Denk 1-2. Have fun all
Verwacht een zware wedstrijd, Sparta doet het gewoon goed. Benieuwd wie er linksbuiten zal staan. Paixao in de basis of toch Dilrosun.
Jalalalalalaaa strijd voor ons Feyenoord !!!