kasteel

VK Sportphoto

In beeld

MATCHDAY • Sparta - Feyenoord

Van de redactie

In de tweede speelronde staat voor Feyenoord het uitduel tegen stadsgenoot Sparta op het programma. Arne Slot rekent erop dat zijn team zondag een reactie afgeeft in de Rotterdamse derby, na de teleurstellende seizoensouverture van vorige week tegen Fortuna Sittard (0-0). De Spangenaren startte het seizoen afgelopen weekend met een 1-2 zege bij PEC Zwolle.

De wedstrijd wordt om 14:30 uur afgetrapt op Het Kasteel en staat onder leiding van arbiter Danny Makkelie. Makkelie wordt op Het Kasteel ondersteund door assistent-scheidsrechters Hessel Steegstra en Jan de Vries. Laurens Gerrets is als vierde official aangesteld. Het videoarbitrageteam bestaat uit Jochem Kamphuis (VAR) en Patrick Inia (AVAR).

Directe concurrenten Ajax en PSV speelden zaterdagavond. Ajax leed puntenverlies in Kralingen bij Excelsior (2-2). PSV won in Arnhem van Vitesse met 1-3.

Feyenoord, Feyenoord, wat gaan we doen vandaag? Voorspel de uitslag in de reacties hieronder.

whatsapp-image-2023-08-19-at-113846

Delen

Reacties

***** 1 (Jangebak) krijgt waarschijnlijk volgende week gezelschap van ***** 2 : Idrissi.
Hoe krijg je het voor elkaar. Wat een geweldige versterkingen t.o.v. vorig seizoen. De kwaliteit druipt er van af.
Weer met 10 tegen elf. Het lievelingetje van Slot (Jangebak) staat weer opgesteld ipv b.v. Sauer. Jeugd krijgt geen kans bij Slot.
Hopelijk gaan we vandaag weer eens scoren!
Al drie officiële wedstrijden is dat niet gelukt.

Wisten jullie dat het Happel in het meest succesvolle seizoen ooit, 1969/70, tweemaal is overkomen?

04-03-1970 Vorwärts Berlin uit, 1-0 verloren
08-03-1970 ADO Den Haag thuis, 0-0
12-03-1970 GVAV (het vroegere FC Groningen) thuis, 0-1 verloren (uitschakeling in de KNVB Beker)

Driemaal 0-0:
28-03-1970 Go Ahead Eagles thuis
01-04-1970 Legia Warszawa uit
05-04-1970 Sparta Rotterdam uit

Zelfs succesvolle ploegen kan dit zomaar overkomen.
Dus geen paniek. Het gaat wel lukken vanmiddag.

Ik voorspel een herhaling van vorig seizoen: 1-3
Weer met 10 tegen elf. Het lievelingetje van Slot (Jangebak) staat weer opgesteld ipv b.v. Sauer. Jeugd krijgt geen kans bij Slot.
Echt bizar dat Alireza nog in de basis mag starten..
Middenveld blijft een zorgenkindje.

Over combinatie Wieffer/Zerrouki is al genoeg gezegd. Ik gok dat het erop uitdraait dat een van de twee zal spelen maar dat duurt nog een wedstrijd of 5. Nu ben je eigenlijk al je middenvelders van vorig jaar kwijt omdat Wieffer op 8 geen schim is van de speler die hij op 6 was vorig seizoen. Timber op 10 kan niet, wellicht op 8.

Stengs is geen 10 en Ivanusec eigenlijk ook niet. We hebben dus tenminste een hele goede middenvelder nodig als Ivanusec komt. Zet je hem op 10 dan moet er een linksbuiten bij.

