Primeur Bevestigd
img-3774

Edit via @433nl

Transfers

Formeel akkoord Feyenoord & Brighton over Wieffer • It’s happening!

Bombarda

Nadat eerder een mondeling akkoord gevonden werd, hebben Feyenoord en Brighton & Hove Albion FC donderdag halverwege de middag een formeel akkoord bereikt over de transfer van Mats Wieffer. 

Er gaat een bedrag van dertig miljoen euro gemoeid met de transfer. Dat bedrag kan middels laagdrempelige variabelen nog verder oplopen, waardoor Feyenoord een nieuw uitgaand transferrecord in de boeken gaat schrijven. Het oude record stond op naam van Orkun Kökçü, die in de zomer van 2023 voor een inmiddels opgelopen bedrag van 30 miljoen euro naar SL Benfica verkaste.

Wieffer is er persoonlijk op verbale wijze ook uit met de Premier League en reist deze week nog af naar Engeland om zijn transfer af te wikkelen. Excelsior ontvangt een som van ongeveer 15% over het netto winstbedrag wat Feyenoord op de middenvelder maakt. De middenvelder trainde donderdag nog mee bij Feyenoord, maar wel apart van de groep.

De Rotterdammers gaan zich spoedig melden voor een directe versterking op het middenveld. Deze speler is international bij zijn land.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Ik snap sommige mensen echt niet dat ze de stap naar brighton "te laag" vinden. Er zit een flink verschil tussen de premier leauge en de eredivisie. hij is voor een goede prijs weg gegaan heeft het bij ons heel goed gedaan en hij gaat nu verder met zijn carriere. Wees blij dat we we kunnen verkopen aan een club zoals brighton ze staan bekend in de premier leauge als een goede club en er zijn genoeg spellers die vanuit die club naar de top gaan.
@Bombarda is er een doorverkooppercentage bedongen voor zover je weet?
Ik zal wel weer commentaar krijgen, maar ik vindt het teleurstellend dat er weer een sterkhouder naar een subtop club vertrekt. Transferbedrag is goed, maar niet geweldig ( afhankelijk van de bonussen) . Concurrentie krijgt meestal meer geld van betere clubs. In mijn ogen blijven de transfersommen juist achter door je topspelers naar subtoppers te laten vertrekken.
Maak me meer zorgen om het vertrek van Hancko. Geschatte transferwaarde van 35 miljoen euro en heeft een doorlopend contract tot medio 2028 wat maakt dat je echt niet hoeft te verkopen en zeker niet voor rond de 30 miljoen. In mijn ogen een gevalletje van lekker nog even afwachten met hem tot er meer clubs concreet worden. Kan me namelijk niet voorstellen dat dit niet gaat gebeuren. Deze man is zo enorm goed, multifunctioneel en linksbenig. Daar zijn er niet veel van en moet je imo rond de 50 miljoen voor kunnen krijgen.
Gaat ook weer weg voor een relatief laag bedrag ben ik bang
De Telegraaf meldt dat Feyenoord ook een doorverkoop% heeft bedongen. Uitstekende deal.
Nu vol de druk op Atletico leggen. We hoeven niet te verkopen. Ook voor Hancko zal vol in de buidel getast moeten worden. Heeft langer contract dan Wieffer. Dus er zal meer op tafel moeten komen.
Vindt het vooral een signaal dat je niet kieskeurig bent aan wie je je spelers verkoopt
Als je de juiste prijs ontvangt en het is de wens van de speler is het gewoon prima.
Juist, jij begrijpt het. Feyenoord moet Real Madrid, PSG of een Engelse topclub bellen:
DtK Hallo, jullie moeten een speler bij ons kopen voor 60 mio...

