minteh

VK Sportphoto

Nieuws

Minteh: "Ik vind alles leuk bij Feyenoord, behalve dat ijsbad, haha"

Van de redactie

Yankuba Minteh werd afgelopen zomer door Newcastle United overgenomen van het Deense Odense BK. De snelle aanvaller werd direct verhuurd aan Feyenoord en maakt een goede ontwikkeling door in zijn eerste maanden in Rotterdam. In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft de 19-jarige Gambiaan aan alles leuk te vinden bij Feyenoord, behalve één ding.

Minteh juicht op de bovenstaande foto zoals acteur Chadwick Boseman uit zijn favoriete film Black Panther. "Na mijn laatste goal besloot ik zo te juichen, met de groet van Wakanda. Misschien neem ik dit wel als mijn vaste celebration hier bij Feyenoord na een doelpunt", begint Minteh.

De pas 19-jarige aanvaller begon zijn voetballoopbaan bij Bakoteh United in Gambia en bij Steve Biko FC. "Daar ging het lekker. Toen ik zestien jaar was, regelde mijn agent Bakary Bojang een stage bij het Deense Odense BK. Bakary had zelf bij die club in Denemarken gespeeld. Na een jaar mocht ik nog een keer terugkeren en toen ging het snel. Ik mocht na de tweede stageperiode blijven. Na een paar wedstrijden in een jeugdelftal kwam ik al bij het eerste team. Ik scoorde meteen", aldus Minteh.

Na slechts één jaar in Denemarken vielen de scouts van Newcastle meteen voor de rappe aanvaller. "Ik kon een contract tekenen bij Newcastle, maar de stad heb ik zelf nooit gezien. De club gaf meteen aan dat ik op huurbasis naar Feyenoord zou gaan. In Rotterdam tekende ik ook mijn contract bij Newcastle."

"De club liet allerlei mensen overkomen naar Nederland om te zorgen dat mijn eerste weken goed zouden verlopen. Zo heb ik heel vaak contact met Shola Ameobi. Hij stuurt soms beelden en zegt wat ik beter kan doen. Wat dat betreft gaat mijn ontwikkeling lekker snel, want ook Feyenoord werkt op die manier. Na elke wedstrijd krijg ik weer te zien wat de verbeterpunten zijn", zegt Minteh tegenover het medium.

In Rotterdam trekt de Gambiaan veel op met Igor Paixão en Lutsharel Geertruida. Minteh moet vooral aan één ding erg wennen. "We lachen veel, maar ik hou niet van kou. Weet je wat ik misschien nog wel het moeilijkste vond van mijn eerste maanden hier? Dat ijsbad van een kwartier dat we moeten nemen. Dat is zo koud. Soms zou ik er na een minuut of tien wel uit willen, maar de mensen van de medische staf staan er bij tot het kwartier voorbij is, haha. Er is geen ontkomen aan."

Afgelopen week gaf oefenmeester Arne Slot nog aan onder de indruk te zijn van het aantal sprints die Minteh aflegt tijdens wedstrijden. "Hard werken is dé manier om beter te worden. En daarom ben ik naar Rotterdam gekomen. We wonnen van Ajax, we wonnen van Celtic, we laten ons zien in de Champions League. Dit elftal weet wat het moet doen in balbezit en na balverlies. Het is een juiste keuze geweest om naar Rotterdam te komen."

"Als ik door de stad fiets, zwaaien de mensen en roepen naar mij. Het is prachtig om mee te maken. Iedereen lijkt wel blij met mij. Of bijna iedereen, haha. Tegen FC Utrecht scoorde ik door op de doellijn nog langs die verdediger te gaan. Hij pakte de bal uit het net en schoot hem kwaad in mijn richting. Maar het was helemaal niet om hem of FC Utrecht te vernederen. Ik wist gewoon zeker dat het op deze manier een doelpunt zou worden. Ik ben hier niet om mensen te irriteren", aldus Minteh.

Bij Feyenoord zijn ze tevreden met de aanvaller. "De verhuurperiode is tot het einde van het seizoen. Ik hoor dat er mensen zijn die hopen dat ik langer blijf. Maar dat is ver vooruitkijken. Het is wel duidelijk dat ik het hier naar mijn zin heb. Ik voel de waardering van de trainers en de supporters. En ik voel dat ik mezelf ontwikkel onder deze trainer. Het is snel gegaan. Zo’n anderhalf jaar geleden speelde ik nog bij Steve Biko FC in Gambia. Nu sta ik in de Champions League tegenover Celtic en Atlético Madrid. Dat is wat ik wilde, maar het is pas het begin. Alles verloopt naar wens, ik vind alles leuk. Behalve dat ijsbad, haha."

Delen

Reacties

Er werd deze zomer na het aantekken vaak in de spaces gezegd dat deze speler niet veel verder dan Jong Feyenoord zou komen. Niets is minder waar, deze jongen ontwikkelt zich uitstekend en zit dicht tegen de basis aan. Veel potentie!
Geloof me ik heb in die spaces wel meer spelers onder de bus zien gaan voor ze behoorlijk hadden gespeeld
Lijn doortrekken en hopelijk toch overnemen einde seizoen
Ik zag 'm op zijn achterwiel voorbij komen gisteren, ik wist niet wat ik zag. Zelfs op de fiets is hij goed ;-)
Een ijsbad? Nou, zou mijn ding ook niet zijn.
Wat een mooie gozer! Als hij zich zo blijft ontwikkelen mag hij zeker nog een jaartje eraan vast plakken. En dan te bedenken dat veel mensen op dit forum hem maar een dravertje vonden.