Vandaag zou ik het zo doen

Bijlow of Wellenreuther
Luts
Beelen of Trauner
Hancko
Q

Wieffer
Timber
Stengs

Paxao
Santi
Sauer
Ik verwacht vandaag hetzelfde middenveld als vorige week
Hoop het niet, combinatie loopt niet lekker.Maakt mij niet uit wie hij opstelt maar deze drie samen op het middenveld werkt iig voorlopig nog niet
Ik niet. Ik denk dat het Wief Zerrouki en stengs wordt en alireza linksbuiten
Correctie. Ali rechtsbuiten uiteraard
Je hebt gelijk. Ik ben strontziek van megakutaankoop Zerrouki. Je hebt de nr 6 van het Nederlands elftal in je selectie, Wieffer. Wat een onzin Zerrouki aan te kopen en die op 6 te zetten. Slot wou Zerrouki hebben en zet dit middenveld neer. Slot doet heel veel goed maar dit is een blunder. Ik hoop dat hij zijn ego aan de kant kan zetten en bij Te Kloese aandringt op een creatieve 8, en zijn fout openlijk durft te erkennen door Zerrouki op de bank te zetten en Wieffer terug op 6.
Ik hoop dat Slot start met Wieffer op 6, timber op 8 en Stengs op 10. Lijkt me op dit moment het meest logische middenveld. Ueda kan ook op 10, maar die heeft een gemankeerde voorbereiding gehad, dus zal nog niet zo lang kunnen spelen.. Kan zijn dat Stengs vorige week rechtsbuiten startte omdat hij ook nog niet helemaal fit genoeg was om mee te komen in de intense speelstijl. Maar we zijn weer een weekje verder en het is de enige spelbepaler die feyenoord op dit moment heeft. Die moet je dan op 8 of 10 zetten om het spel te verleggen.
Eens, Stengs moet je voor nu op 10 hebben. Laat hem maar de mooie steekballetjes geven. Met Igor op de ene flank en de andere... maakt niet zoveel uit, vorm van de dag. Hoewel Dilrosun mss nog wel baat zou kunnen hebben bij een echte 10.
Dat is idd het meest logische middenveld op dit moment. Maar dit zal helaas niet de opstelling zijn. Ik ben er zeker van dat Zerrouki weer op 6 staat en Wieffer op 8. Een midddenveld waar ik verdrietig van word.
Daar ben ik ook niet kapot van. Zoals iedereen wel ziet heb je dan gewoon van alles te weinig: diepgang, creativiteit en scorend vermogen. Het kan best zijn dat Wieffer zou kunnen groeien op die positie, maar daar is nu te weinig tijd voor.
Wieffer is een ideale 6. Uit de statistieken blijkt dat hij een hoop ballen verovert. Hij heeft de verdedigende kwaliteiten die je op 6 wil zien. Maar wat hem voornamelijk een goede 6 maakt is dat hij naast goed verdedigen op die positie het spel kan versnellen. Wieffer is een 6 als Busquets. Hij kan goed scannen, de vrije man zien voordat hij de bal krijgt. En als hij de bal dan krijgt speelt hij hem in 1 voetbeweging door waardoor je het spel versnelt, snel de bal verleggen naar een volgend station. Nu wordt hij op 8 misbruikt. Een 8 moet een spelmaker zijn. Spel maken is wat anders dan spel versnellen. Nu staat miskoop Zerrouki op 6. Die kan net als Wieffer ook goed een bal veroveren, maar meer dan dat zit er niet in. Traag, niet scannen, niet in 1 keer doorspelen, bal aannemen en dan geen oplossing zien omdat de tegenstander dan al de ruimte heeft dichtgelopen. Daarom speelt Zerrouki vaak een bal breed of naar achter. Zerrouki op 6 en Wieffer op 8 is hopeloos. Slot doet een hoop goed maar dit is echt een blunder.
Ik vind Zerrouki een goede en nuttige speler, maar meer voor de concurrentie op 6 met Wieffer, die gezien zijn prestaties en de kwaliteiten die jij noemt het seizoen zou moeten beginnen als nummer 6. Voordat bleek dat Szymanski er niet nog een seizoen aan vast plakte was ik best wel een voorstander van de komst van Zerrouki voor de concurrentie, maar nu komen ze door het vertrek van twee sleutelspelers wel geld tekort om dat verlies goed op te vangen. Er had achteraf bezien beter een goedkopere back up van Wieffer kunnen worden gehaald zodat er geld overbleef voor een speler in d categorie Bitello. Zeker omdat Timber daar in geval van nood ook nog kan spelen. Ze hadden in ieder geval beter kunnen wachten tot er duidelijkheid was omtrent Szymanski.
Mee eens! Had miljoenen geinvesteerd in een vervanger voor Kokcu, een creatieve 8 die spel kan maken. Niet in Zerrouki. Een balafpakkende 6 is niet wat je nodig hebt na vertrek Kokcu. Wieffer is je ideale 6 en je hebt Timber op de bank idd. Met alles wat het is zie ik geen enkele reden om Zerrouki voor miljoenen te kopen.
@FTM Bertram Kvist van Brondby voor een stage naar Feyenoord? Betreft een 18 jarige middenvelder
Ik denk dat vandaag Ivanusec op de tribune zit
Romano meldt dat sutalo transfer rondt is. Ben benieuwd waarom dat voor Ivanusec niet het geval is.
Omdat het nog niet naar hem uitgelekt is
Misschien mag ik dit niet zeggen, maar heb niet zo'n goed gevoel over dit seizoen. De transferperiode loopt nog niet lekker. Nu waarschijnlijk Bijlow weer geblesseerd. Misschien moeten ze een nieuwe keeper erbij halen. De soap rond Ivanusec. Hopelijk winnen we vandaag, anders sta je al 4 a 5 punten achter.
Ga weg nep feyenoorder ga naar fr12 je bent niet goed in je hoofd.Is gewoon strafbaar om je mening hier tezetten.Maar ik ben het in elk geval met je eens. Had ook verwacht dat ze eens gingen doorpakken in echte versterkingen en niet voor de bank. Heb er n hardhoofd in dat ze deze gaan winnen.Vind dat je dat mag zeggen hoor .
Word weer zwaar, maar het zal een nipte 0-1 worden!
Ik vind het zelf altijd heel lastig om dingen te voorspellen, zeker als het over de toekomst gaat.
Eens!! En vooral als het over mijn cluppie Feyenoord gaat🤣🤣
De grote kracht van Slot vorig jaar was om de wedstrijd goed te lezen en in de rust het zo om te gooien dat we altijd de bovenliggende partij waren in de 2e helft. Vorige week niet aan toe gekomen na de rode kaart. Hoop vandaag weer op een mooi resultaat, ook bij een stroef begin.
Ben benieuwd naar hoe het team staat en speelt dit keer. Heb er vertrouwen in dat Slot er steeds meer een gebalanceerd team van smeedt en al die azijnzeikende supporters weer eens de mond snoert.
Hoop dat je gelijk hebt,en met een paar gerichte versterkingen gaat dat ook vast wel lukken, ik zie alleen dit middenveld met Wieffer Zerrouki Timber niet zitten, te weinig dynamiek, creativiteit en scorend vermogen.Heb niets tegen die drie individueel, alleen weinig vertrouwen in de samenstelling
Zeker ook mee eens. Voor nu ook liever een middenveld met Wieffer, Timber en Stengs en dan aangevuld toch weer Minteh op rechts Paixão op links en Gimenez spits