Tuut tuut tuut.
Dit is toch de filosofie van Feyenoord: spelers ontwikkelen, goed verkopen, financieel vermogen opbouwen zodat we naar een club gaan die spelers langer dan nu kan behouden en zo ook sportief succes uitbreiden?
Dat gaat met vallen en opstaan totdat we financieel sterk genoeg zijn om goede spelers langer te binden.
Het plan van Feyenoord is goed, misschien hebben we een raket start gehad met Slot. Ik hoop dat we blijven groeien en dat we ooit over 2 Feyenoords spreken: het oude en nieuwe Feyenoord!
Volledig eens. En als je het dan hebt over spelers langer behouden moet je nu niet Hancko gaan verkopen en zeker niet voor een bedrag van rond de 30 miljoen. Het is je beste speler op een positie waar niet veel van deze toppers rond lopen en hij heeft nog 4 jaar contract....... Veel te vroeg om nu al met Atleti in zee te gaan want er gaan nog meer clubs concreet voor hem worden.
Vraag is of dit goed verkopen is. Ben het voor één keer wel met Valentijn Driessen eens. Je status en mogelijkheid om spelers tegen echt grote bedragen te verkopen hangt ook af van voorgaande transfers. Niet alleen hoe goed die spelers het doen, maar ook aan welke clubs je verkocht hebt. Of een topclub meer had betaald is dan van ondergeschikt belang. Beeldvorming is ook iets . Verkopen aan PSG geeft meer aanzien als verkopen aan Lille bv
Ik weet nog niet alles van de deal, maar als ik alles zo lees lijkt het op €30 miljoen + bonussen (iets van €5 miljoen???); geen doorverkooppercentage.
Ik vind dat we hem best goedkoop van de hand hebben gedaan. 24 jaar; nog 3 jaar onder contract; Nederlands international - alles gespeeld in de kwalificatie.
Dit is helemaal niet goedkoop. Gewoon een prima prijs. Transfersommen stijgen. Prima gedaan van het bestuur.
Leuk bedrag voor Excelsior om te investeren om zo te kunnen promoveren!
Mitchell marktwaarde 175.000, Feyenoord betaald 2.5 miljoen. Wieffer marktwaarde 30 miljoen, Brighton betaald 30 miljoen! Blijft een hoop geld maar moeten wij niet is wat hoger in gaan zetten!?
Mitchell is momenteel stijgende in waarde, wij zijn veel grote clubs te snel af.
Wieffer kwam voor de breedte, voor bar weinig geld. Raakte geblesseerd in de voorbereiding, moest opdraven toen topaankoop Timber uitviel. De rest is geschiedenis. En nu onze duurste (gegarandeerde) verkoop ooit. Feyenoord gaat je missen, maar heel veel succes in Engeland Mats!
Wieffer heeft zijn transfer naar Feyenoord destijds gewoon zelf afgedwongen hoor. En dat je het benoemt als "hij opdraven moest" doe je hem tekort mee. Timber was dat jaar helemaal niet zo goed. Het middenveld klopte niet en het was een zegen dat Timber geblesseerd raakte waardoor het inderdaad logisch was dat Mats hem verving, maar dat was een anders ook wel gebeurd. Het klopte niet en iedereen heeft toch kunnen zien dat Mats er in moest? Was dit niet zo gegaan, ben ik er vol van overtuigd dat we nooit kampioen geworden waren.

Wieffer had er na twee wedstrijden al in gemoeten, ten koste van Timber, maar dat had Slot ongetwijfeld ook wel door
Bespaarde hem een moeilijk gesprek met Timber....
Kan me anderhalf jaar geleden nog herinneren dat ik ineens ene ‘Mats Wieffer’ in de basis zag staan in de KNVB Beker wedstrijd tegen Pec. Ik was lichtelijk verbaast maar ik dacht: “Laat het maar zien dan”. En of hij het liet zien. Sindsdien heeft hij zich ontpopt tot een speler die je als eerste op het formulier zet. Mats, in de Kuip (en ook in Nederland) gaan we je missen.
En vergeet niet al die berichten in de media en uitspraken van journalisten. 'leuk dat pec, een top kkd team, maar kan Mats dit ook in de ED? . Leuk de ED, maar kan Mats het ook in een topwedstrijd? Leuk een topwedstrijd, maar kan Mats het ook in Europa?

