minteh-fc-utrecht

VK Sportphoto

Nieuws

Minteh over eerste goal: "Ik hoop meer doelpunten voor de supporters te maken"

Stan

Yankuba Minteh was in het met 1-5 gewonnen duel tegen FC Utrecht voor het eerst trefzeker voor Feyenoord. De Gambiaanse buitenspeler tekende met een gewaagde actie voor het laatste doelpunt van het duel. Voor de camera’s van Feyenoord reageerde de huurling op de wedstrijd in De Galgenwaard.

"Ik ben erg blij met de wedstrijd. Ik heb veel dingen ervaren, ook tijdens de wedstrijd. Ik ben erg blij met mijn eerste doelpunt voor deze geweldige club Feyenoord. Ja, ik ben echt heel blij", vertelt Minteh.

Vanaf de bank zag de Gambiaan hoe Feyenoord de overhand had tegen Utrecht. "De eerste helft speelden we goed. We hebben doelpunten gemaakt. We probeerden om niet nog een doelpunt tegen te krijgen, dat is wat we deden. We speelden als een team, om de voorsprong te verdedigen. Daardoor wonnen we de eerste helft."

De Domstedelingen hadden geen antwoord op de pressing die de ploeg van Arne Slot hanteerde. "De druk heeft zeker geholpen. De tegenstander speelde goed voetbal. Ze vochten voor elke bal en ze speelden thuis. Hun fans schreeuwden zodat ze bleven gaan. Ik denk dat het een goede wedstrijd was."

In de tweede helft mocht Minteh bij een 1-3 stand ook zelf zijn opwachting maken. "Mijn mindset is om de voorsprong te verdedigen en als ik de kans krijg om te scoren, dan scoor ik. Dat is wat ik heb gedaan. Ik heb mijn best gedaan om mijn aanvallende en verdedigende taken uit te voeren en het werkte voor ons. Het is een geweldige overwinning, met veel doelpunten."

De van Newcastle United gehuurde buitenspeler zorgde nog voor een gewaagd slotstuk, toen hij na het uitkappen van keeper Barkas en verdediger Van der Maarel de 1-5 maakte. "Ik nam mijn tijd, want ik dacht ook dat als ik schiet en de verdediger maakt een sliding, dan kan hij de bal hebben. Ik nam mijn tijd, want ik wist dat de verdediger door ging rennen tot het doel. Hij komt niet naar mij toe, want hij weet ook dat als hij naar mij toe komt, ik erlangs ga. Toen zag ik hem richting het doel rennen, ik nam mijn tijd, zag hem voorbijgaan en schoot."

Zo maakte Minteh zijn eerste goal voor Feyenoord, die hij samen vierde met het meereisde Legioen "Het was geweldig. Het was mijn eerste doelpunt en hoe zij dat vierden was geweldig. Geweldige steun van de supporters. En ik wil mijn teamgenoten bedanken, want zonder hen kan ik niet scoren. We werken als een team en daardoor kan ik scoren." De jonge aanvaller werd zelfs toegezongen door het Feyenoord-publiek. "Dat heb ik gehoord, dat vond ik heel leuk. Ik hoop meer doelpunten voor hun te maken, om hun blij te maken."

Delen

Reacties

@FTM is er een mogelijkheid om hem langer te huren of zelfs over te nemen.?
Goed dat Minteh die Mark van der Maarel voor schut zette. Die kwam belachelijk hard in op Lingr dus had nog wat tegoed. Nog leuker was dat vd Maarel zich liet kennen en boos reageerde. Dom en simpel van zo’n ervaren speler.
Haha. Wartaal. Kuste het Feyenoord embleem alsof hij een echte Feyenoorder is en geen huurling. Hij weet in ieder geval de supporters te lijmen.
Mooie gast wel. Loopt ook echt naar het uitvak zo van, Ik wil wel weten dat ik gescoord heb. Zal ook nog wel zat wedstrijden spelen waarbij je als supporter een punthoofd zal krijgen van zijn slordigheden, maar dat mag de pret voor nu absoluut niet drukken.
Mooi mannetje…
Voor mij de Mike Obiku 2.0
Hij wilt zo graag dat zij zichzelf af en toe voorbij rent hahaha..

Van de Maarel had nog een gele kaart mogen/ moeten krijgen…
Na die vernedering schoot hij de bal hard in de richting van de feestende Minteh blijkt uit beelden.

@redactie; “meereisde Legioen” ??
Ongelooflijk dat we in 3 wedstrijden al 13 doelpunten hebben gemaakt. Die pass van Ivanusec was fenomenaal. Even inhouden en dan geven. Uitstekende aankoop
Haha mooi live verslag van de wedstrijd en eigen beleving. Klinkt ook wel enthousiasme in door.. Grappig verwoord..
"Ja ik ben erg blij met mijn eerste doelpunt voor deze geweldige club Feyenoord", 🤭 blijft grappig
"Ik ben erg blij met de wedstrijd. Ik veel dingen ervaren, ook tijdens de wedstrijd.“

Haha als hij Nederlands kon had hij het inderdaad op deze slecht Nederlandse manier gezegd gok ik.
@FeyenoordTM, misschien gekke vraag en het zal ook vast niet in de huurovereenkomst zitten. Maar verwacht je dat Feyenoord Minteh als hij blijft presteren aan het einde van het seizoen definitief over zou kunnen nemen?
lijkt me dan eerder een verlenging van het huurcontract
Moet je mijn inziens helemaal niet willen. Leuk als invaller zo’n snelle, druistige jongen. Echter zal zoiets niet snel uitgroeien tot basisklant. Of je krijgt het niveau Dilrosun. Ene week sterren van de hemel. Meestal niets.
Ik vind hem wel iets meer een team speler dan Dilrosun lijkt het. En ook minder een blind paard dan het aanvankelijk leek. En zo lang Paixao op rechts zo matig speelt is de kans groot dat Minteh in de basis gezet wordt.
Paixao speelde juist behoorlijk sterk de eerste paar wedstrijden. Gisteren had hij het niet, maar hij is naar mijn mening duidelijk verder dan Minteh.
Het valt mij wel op dat Paixao fysiek echt nog tekort komt hoor. Als hij daaraan werkt gaat hij stappen maken, maar wordt nu heel vaak weggezet in duels.
Paixao speelde op links die wedstrijden... op rechts is hij veel minder.
Zijn snelheid is een groot wapen. Ik denk dat hij iedereen in de eredivisie op snelheid eruit loopt. Aan de goal kan je zien, 2 man eruit kappen en rustig blijven, dat zijn basis techniek prima is. Hij rent de longen uit zijn lijf en daarin moet hij groeien. Meer rust in zijn, soms simpel de bal rondspelen en een een-tweetje aangaan, sneller voorzetten. Hij is nog heel jong. Dilrosun heeft talent maar niet de juiste mentaliteit en sowieso voorbij gestreefd door deze jongeling.