De seizoenen waarin Bijlow geblesseerd raakte of was hebben we wel steeds goede resultaten gehad. Vol vertrouwen en vol verwachting kijk uit naar alle wedstrijden die er nog gaan komen
We gaan er gewoon voor, maar met objectief kritische blik.
Mag maar is niet fair en dat is het enige wat ik bedoel dat je moeten kappen om voorhand een of meer spelers plat te branden. Er wordt echt wel goede wedstrijden neergezet alleen mis je idd een creatieve speler waardoor je net als vorig seizoen wedstrijden hebt met 30+ kansen maar dat komt echt wel goed
Ik heb alle vertrouwen in de individuele spelers, alleen niet in de samenstelling van het middenveld op dit moment. Dat lijkt mij gewoon een observatie, geen afbranden toch?
@willemvh. Ik zeg nu ook niet dat jij dat doet maar er zijn er hier heeeeel veel die dat wel doen en ik denk dan ga lekker elders janken
Azijn zeiken en eerlijk voor je mening uit komen of onzeker zijn en je mening niet hardop durft tezeggen.Bang dat n ander het niet oke vinden.
Bijlow mogelijk weer eens geblesseerd...dat schiet echt niet op zo.
Als hij met hetzelfde middenveld begint wordt het weer 0-0 ben ik bang.
Gelukkig heb jij er niks over te vertellen.
Dus jij vind het lekker lopen, een middenveld met Wieffer Zerrouki en Timber?
Nu moet je wel 3 punten pakken! Gas erop goderdome!!!
Wat nou moeizaam Feyenoord wint gewoon van Sparta met 0-3
Wordt een hele zware wedstrijd met een kleine overwinning voor onze club.
Naast 3 punten graag ook goed spel en overtuiging in het spel. Goed voor het zelfvertrouwen.
Geertruida op rechts. Wieffer a la Stones naast Hancko. Kan die lekker inschuiven. Hancko en Geertruida voor rugdekking. Hartman op Linksback.
Zerrouki op 6, Timber op 8, Stengs op 10. Igor, Santi en Ueda voorin. Doe es gek!
Je wilt winnen met overtuigend voetbal.
En vervolgend noem je een pretopstelling.
Haha, goed man.
Echt hoor😂😂😂 en beelen sws laten starten
Dan kan je wel lachen, maar van alle nieuwe spelers is Beelen de enige fatsoenlijke
Begrijpend lezen is lastig voor je?
Hij zeg toch juist dat hij Beelen sowieso zou laten starten.
Ok toegegeven, het is een pretopstelling. Maar met zo een opstelling zou je ook overtuigend voetbal moeten kunnen laten zien. Wieffer heeft al eens eerder als een inschuivende centrale verdediger gespeeld bij ons. Met de snelheid van Hancko en Geertruida kan je eventueel dat gat dichten achterin. Voorin op rechts Igor, in het centrum Santi en naast hem Ueda. Links is voor Hartman en Stengs om in te duiken. Het is misschien wel heel aanvallend gedacht, maar dan alsnog.
Als Sparta verdedigend speelt, zou je eventueel wel Ueda op 10 kunnen zetten, zoals Danilo ook speelde. Stengs op rechts en Paixao op links.