En zelf was ik ook wel benieuwd natuurlijk. Het is logisch dat ze dat zeiden, maar leuk dat hij telkens liet zien het op een hoger niveau ook te kunnen.
Alle complimenten naar DtK, een topdeal om 30 miljoen voor Wieffer te krijgen.
Als je nagaat dat Atletico Madrid afgelopen winter met 15 miljoen kwam....
Voor middenvelders zoals Wieffer , met alle respect, krijg je niet meer, kijk maar eens bij Fabrizio Romano wat er betaald wordt.
Ik wens hem alle succes, leuke gozer die luttele 2 jaar bij ons gespeeld heeft en z'n best heeft gedaan.
Maar geen Feyenoorder, dat zijn wij op de tribune
Behalve Sangare en Alvarez dan. Die gingen voor 35 en 40 miljoen.
inderdaad, maar dat is ook wat niveautjes hoger , jammer maar daar kan Wieffer niet aan tippen, momenteel
Lol Sangare hoger niveau dan Wieffer. En ik dacht even met een Feyenoorder te maken te hebben.
Heeft weinig met Feyenoorder te maken, heeft met cijfers te maken, 89 wedstrijden eredivisie, 78 wedstrijden lique 1, 17 wedstrijden EL, CL, is basisspeler bij Nottingham Forest.
En Wieffer, 1,5 jaar eredivisie en daarvoor Excelsior, ook een mooie stat
Sangare is een speler die niet kan schieten of een bal naar de goede kleur kan spelen, maar het alleen van zijn fysiek moet hebben. Dus daarin tegen zijn ze bij PSV slimmer wanneer het op verkopen aan komt. Onbegrijpelijk., maar dat krijg je wanneer onze Dennis een dubbelfunctie bekleed.
@bombarda wordt El Azzouzi dan gezien als directe versterking?
denk je nou dat bombarda en co met priske om de tafel zitten wie er gaat spelen ?
Je weet zelf t antwoord op je vraag, wijsneus
laagdrempelige variabelen nog verder oplopen .Wat moet ik mij hierbij voorstellen?
Laagdrempelige variabelen: variabelen lijken me voorwaarden waar aan voldaan moet worden voor bonusses en laagdrempeling is dat er vrij gemakkelijk al aan voldaan wordt.

(Bijvoorbeeld: 199M zodra hij drie minuten in het eerste team van Brighton gespeeld heeft)
Vaak hooguit 4/5 miljoen extra bij behaalde prestaties van club of speler
30 miljoen? Voor de gemiddelde neus wordt veel meer betaald, echt bezopen.
Nu zeker niet meer. Dit is een prima bedrag.
Balen, hoewel niet meer te houden voor ons. Wens hem alle succes mogelijk. Wij nog maar eens de markt op en de lat steeds hoger leggen
Mooi bedrag, maar wat een sportieve aderlating.... had hem er graag nog bijgehouden. Vangen we denk ik niet zo gemakkelijk op. Top 2 en dus CL kon nu zomaar eens lastig gaan worden . (Jaja, pessimistisch, I know...)
Bedrag valt niet mee, tenzij er veel bonussen bij zitten , genoemde vervanger is helemaal een teleurstelling
Ergens toch wel teleurgesteld met het bedrag. Had toch wel een 2 a 3 miljoen meer mogen zijn als in vast.
Met al een transferwaarde van 30 miljoen had je toch op zijn minst 35 miljoen plus bonussen voor kunnen vragen.
Is dat die beoogde opvolger? Of zou het ook kunnen zijn dat Feyenoord, naast die beoogde opvolger, tevens in de markt is voor Azzouzi?
Vervanger:
Jonger dan wieffer
Lagere waarde op transfermarkt dan zerrouki
Actief op eindtoernooi deze zomer (EK, copa America, Olympische spelen)
Ik heb even gezocht maar kan eigenlijk maar op één iemand uitkomen: Kacper Urbanski
Heb doorgezocht op deze naam, kan het eigenlijk niet zijn aangezien hij meer aanvallend georienteerd is.
Olympische spelen waarschijnlijk. Naam die nu valt is een behoorlijke teleurstelling
Anzor Mekvabishvili ook een optie
Die directe versterking op het middenveld is volgens 1908 jonger dan Wieffer en A international.

Aster Vranckx (21, met België op EK) heeft nog een eenjarig contract bij Wolfsburg. Crystal Palace is concreet, maar zoveel hoeft hij niet te kosten.

Zou dat hem zijn?
Zat PSV ook weer achteraan volgens mij. Willen hem al sinds vorige zomer
Kijk maar wat er nu genoemd wordt 😢
Is dat die Belgische jongen waarvan velen hem een mooie carrière toedichten?

