Gerucht
jbr-sports-photography-feyenoord-lazio-roma-1-0-03-11-2022-12-1

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

'Mogelijk verbod op Roma-fans in Nederland'

Moreno1908

De Nederlandse autoriteiten onderzoeken het weren van AS Roma-fans tijdens de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Europa League. Dat meldt het Italiaanse La Gazzetta dello Sport.

Na het vermoedelijke reisverbod voor Feyenoord-fans, zou er ook een voor Roma-fans kunnen komen, meldt het medium. De Nederlandse autoriteiten onderzoeken de mogelijkheid om de Romeinse fans de toegang tot De Kuip te ontzeggen voor de heenwedstrijd in de kwartfinales van de Europa League, op 13 april in Rotterdam.

La Gazzetta meldt dat de angst voor ongeregeldheden niet alleen verband houden met de ontstane rivaliteit tussen de twee supportersgroepen bestaat, maar ook vanwege het mogelijke tegenhouden van Feyenoord-fans naar Rome. Men zou daardoor bang zijn dat de Rotterdamse supporters hun 'frustratie' zouden willen uiten over het feit dat zij niet naar Rome mogen komen.

Het risico op rellen tussen de twee fanbases zou volgens de Nederlandse autoriteiten groot zijn. Dat is de reden waarom de autoriteiten, die in eerste instantie wél open stonden voor het verwelkomen van Roma-fans, denken dat ze er beter aan doen de Romeinen te weren, aldus de Italiaanse sportkrant.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Gewoon ze laten komen, staan we eens een keertje positief bij de UEFA.
Ik snap het sentiment, maar eigenlijk moet je ze met open armen ontvangen...... Los van wat dat corrupte derde wereld land bepaald voor onze supporters. Niet de verwachte reactie, maar juist het tegenovergestelde doen.
Als je er boven wilt staan en de normale gang van zaken wilt volgen; prima maar we moeten niet de illusie hebben dat we die Italianen daar ook maar op enige manier mee raken. Die vegen hun reet af met onze tegenovergestelde reactie.
Die illusie heb ik inderdaad ook niet, maar daar gaat het mij ook niet om. Die *** Italianen kunnen de vinketering krijgen. Neemt niet weg dat het a) belachelijk is dat wij niet mogen komen. Want wat we toen al tegen elkaar zeiden in Rome, let op, deze leugen wordt net zo vaak herhaalt totdat het een waarheid wordt en b) het nergens opslaat dat hun dan ook niet hier mogen komen.
Dat ze maar met de kaartverkoop in de lucht komen.....
Zo werkt het tegenwoordig. De wet wordt misbruikt d.m.v. een drogreden, want veiligheid