feyenoord-club-brugge-2-1-vriendschappelijk-jim-breeman-sports-photography-62

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Slot enthousiast over Minteh: "Heeft een uitstekende indruk achtergelaten"

Stan

Toen in juni bekend werd dat Yankuba Minteh komend seizoen voor Feyenoord zou spelen, kwam dat voor velen uit de lucht vallen. Inmiddels is iedereen binnen de club bekend met de kwaliteiten van de rappe vleugelaanvaller, die zich tijdens de voorbereiding op prima wijze presenteert. Bij Voetbal International vertellen trainer Arne Slot en ploeggenoot Alireza Jahanbakhsh over de Gambiaanse huurling van Newcastle United. 

Slot is erg te spreken over de manier waarop twee jonge vleugelspelers in zijn selectie, waaronder Minteh, zich laten zien tijdens het trainingskamp in Oostenrijk. "Yankuba Minteh en Leo Sauer hebben nu al meerdere wedstrijden een uitstekende indruk achtergelaten. Er zijn meer jongens die het prima doen, maar die twee hebben het deze week wel laten zien. Dat zijn jongens waarvan we de ontwikkeling met heel veel interesse gaan volgen."

Minteh werd door Newcastle United voor zeven miljoen overgenomen van het Deense Odense BK. "Als je ziet wat Newcastle voor Yankuba betaald heeft, is het natuurlijk ook niet heel gek dat het een goede speler is. Dat zijn bedragen, bij ons zou het een recordtransfer zijn!", zegt Slot daarover.

Bij de overstap van de Gambiaan naar de Magpies, werd meteen bekend gemaakt dat hij het volgende seizoen op huurbasis voor Feyenoord uit gaat komen. "Newcastle begeleidt zijn spelers goed. Maar als je een jongen haalt voor dat geld, dan heb je uiteraard hoge verwachtingen van hem en dan wil je hem ook goed begeleiden. En daarom is het ook zo’n uitstekende keuze van Newcastle dat ze hem bij een club neerzetten, waar heel veel jonge jongens heel succesvol zijn geweest de afgelopen twee jaar. In hun ontwikkeling, bedoel ik dan."

Met zijn goede spel in de voorbereiding staat Minteh er dus goed op bij Slot. Dat de buitenspeler het seizoen begint als basisspeler is dan ook niet uitgesloten. "Zeker, iedere speler die zich laat zien en vooral: iedere speler die zich elke keer laat zien, komt in aanmerking voor een basisplaats. We hebben deze weken al wel gezien dat Yankuba competitief is."

Jahanbakhsh
Ook Alireza Jahanbakhsh is enthousiast over zijn nieuwe teamgenoot. "Yankuba heeft een goede actie en is niet normaal snel. Die kunnen we heel goed gebruiken voorin."

Dat Minteh voor dezelfde posities in aanmerking komt, speelt voor de Iraniër geen rol. "Dat hij een concurrent van mij is, daar ben ik niet mee bezig. We hadden vorig jaar ook al heel goede buitenspelers en het jaar daarvoor natuurlijk ook. We hebben op iedere positie goede spelers, dat zorgt ervoor dat iedereen moet presteren en dat maakt het team beter. Prima. We gaan gewoon ons best doen en dan komt de beslissing van de trainer."

Jahanbakhsh zet zich zelfs in om zijn jeugdige ploegmaat wegwijs te maken. "Natuurlijk doe ik dat. Toen ik hier op jonge leeftijd in Nederland kwam, zat ik in precies dezelfde situatie. Toen probeerde iedereen mij ook te helpen om beter te worden en om een goed gevoel te hebben binnen de groep. Nu ik een ervaren speler ben, probeer ik de nieuwe spelers daar ook mee te helpen. Dat vind ik heel belangrijk, zeker bij een jongen als Minteh, die uit een heel ander land komt en een heel andere achtergrond heeft. Dan heb je wel hulp nodig, die probeer ik te bieden."

Delen

Reacties

Uitstekende zaak dat Minteh volgens de ingewijden van 1908 het meerendeel van zijn wedstrijden in O21 zal spelen. Wellicht dat dit dan eindelijk het jaar is dat we promoveren.
Gaat daar echt niet spelen hoor. Die ingewijden hebben het wel vaker mis wat betreft perspectieven voor spelers.
Hopelijk kan Feyenoord in de nabije toekomst dit soort bedragen betalen voor dergelijke jonge talenten. Zo'n Mintheh wordt waarschijnlijk heel veel meer waard de komende jaren.
Slot downplayed wel graag hè als het Feyenoord betreft. Ook tegen beter weten in Summerville de record verkoop blijven noemen van de afgelopen 5 jaar.

Al meerdere keren gelezen dat Minteh onze record transfer zou zijn.
Ja beetje klein gedrag van onze toptrainer, onnodig.
Is 1x gezegd en wordt nu continue herhaald bij meerdere stukken. Zo gaan journalisten vaker te werk om niet elke keer maar te interviewen.
Alireza held! Wat een goeie gast is dat zeg
Jammer dat ie niet kan voetballen. :-(
Daar zijn de meningen over verdeeld hij is niet verfijnd maar een soort breekijzer ala weghorst bij oranje mischien iets voor in de kleedkamer
Tja. We gaan geen 1,7 miljoen salaris betalen voor iemand die goed is in de kleedkamer.
Goed punt alleen bepalen wij dat niet maar feyenoord zelf als in dtk en smorenburg
Vind het van Ali ook echt grote klasse dat hij zijn eigen belang compleet aan de kant zet, wetende dat Minteh op zijn plek speelt, is gemeend en wat mij betreft hoeft ie ook helemaal niet weg, mits er een goed bedrag tegenover staat.
Die weet natuurlijk ook dat hij niet echt goed genoeg meer is en verdient een mooi salaris. Had juist liever gezien dat hij er meer de pest aan had. Winnersmentaliteit is dat
Als er iemand winnaarsmentaliteit heeft, is het Ali wel. Dat zie je overduidelijk in de wedstrijden. Dat is een veel belangrijkere factor dan dit interview.
Helaas te groot salaris voor een 3de a 4de keus speler.
Die mentaliteit had hij al vanaf het begin, dus ook toen hij meer minuten maakte dan dat hij nu doet.
Je kan ook tonen dat je de pest erin heb door altijd vol gas te gaan, Paixao is gewoon beter op rechts, beetje raar om dan met een kop als een oorwurm erbij te lopen, en als ie dat doe moet je dan het internet er eens bij halen, dan is het land te klein op twitterland enz
ik had na 1 helft al gezien dat hij makkelijk mee kan bij ons. Na zijn 2e halve wedstrijd had ik in de gaten, dat hij misschien wel 1 van onze gevaarlijkste aanvallers kan worden. Deze gast is net zo fel, als Guidetti was.
Ali houden, is goed voor het team. Walemark verhuren en proberen Dilrosun te verkopen.
Is goed voor het team is niet voldoende om een godsvermogen te verdienen imo.
Ali is echt een top gast. Niet weggaan!!
Precies. Je kunt van hem vinden wat je wil als speler, maar als mens is hij zó belangrijk in de groep. Ontzettend sympathieke gast. Daarnaast trouwens voetballend ook best wel belangrijk geweest voor ons afgelopen seizoen.