(oftewel: talent)
Mooi voor Mats en mooi voor Feyenoord. En dat er een meer dan goede opvolger in het vizier is ben ik van overtuigd.

Daarnaast staan er nog een paar middenvelders in de rij, zerouki en van den Belt. Dus win win situatie!

Veel succes Mats en dank voor het goede voetbal wat je ons bracht.
Van der Belt en Zerouki zijn niet van het niveau wat we willen nastreven, dus laten we met zn allen hopen dat er een schaduwlijst is voor een vervanger
Waaruit blijkt dat van den Belt rn Zerouli voor win win zorgt? Beiden vorig haar enorm tegen gevallen. En de nieuwe naam die nu genoemd word is niet veel beter. Mag toch hopen dat DTK hoger wil eindigen als de 5e of 6e plaats
@Bombarda Waarom worden "de laagdrempelige variabelen" nooit echt naar buiten gebracht, terwijl ik als lezer en denk vele met mij dit toch graag zouden willen weten.
Haha er lekt best veel uit, maar het is toch heel logisch dat niet alles uit een deal of contract op straat ligt?
Maar het is wel een belangrijk onderdeel van de transfersom, dus als je die redenatie zou volgen dan zouden ze helemaal niks naar buiten hoeven brengen.
Benieuwd hoe het precies zit met de hoogte van de bonussen.
Vind het een beetje snel. Als hij nog een jaartje blijft en zich weer laat zien in de cl kan hij zeker naar een mooiere en grotere club.
Dit is juist top voor hem. Aanpassen aan een andere competitie, niet meteen binnenkomen als een nobody a la vd Beek en bij een club met een duidelijke visie, stuctuur en speelstijl.

Gewoon een hele slimme en goede stap.
Voor hem wel, voor de club is het weer een bedrag wat aan de lage kant is
Ik ben vooral geïnteresseerd un Feyenoord. Natuurlijk hoop je dat hij ooit naar een andee mooie club gaat en vokg je hem na ons wel, maar mijn interesse ligt bij Feyenoord. 't Zal mij wat dat betreft aan mijn reet roesten waar hij heen gaat, zolang wij maar het maximale er uit weten te halenen (inclusief opvolger). Dan pas komt de vertrekkende speler en hoe mooi het wel is voor hem.
Het moment is altijd lastig. Als hij geblesseerd raakt of een slecht seizoen draait, wordt hij weer minder waard
Is er al wat bekend waar de vervanger vandaan komt. Is het die Oekraïner die eerder genoemd werd?
Ik had hem graag nog een jaartje bij ons gezien. Maar dit is goed voor club en speler. Met een goede concurrent voor Zerrouki, hoeven we er niet persé slechter van te worden. Ik zie zelfs een kans, dat we d'r beter op worden.
Voor de club een mooi resultaat. Voor Mats de nr. 8 van de Premier League als tussenstap? Iets met gegarandeerd of iig veel spelen en wennen aan de competitie? Mooie vlotte geleidelijke curve naar de top van Europa
Benieuwd naar de opvolging.
2 jaar brighton en daarna door naar Liverpool om in het laatste jaar van Arne kampioen van Engeland te worden.
Wieffer het ga je goed, je heb deze transfer echt verdiend.
@Bombarda Twente heeft recht op maximaal 5% toch. Weet jij het precieze percentage?

Ook ben ik erg benieuwd wat enkele miljoenen betekend. kunnen we er vanuit gaan dat dat ongeveer 5miljoen is?