Slot zal nooit het hele team omgooien.
Denk dat sparta bloed ruikt .Dit geyenoord is zkr teverslaan door ze
Is toch juist helemaal niet aanvallend gedacht?
Alleen om dat Wieffer dan zou inschuiven vanaf de verdediging wat juist Beelen zijn kracht is.

Komt ie nog steeds uit tussen Timber en Zerrouki en is er nog steeds niet echt diepgang.
Wil je echt meer aanvallend spelen moet je Timber en Zerrouki eruit laten en dan een middenveld neerzetten met Wieffer,Stengs en Ueda op 10.

Dan Ali nog maar een keer in de basis zolang de aankopen nog niet binnen zijn.
Wel afwachten of Ueda goed is op 10🤣Heb hem nooit zien voetballen daar moet ik eerlijk in zijn.maar als ik de kenners moet geloven kan hij dat ook.
Je moet blij zijn als Ueda 1 helft kan meedoen, lukt waarschijnlijk al niet.
Wieffer staat al paar wedstrijden op 8. En nou zou hij op 4 moeten staan. Wieffer is de nr 6 van het Nederlands elftal. Is het misschien een idee om Wieffer gewoon op 6 te zetten?
Speelt alleen nooit op 6 in oranje, maar verder naar voren omdat Frenkie op 6 staat
Wieffer speelt weldegelijk op 6 bij Oranje. De Jong is de pendelende 8. Die de bal bij de verdediging ophaalt, spel maakt en na het spel te maken van achteruit naar voren trekt om een linie verder weer spel te maken. Wieffer bewaakt de balans op 6 zodat de Jong alle vrijheid heeft spel te maken. Als Wieffer de vooruitgeschoven 8 zou zijn en de Jong haalt steeds de bal op bij de verdediging dan zou je een gapend gat op het middenveld hebben. Wieffer was vorig seizoen bij Feyenoord ook nr 6 en Kokcu de pendelende 8. Dat principe is compleet overhoop gegooid met kutaankoop Zerrouki.
Laten we positief blijven en uitgaan van een 1-3 overwinning. Goals van Wieffer, Gimenez en Ueda
Gaat moeizaam en stroperig worden : 0-0
1-2 het word de wedstrijd van de buitenspelers ineens paixao jahanbaksh en lauritsen