VK Sportphoto

Nieuws

Minteh helpt Gambia met goal aan Afrika Cup-kwalificatie; Lingr valt in bij Tsjechië

Stan

Yankuba Minteh heeft zijn debuut voor de hoofdmacht van Gambia zondag opgeluisterd met een doelpunt. De treffer van de buitenspeler was de opmaat tot een spectaculaire comeback van de Gambianen, die zich zo via een 2-2 gelijkspel tegen Congo-Brazzaville geplaatst hebben voor de Afrika Cup.

Gambia had in het duel met Congo een gelijkspel nodig om kwalificatie voor het eindtoernooi van de Afrika Cup te bewerkstelligen. Lang leek dat niet te lukken, toen De Schorpioenen een kwartier voor tijd nog tegen een 0-2 achterstand aankeken. Het was echter de in de rust ingevallen Minteh, die de spanning terugbracht door bij zijn debuut de 1-2 te maken. De Feyenoorder reageerde alert bij de tweede paal en schoot de bal in de 78e minuut gemakkelijk binnen. In de extra tijd van het duel voltooide Gambia vervolgens een weergaloze comeback, doordat Badammosi de 2-2 maakte. Minteh had zo een groot aandeel in de kwalificatie van zijn land voor de Afrika Cup, waardoor Feyenoord hem komende winter zal moeten afstaan.

Ook Ondřej Lingr kwam vandaag in actie namens Tsjechië. De kersverse Feyenoorder betrad na 72 minuten het veld voor ploeggenoot Chytil. De 1-1 eindstand tegen de Hongaren stond toen al op het scorebord.