Voor de rest een goede deal. maximaal 20 procent van winst gaat naar Excelsior en Twente. verwacht dat wij een mooie 20 miljoen +- overhouden!
Mats, heel erg bedankt voor je passie de afgelopen jaren, had je graag nog 1 jaar in ons shirt gezien. Veel succes in de Premier League..❤️🤍🖤
Al dat gezeur over geld: voor geschatte Wieffer - winst van Fey (25 mio) moet een gemiddelde coke dealer 340 kilo cocaine omzetten (veronderstelde straatwaarde 74.000 euro per kilo). Nieuw woordenboekwoord: WiefferWinsten. Maar we gaan die gozer missen; heerlijk ventje zoals v Hanegem zou zeggen.
minder dan 25 miljoen. eerder richting de 20+- gaan nog wel wat extra kosten af.
@Bombarda kunnen we een klein tipje krijgen over het land waar zijn vervanger speelt?👀
Dan wordt het al te duidelijk
Hij ia jonger dan wieffer is international speelt waarschijnlijk voor een eindtoernooi copa america of ek
Speelde niet op een eindtoernooi deze zomer, dus is het niet
Je hebt er ondertussen al 8 vragen over gesteld. Wacht gewoon even een paar dagen rustig af man..
Leuk dat je me volgt man! Ben je fan van me?
Ik had je al niet al te hoog ingeschat, maar deze reactie bevestigt dat nog maar eens
Er is al een ( erg teleurstellende) naam genoemd
Ik dacht ergens te lezen dat het om brazkho zou gaan van Oekraïen maar of dat waar is gaan we zien
Tja dat is nummer 2 uit het hart van het basis elftal
Nu Hancko Geertje Santi bijlow
En het elftal is afgesminkt
Jammer
Eerder werd melding gemaakt van een mondeling akkoord van 30 miljoen pond. Nu zegt men 30 miljoen euro. Welke van de 2 is het? Scheelt toch 5 miljoen euro.
Zal waarschijnlijk wel 25 miljoen Pond worden. Maar met bonussen later alsnog 30 miljoen Pond.
Lezen is echt moeilijk. Het is 30 miljoen euro! En daar bovenop komen nog bonussen. Nergens staat pond beschreven.
@Bombarda Kunnen we voor het weekend nog het nieuws van de vervanger verwachten?
Gedraag je aub even op deze site. Als je na 10x geen reactie krijgt moet je misschien gewoon even wachten.
Ah man, moet ik nu mijn naam veranderen? Zonde wel, wat een topper op ons middenveld! Als opvolger zag ik een paar keer de naam Volodymyr Brazhko langskomen. Als ik mijn Sherlock pet en monocle opzet, stond er in eerdere artikelen dat de speler actief is op een landentoernooi. Nu staat er alleen nog maar dat hij international is. Met andere woorden: hij is al thuis?

Oekraïne is uitgeschakeld op het EK. Is 1+1 in deze 2? Of is dat gewoon hoop die het realisme overneemt?
Mooi bedrag, toch valt het mij een beetje tegen.
30 miljoen en het bedrag tegen? Kom op zeg.
Klopt, het valt mij inderdaad een beetje tegen. Had meer gehoopt/verwacht.
Mooi bedrag.
Vanuit gaande dat We 30m winst maken op Mats is dat dus 4,5m voor Excelsior.
Daarmee verdienen ze meer dan aan transfersom van Driouech (3,5m ongeveer).

Kleine clubs moeten daarom beter hun speler aan Feyenoord verkopen. Wij creeeren momenteel veel waarde voor onze spelers. PEC krijgt ongetwijfeld ook paar miljoenen als we ooit Beelen verkopen.
Goeie deal! Aardige vent maar vond het wel een alles of niets spelert. Vaak heel goed maar als Wieggert zn dag niet had kon hij ook door de ondergrens zakken. Het is hem gegund. Hopelijk mooie vervanger halen.
Goed bezig Mats! Top transfer voor Feyenoord, en goede stap voor de speler!
Hopelijk een lekker doorverkoop-% erbij, want als hij zich bij Brighton zo nlijft ontwikkelen, betaald Liverpool volgend jaar minimaal het dubbele!
Nee nee nee nee, ben teleurgestelder dan ik had gedacht.. Had dichter bij de 35 gehoopt, maar misschien lukt het wel met de bonussen
Prima deal voor Feyenoord. Had Wiefer nog wel bij een grotere club gezien. Wellicht kan die hier in 1 a 2 jaar naar toe groeien…..
Wijnaldum ging ook eerst naar New Castle en daarna Liverpool
Aan een grotere club is Wieffer in mijn ogen nog niet toe. Dat was bij momenten ook zichtbaar in de interlands die hij speelde. Dit lijkt me een prima stap voor hem.
Mooi man, het is hem gegund! En kom maar door met die nr.1 vervanger, maak ons gek!